Annonce
Helsingør

Gymnasium tager ingen chancer: Fjernunderviser klasse på grund af smittet lillebror

Helsingør Gymnasium har ikke haft nogle elever, der er coronasmittede, men sender for en sikkerheds skyld en klasse hjem i to dage. Foto: Lars Johannessen.
Indtil nu har Helsingør Gymnasium ikke haft en eneste coronasmittet elev. I dag har man for en sikkerheds skyld sendt en klasse hjem. Men de slipper ikke for undervisningen.
Annonce

CORONA: Sent onsdag aften modtog Helsingør Gymnasium en e-mail fra en elev. Han fortalte, at hans lillebror var blevet smittet med corona. Derfor har gymnasiet i dag valgt at bede den klasse, eleven går i, om at blive hjemme torsdag og fredag. Eleverne vil stadig blive undervist, men nu sker det virtuelt.

- Vi har til dags dato ikke haft en eneste elev eller ansat, der er testet positiv, så noget tyder på, at vi er gode til at passe på hinanden. Men netop i dag har vi valgt at bede en klasse om at blive hjemme, siger Helsingør Gymnasiums vicerektor Claus Corneliussen.


Vi går længere end det anbefales, men det gør vi for at være på den sikre side, og fordi det ikke koster noget på undervisningssiden

Vicerektor Claus Corneliussen


Dermed reagerer Helsingør Gymnasium skarpere end Styrelsen for Patientsikkerhed lægger op til. Styrelsen anbefaler nemlig, at man kun sender elever hjem, hvis de har symptomer på sygdommen og skal testes.

Annonce

Virtuelt beredskab

Det er helt bevidst, at gymnasiet vælger at anlægge en meget forsigtig linje.

- Vi går længere end det anbefales, men det gør vi for at være på den sikre side, og fordi det ikke koster noget på undervisningssiden, fortæller Claus Corneliussen.

Helsingør Gymnasium har nemlig benyttet sig af erfaringerne fra den tid, hvor eleverne ikke måtte komme på gymnasiet, men i stedet skulle fjernundervises. Gymnasiet har nu et beredskab, der gør, at al undervisning i princippet kan gennemføres virtuel i en tilpasset form.

- Det er bare plug and play, siger Claus Corneliussen.

Han forventer, at undervisningen for den hjemsendte klasse snart kan blive normal igen. Det kan ske, når resultatet af elevens coronatest foreligger. Han blev testet i går, men har endnu ikke fået resultatet. Eleven blev dog i mandags testet negativ i en anden sammenhæng, så der er gode chancer for, at han stadig er negativ.

Annonce

Kortvarig løsning

Selv om Helsingør Gymnasium har fået nye digitale undervisningsmuligheder, så understreger Claus Corneliussen, at den har sine begrænsninger, især over længere tid.

- Det er en løsning, der kan forsvares fagligt, men på længere sigt påvirker det eleverne negativt socialt, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Helsingør

Mangel på daginstitutionspladser: Så mange børn kan ikke få en plads i deres egen by

Alarm 112

Peter Madsen erkender sig skyldig i flugt og trusler

Helsingør For abonnenter

Leder: Problemet skulle være løst for flere år siden

Annonce