Annonce
Helsingør

Kedelig vej ind til bycenteret: Trappetårne er klamme, klistrede og har en ram stank

En voldsom stank af urin, ulækre trappetrin, edderkoppespind og klistrede gelændere er et stort problem i trappetårnene i Helsingør Bycenter, mener 59-årige Annette. Center Manager i bycenteret er enig og arbejder på en løsning.

HELSINGØR: Trappetårnene i Helsingør Bycenter er så ulækre, at de stort set er ubrugelige, mener 59-årige Annette Frøhling, som til dagligt arbejder som ledelsessekretær på DTU og bor i Helsingørs indre by.

- Det lugter af urin. Det er helt gennemtrængende og det overvældede mig, selvom jeg jo godt vidste på forhånd, at stanken ville være der, måtte jeg gå igen, siger hun.

Hun taler om trappetårnene i Helsingør Bycenter, som blandt andet vender ud mod Rosenkildevej – lige over for det nu nedrevne, mørkeblå Kildebo.

Annonce


Der hænger store spindelvæv og jeg kunne aldrig finde på at røre ved gelænderet, fordi det er helt klistret

Annette Frøhling


Det kan godt være, det lugter, men det tager måske 30 sekunder at gå op eller ned ad trappen. Burde du ikke kunne leve med det?

- Jo, og det gør jeg også normalt, for jeg ved jo godt, at der altid er møgbeskidt og lugter, men denne gang var det simpelthen for grimt. Så tager jeg hellere en omvej for at gå på den trappe, der forbinder p-huset og Bycenteret. Der er der nemlig pænt og rent, siger Annette Frøhling og fortsætter:

- Jeg vil tro, problemet har stået på i meget lang tid. I hvert fald et til to år i større eller mindre grad, men hvor der altid lugter grimt. Det er jo så længe siden, at der er gjort rent der, at der hænger store spindelvæv og jeg kunne aldrig finde på at røre ved gelænderet, fordi det er helt klistret.

For dårligt

Hun mener, det er for dårligt, at trappetårnene ikke er i bedre stand. Og det er Center Manager i Helsingør Bycenter, Christina Nymand Nielsen, langt hen ad vejen enig med Annette Frøhling i.

- Det er slet ikke i orden, at tårnene er i den tilstand, de er, men vi kan ikke gøre rent hele tiden og gøre rent hver gang, en hjemløs beslutter sig for at bo i et trappetårn eller urinere der. Vores største mål er, at trappetårnene er trygge at opholde sig i, siger hun til Helsingør Dagblad.

Annette Frøhling kan ikke holde ud at opholde sig i trappetårnene i Helsingør Bycenter, fordi der lugter meget grimt. Foto: Privat

Udover de hjemløse kæmper ejerne af p-huset meget med særligt unge grupperinger, der holder fester i trappetårnene. P-husets ejerskab er fordelt mellem Helsingør Kommune, Salling Group og Danske Shoppingcentre, hvoraf kommunen ejer størstedelen.

Annonce

Snavs i coronatider

Men Annette Frøhling undrer sig:

- Jeg synes, det er så underligt, at der er beskidt. Vi gør alle sammen sindssygt meget rent i øjeblikket på grund af corona-situationen, og så er det mærkeligt, at man har en del af en bygning med offentlig adgang, der slet ikke bliver gjort rent.

Men det passer ikke, at der aldrig bliver gjort rent, forklarer Christina Nymand Nielsen:

- Vi gør regelmæssigt rent, men vi har oplevet et stigende problem med folk, der opholder sig i trappetårnene her under corona. Vi ville gerne låse dørene af, men det kan vi ikke, fordi det er branddøre. Det ville vi ellers gerne.

Har I overvejet overvågning eller andre tiltag for at komme generne til livs?

- Nej, vi har ikke overvejet overvågning, men jeg er i kontakt med kommunen for at finde en løsning på, hvordan vi løser problemet. For selvfølgelig skal trappetårnene stå pænt hver dag, særligt for vores beboere, understreger centermanageren.

Derudover er Christina Nymand Nielsen i kontakt med Nordsjællands Politi for at sikre, at politiet vil være mere til stede i området og dermed hjælpe med at forebygge festerne i trappetårnene.

Annonce
Helsingør

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Navne For abonnenter

Vognmand fra Saunte med interesse for mennesker, mursten og musik: Anders har taget sit sidste billede

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Udrykning i Helsingør: Mindst 20 personer i masseslagsmål

Helsingør For abonnenter

Fritidshus steg 2,6 millioner på et år

Helsingør

Klimaforskere varmede op til topmøde: Vandstanden i Helsingør stiger, hvis isen begynder at smelte på Arktis

Erhverv

Helsingør-virksomhed er med i forreste række på klimatopmøde: - Vi vil gerne sætte tanker i gang hos verdens statsoverhoveder

Helsingør

Jette, Mette og Ann-Britt i fælles opråb: -Vi har simpelthen ikke tid nok til de ældre

Erhverv For abonnenter

Allan giver sit livsværk videre: - Det bliver ligesom at få min anden ungdom

Debat

Unge-debat; “Nej men, hvor er du så’n rigtigt fra?”

Helsingør

Bergs Bureau: Fredet mur i frit forfald - hvorfor griber de ansvarlige ikke ind?

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Helsingør

Ældreplejen har massiv mangel på medarbejdere: Sådan vil politikerne forbedre forholdene

Helsingør For abonnenter

Fremmed kvinde fødte tre børn i Amandas hus: Nu skaber hun nyt liv i den gamle fødeklinik

Alarm 112

55-årig kvinde er dræbt af knivstik i Tisvildeleje

Annonce