Annonce
Helsingør

Hædres: Silvia har gjort italiensk populært i Helsingør

Silvia Gilli, der har gjort italiensk til det mest populære sprogfag hos LOF Øresund, er indstillet til prisen som "Årets Underviser".

Silvia Gilli er indstillet til at blive årets underviser.

Annonce

Helsingør: La linga piú bella del mondo.

Det er ifølge beskrivelsen af kurset "Italiensk konversation" intet mindre end verdens smukkeste sprog man får lov til at tale her.

Kurset udbydes af LOF Helsingør, og det er Silvia Gilli, der underviser.

Silvia Gilli er netop blevet nomineret til prisen som Årets Underviser som Aftenskolerne uddeler den 22. august.

Netop Silvia Gilli, der har undervist hos LOF Øresund i 19 år formår at gøre det italienske sprog interessant. Så interessant, at det nu er det største sprogfag hos LOF Øresund.

Det har Silvia uden tvivl en væsentlig del af æren for. Da hun startede i aftenskolen var der nemlig slet ikke undervisning i italiensk, så det var bogstaveligt talt "Italiensk for begyndere", der blev lagt ud med.

Silvias undervisning blev hurtigt så populær og lærerig, at begynderholdene blev til fortsætterhold. Samtidig opstod der efterspørgsel på nye begynderhold. Allerede i 2007 havde hun 16 hold, og italiensk er i dag det største sprogfag i LOF Øresund. Mange af Silvias første elever følger stadig hendes undervisning.

- Jeg har elever, som har gået hos mig siden jeg startede i år 2000 og i årene efter det. Det handler ikke kun om at lære et sprog, men også om at lære hinanden at kende og om at lære den italienske kultur at kende, siger Silvia.

Silvia er både nomineret på grund af sit høje faglige niveau og på grund af den stemning, hun er med til at skabe på sine hold.

- Man kan mærke, at eleverne i aftenskolen kommer af egen fri vilje og fordi, de har lyst til at lære. Der er ingen, der tvinger dem, så derfor har kursisterne også et meget stort engagement. De fleste er interesserede i at fortælle lidt om, hvem de er og i at høre om, hvem andre er. De er meget sociale, og selve holdet kommer til at betyde meget for dem. Vi bliver faktisk som en stor familie. Vi bliver en del af hinandens liv, siger hun.

Annonce

Højt niveau

Trofaste aftenskolekursister kræver en dygtig underviser, der bliver ved med at forny sig.

- Når folk kommer igen år efter år, skal man være innovativ. Jeg skal forny mig hvert år og kan ikke genbruge ret meget. Mine elever stiller høje krav til undervisningen. De vil debattere ting og læse italiensk litteratur, så jeg bruger lang tid på at forberede mig til undervisningen, siger Silvia. Hun er stolt over at være indstillet til prisen af LOF.

- Det er en fantastisk annerkendelse at få, når jeg har været en del af LOF i så mange år. Så jeg betragter mig allerede nu som en vinder bare på grund af nomineringen, fortæller Silvia, der er født og opvokset i den italienske by Bologna.

Silvia er uddannet kunsthistoriker. Ud over sprogundervisningen holder hun også foredrag om italiensk kultur, historie, kunsthistorie og folklore. Hun er også simultantolk og translatør.

Silvia Gilli kom til Danmark for 25 år siden og sætter pris på at holde forbindelsen til hjemlandet gennem sin undervisning.

- Jeg har altid elsket at bo i Danmark, men det er vigtigt at holde forbindelse til rødderne, ellers går man haltende gennem livet. Mit arbejde giver mig mulighed for at bygge den bro mellem Italien og Danmark. Det er nærende at mærke den store interesse for Italien blandt mine kursister. Det er meget privilegeret, siger hun.

Tre undervisere er med i kampen om prisen. I indstillingen hedder det blandt andet om Silvia:

- Silvia Gilli er en exceptionelt velkvalificeret og eftertragtet italienskunderviser. Silvia lever og ånder for at formidle italiensk sprog og kultur. Det gør hun fuld af indlevelse og med et utroligt smittende engagement igennem kurser, foredrag og kulturophold i Italien.

clk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Sociale medier

Debat

Debat: Museumsorganisation

Annonce