Annonce
Helsingør

Hækkeløbere giver Park & Vej grå hår i hovedet

Takshækkene ved Marienlyst Slot ligner bliver gang på gang brugt til ulovlige "hækkeløb." På billedet kan man stadig se aftrykkene fra løbeskoene selv om Nordsjællands Park & Vej har gjort, hvad de kunne for at rette hækkene op igen. Foto: Torben Sørensen
Hver gang takshækkene ved Marienlyst slotspark bliver klippet, står lyssky "hækkeløbere" klar i kulissen. Nordsjællands Park & Vej tager vender lige nu sagen med politiet.
Annonce

Helsingør: Takshækkene omkring slotsparken i Marienlyst Slot er så dybe og så tætte, at det ser ud som om man kan gå på dem.  Det kan man næsten også, men det turde være overflødigt at sige, at det ikke er lovligt.

Ikke desto mindre slås Nordsjællands Park & Vej (NSPV) med stadig ukendte personer, der står klar med løbeskoene, hver gang forvaltningens gartnere er færdig med at klippe hækkene. Når de tror sig ubemærket, tager de en løbetur hen over hækkene.


Det er synd for hækkene og for alle dem, der nyder synet af dem

Niels Christian Koefoed, direktør for Nordsjællands Park & Vej.


Det skete igen  for nylig. Der kan ses tydelige fodspor på hækkenes overside. Aktiviteterne er selvfølgelig ikke godt for selve hækkene, hvis grene knækker, og dyrt for NSPV, fordi gartnerne skal bruge ekstra tid på at rette dem op igen.

Annonce

Hærværk

Det er dog ikke muligt at retablere hækkene helt og holdent, så der går lang tid før de bliver "sig selv" igen.

Bask busken ved Marienlyst Slot trimmes af Nordsjællands Vej og Park. Kristoffer Kromberg er i gang med hækkeklipperen. Foto: Torben Sørensen

Hækkeløberne gør sig skyldige i hærværk, og NSPV rådfører sig lige nu med Nordsjællands Politi for at drøfte mulige modtræk til aktiviteterne.

- Men indtil da appellerer vi selvfølgelig til løbernes sunde fornuft og til at de tænker sig om  en ekstra gang, før de gentager aktiviteterne. Det er synd for hækkene og for alle dem, der nyder synet af dem, siger forvaltningens direktør, Niels Christian Koefoed.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce