Annonce
Helsingør

Hærværksorgie: Seks unge drenge smadrede utallige biler - alt blev filmet af kameraer

Det vides endnu ikke, hvor mange ruder der er blevet smadret hos Øernes Auto i Helsingør. Foto: Lars Johannessen
På Øernes Auto i Helsingør har de brugt det meste af fredagen på at fjerne glasskår og tælle smadrede bilruder.
Annonce

HELSINGØR: -Der er desværre tale om rigtig mange biler, siger Ivan Sahlertz, der er indehaver af Øernes Auto i Helsingør, der er et autogenbrugsværksted.

Han har brugt det meste af dagen på at tælle smadrede bilruder efter det, han betegner som et orgie af hærværk på en masse af de biler, som Øernes Auto har stående.

- De startede fra den ene ende til den anden, og vi har fået ødelagt ruder på mange skrotbiler, men der er også blevet smadret ruder på en gaffeltruck og salgsbiler, og så går det straks hen og bliver en meget dyr erstatningssag, forklarer han.

Det grove hærværk blev begået af seks drenge i alderen 12-15 år fra Snekkersten, Ålsgårde og Helsingør, og hele optrinnet er blevet filmet på mere end 10 kameraer.

De blev fanget i det meget grove hærværk torsdag eftermiddag  mellem klokken 17.00 og 18.00.

Annonce

Forældrene er underrettet

To af drengene blev sigtet for groft hærværk, mens de øvrige fire var for unge til at blive sigtet. For alle drengene gælder det dog, at både deres forældre og de sociale myndigheder er blevet orienteret om sagen.

Ivan Sahlertz er ikke så overraskende ked af episoden, men samtidig glad på drengenes vegne for, at man ikke havde lukket pladsen fuldstændig af og sluppet vagthundene løs.

- Drengene har brudt bagdøren op tæt på fyraften. Det er deres held, at vores schæfere ikke var sluppet løs, for de går bare til den, hvis der er uvedkommende personer på grunden, siger Ivan Sahlertz.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

En offentlig nedsmeltning

Annonce