Annonce
Sport

Hall of fame: Perfektionisten opnåede legendestatus i motorsportens hårdeste døgn

Tom Kristensen har vundet et hav af titler, men de sine ni sejre i 24-timers løbet i Le Mans sikrede racerkøreren legendestatus i motorsporten. Foto: Regis Duvignau/Scanpix
Tom Kristensen er kongen af Le Mans. Den alsidige racerkører opnåede legendestatus i verdens mest prestigefyldte motorløb, som var som skræddersyet til den perfektionistiske danskers evner bag rattet.
Annonce

Motorsport: Det er nærmest umuligt at sige Tom Kristensen uden at sige Le Mans.

De 24 timers benhård ræs i Frankrig er blevet synonym med den charmerende dansker, som i 00'erne erobrede tronen og opnåede legendestatus i det prestigefyldte udholdenhedsløb.

Ni gange har han modtaget tilskuernes hyldest fra den øverste podieplads. En rekord, som racerkøreren fra Hobro har fuldstændig for sig selv.

Med sit talent, perfektionisme og evnen til altid at holde hovedet koldt på linen mellem succes og fiasko endte han med at blive den perfekte kører til 24-timers løbet.

I 2008-udgaven af klassikeren kom alle ingredienser i spil, da danskerens Audi vippede storfavoritten Peugeot af pinden.

Ti år senere blev præstationerne i det franske samt talrige andre motorløb og klasser markeret med optagelsen i sportens Hall of Fame.

Læs det store portræt af Tom Kristensen i vores Hall of Fame-serie.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce