Annonce
Nordsjælland

Halv pris på museer fra lørdag: - Vi er meget glade for håndsrækningen

Fra lørdag den 27. juni sætter museer prisen ned med 50 procent. Foto: Lars Johannessen
Regeringens sommerpakke giver museer kompensation for halvdelen af billetprisen, så fra på lørdag den 27. juni og resten af skolernes sommerferie er der 50 procent rabat.

HELSINGØR: Rigtig mange danskere skal holde ferie inden for landets grænser i år, og for at sætte skub i sommerøkonomien har et bredt flertal på Christiansborg lanceret en såkaldt sommerpakke.

Et af tiltagene i pakken er, at landets museer kan tilbyde gæsterne halv pris på billetter.

Det vækker glæde hos mange af de lokale museer, som allerede fra på lørdag den 27. juni sænker prisen med 50 procent - og det vil fortsætte i hele skolernes sommerferie til og med søndag den 9. august.

Annonce

Det gælder blandt andre M/S Museet for Søfart, Helsingør Bymuseum, Værftsmuseet, Museet Skibsklarergaarden, Flydnerupgård Museet og Louisiana.

- Først og fremmest glæder vi os over, at de mennesker, der normalt synes, at det er for dyrt at gå på museum, får mulighed for at opleve det. På den måde er der en social dimension, siger Ulla Tofte, der er direktør på M/S Museet for Søfart.


Vi er rigtig glade for håndsrækningen. Vi ved alle, at pris og økonomi betyder noget, og nu er der flere, der får mulighed for at gå på museum

Maibritt Bager, museumsdirektør


Hun håber, at museet dermed kan tiltrække nye gæster.

- Vi håber, at vi kan henvende os til til nogle, der ikke lige plejer at komme, siger hun.

Ulla Tofte fortæller, at M/S Museet for Søfart har sat nogle børnevenlige tiltag i værk til sommeren - heriblandt en bane i dokken med såkaldte “rumpejoller”, som ungerne kan suse afsted på.

Maibritt Bager, der er museumschef på Museerne Helsingør, håber også, at de reducerede billetpriser vil sætte skub i antallet af gæster:

- Vi er rigtig glade for håndsrækningen. Vi ved alle, at pris og økonomi betyder noget, og nu er der flere, der får mulighed for at gå på museum, siger Maibritt Bager.

Færre gæster end normalt

Hun forklarer, at coronakrisen har været hård for museerne - også efter genåbningen, hvor der har været færre gæster end normalt.

- Vi har alle sammen mærket, at der har været en tilbageholdenhed, men vi er ved at komme langsomt i gang.

M/S Museet for Søfart har sat nogle børnevenlige tiltag i værk til sommeren - heriblandt en bane i dokken med såkaldte “rumpejoller”, som ungerne kan suse afsted på. Foto: Siw Aldershvile Nielsen

Maibritt Bager fortæller, at Museerne Helsingør (Helsingør Bymuseum, Værftsmuseet, Museet Skibsklarergaarden og Flydnerupgård Museet) især satser på udendørs aktiviteter denne sommer:

- Vi er sikre på, at der er mange, der vil komme og besøge museerne i det fri. På Værftsmuseet vil der blandt andet være et tilbud, der hedder ‘For fuld skrue’, hvor man kan bygge sit eget skib og søsætte det i et stort bassin. Helsingør Bymuseum danner også ramme om udendørs aktiviteter for børnefamilier, og Flynderupgård er klar med dyresafari, hvor man kan kigge på tamme og vilde dyr, siger Maibritt Bager.

Også Louisiana sætter prisen ned til det halve fra på lørdag.

- Det er ikke vores indtryk, at det er billetprisen, der afholder vores gæster fra at tage på museum, da vi ligger i den billige ende sammenlignet med andre store kulturinstitutioner, men det vil sandsynligvis give en øget omsætningen i cafeen og butikken, siger økonomidirektør Carsten Skjødt.

Han forklarer, at Louisiana henover sommeren vil have en masse aktiviteter i parken - heriblandt foredrag, musik og litteraturoplæsninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce