Annonce
Helsingør

Han så Albert falde: Amerikansk youtuber taler ud i rørende video

Albert Dyrlund nåede at udmærke sig indenfor youtube-genren, sang og skuespil. Foto: Morten Stricker
Youtuberen Tucker Doss var med på det bjerg, som Albert Dyrlund faldt fra, da han den 28. juli på tragisk vis afgik ved døden. Nu taler amerikaneren ud om den forfærdelige oplevelse, og så appellerer han til, at folk lever livet, som Albert gjorde det.

HELSINGØR: - Han prøvede at rejse sig efter, at han havde siddet ned, men hans hænder og fødder gled bare. Det skete lige for øjnene af mig.

Den amerikanske youtuber Tucker Doss kan næsten ikke få ordene over sine læber. Han er grådkvalt. I dyb sorg.

Tidligere på ugen lagde han en video på Youtube. En video, hvori han fortæller, hvordan han oplevede Albert Dyrlunds sidste tid.

Annonce

Den 28. juli var Tucker Doss førstehåndsvidne til den helsingoranske youtubers fald fra en bjergskråning i de italienske Dolomitter.

Vi burde alle sammen leve livet, som Albert gjorde det.

Tucker Doss, youtuber

Tucker Doss' video blev lagt op tirsdag, men han gør opmærksom på, at klippene er optaget den 8. august. Altså 11 dage efter Albert Dyrlunds tragiske dødsfald.

- Vi vandrede op til toppen af bjerget. Vi kiggede ud over skrænten, og vi sagde til hinanden, at vi skulle være forsigtige, fortæller amerikaneren.

De to venner skiltes. Tucker Doss optog klip med sin drone, mens Albert Dyrlund filmede sig selv et andet sted på bjergtoppen.

- Jeg var ikke opmærksom på, hvad han lavede, siger Tucker Doss, som pludselig så sin danske kammerat glide - og forsvinde.

- Jeg stod der bare. Jeg sagde ikke en lyd. Jeg vidste slet ikke, hvordan jeg skulle reagere. Det skulle ikke ske. Jeg kunne slet ikke tro, at det, jeg lige havde set, var sket.

- Jeg ringede til katastrofefolkene, og de sendte en helikopter. De ledte efter ham i en time, fortæller han.

Lev som Albert

Tucker Doss lader tankerne glide tilbage. Tilbage på den sidste aften, som han havde med Albert Dyrlund.

Et lille smil trænger igennem sorgen.

- Han var så fantastisk. Jeg nåede kun at kende ham i tre-fire måneder, men han var ét af de der mennesker, som man bare får en 'connection' til. Hans personlighed var som en magnet. Han tiltrak mennesker, siger Tucker Doss, inden han fortsætter:

- Den sidste aften vi havde sammen, var vi på bar. Dagen før ulykken. Det var næsten en tom bar. Det var kun os og nogle venner. Vi var fem-seks stykker. Alle andre på baren sad adskilt, men Albert fik os til at gå rundt til alle bordene, så alle barens gæster kunne samle sig ved ét stort bord. Der var jo ikke ret mange mennesker, og vi ønskede at få det bedste ud af dem, som var der.

- Vi gik fra at være fem-seks venner til pludselig at være 20 fremmede, som sad rundt om det her bord. Kun på grund af Albert. Han gik rundt om bordet og fik alle til at sige deres navne, og hvad de kunne lide at lave. Det er et stærkt minde om, hvor fantastisk han var. Jeg tænker på det hver dag, siger Tucker Doss, som kæmper for at få noget positivt ud af den svære situation.

- Jeg ved, at han ville have alle til at være sådan der. Ikke være bange for, hvad folk tænker, og hvordan folk dømmer. Bare snak med mennesker. Gå ud og gør, hvad du vil. Uden at tænke over, hvad andre vil synes om det.

- Vi burde alle sammen leve livet, som Albert gjorde det.

Albert Dyrlund blev bisat ved Egebæksvang Kirke i Espergærde den 17. august. Dagbladet var til stede ved bisættelsen efter aftale med Albert Dyrlunds nærmeste familie.

Den helsingoranske youtuber og entertainer blev 22 år gammel.

Annonce
Navne For abonnenter

Røvlækker på Instagram: Jeg vil gerne være bedre til at vise min egen uperfekthed

Nordsjælland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Henrik har tilbagelagt tusindvis af kilometer på en cykel, som ikke kan bevæge sig: - Det sociale er drivkraften

Helsingør For abonnenter

Efter selvmord på Espergærde Gymnasium tog 20-årige Sixten til psykolog: Nu opfordrer han andre til at række ud efter hjælp

Nordsjælland

Pløjede fodboldbane helt i stykker: Fundet da politiet så møgbeskidt bil

Danmark For abonnenter

Anbefaling: Fem krimier til uhyggelig efterårs-læsning

Espergærde

Fuld mand forsøgte røveri mod ung kvinde: Bilen stoppede midt i vejkryds

Helsingør For abonnenter

'Islam er den eneste levemåde, der kan befri kvinder i vesten': Onsdag morgen forsøgte ekstremister at påvirke gymnasieelever

Podcasts

Lyt: Far til tre døde bag rattet i sin nye bil

Nordsjælland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Helsingør

Vicerektor om tragisk faldulykke: - Vi håber med alt, hvad vi kan krydse, at vores elev kommer sund og rask tilbage til skolen

Danmark For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Debat For abonnenter

Zar hører hjemme her: Men projektet har ikke fået den opbakning, det fortjener

Danmark For abonnenter

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

Debat

Debat: - Det er min datter, det går ud over. Det er min datter, de ikke har tid til

Annonce