Annonce
Sport

Sidste mand fra Superliga-bussen: - Som om jeg har spillet i flere klubber

Frederik Bay er netop gået u gang med sin sjette vinteropstart i FC Helsingør. Nu har han forlænget sin aftale. Foto: Claus Birch.
Frederik Bay er den eneste tilbage af den gamle Superliga-garde i FC Helsingør. Nu har han forlænget sin aftale med 1. divisions tophold og håber på endnu en tur på øverste hylde.

FODBOLD: Der er ikke mange tilbage i FC Helsingør, som var med i bussen hjem fra Viborg den dag i 2017, da FC Helsingør rykkede op i Superligaen. Frederik Bay er den eneste tilbageværende spiller, og han har nu sagt ja til at tage en tørn mere for klubben med sin kontraktforlængelse frem til sommeren 2023.

Han har været med for snart fem år siden, hvor det var rigtigt sjovt. Og han har været med, hvor det var dobbelt nedtur med to nedrykninger i træk. Nu er han altså med på turen op igen. Samtidig har han haft hjemmebaner to forskellige steder i Helsingør, og generelt er rammerne helt anderledes, end da han kom som ung mand fra FC Københavns akademi.

Jeg elsker at være i FC Helsingør, og det har jeg gjort lige fra første dag. Holdkammeraterne, trænerne, folkene i klubben og selvfølgelig vores fans er fantastiske, og jeg nyder at komme herop hver dag.

Frederik Bay, FC Helsingør til 2023

- Det ar været vildt nok, at være med i FC Helsingør i de fem år, og det er jo som om, at jeg har spillet i flere forskellige klubber, mens jeg har været her. Navnet er det samme, men ellers er alt jo ved at være skiftet ud. Selv logoet er lavet om, siger Frederik Bay, der dog aldrig har fortrudt et sekund, at han skiftede Løverne ud med Kronborgs Drenge.

Annonce

- Jeg elsker at være i FC Helsingør, og det har jeg gjort lige fra første dag. Holdkammeraterne, trænerne, folkene i klubben og selvfølgelig vores fans er fantastiske, og jeg nyder at komme herop hver dag. Det er jo også derfor, at jeg har skrevet under på en ny kontrakt, fortsætter backen.

Backen er favoritten

Egentlig er Bays position ikke bare venstre back længere. Den plads har Nicklas Mouritsen tilsyneladende forrang til i øjeblikket. I stedet har cheftræner Morten Eskesen placeret Frederik Bay længere fremme i nogle kampe, og selvom det ikke er favoritpositionen, er spilletid det vigtigste.

- Selvfølgelig vil jeg gerne spille så meget som muligt, men jeg er ikke sur på nogen måde. Det kan man ikke være bekendt over for sine holdkammerater. I stedet motiverer det mig, og så må jeg bare arbejde endnu hårdere. Men jeg er også helt fin med at spille andre steder på banen, siger Frederik Bay.

Hvem der kommer til at spille "venstre dør" i foråret er altså et åbent slagsmål mellem to forskellige backs, der begge har forlænget deres kontrakter i denne vinter. Frederik Bay er klar til kamp, og han håber inderligt at det liver til endnu en oprykning.

- Om vi rykker op, må vi se på, men vi kommer til at give den fuld smadder i det her forår, for vi har det selvfølgelig alle sammen som en drøm. Vi har holdet og vi har førstepladsen. Nu skal vi bare ude og køre på, konstaterer Bay.

Annonce

Lykkelig for begge

Morten Eskesen glæder sig over, at det er lykkes at blive enig med Frederik Bay, selvom konkurrencen om favoritpladsen er hård.

- Jeg synes ikke, at forskellen mellem Bay og Mouritsen er så stor, som spilletiden måske indikerer. Det er meget fifty-fifty. De er meget forskellige, hvor Bay er den elegante tekniker og "Mou" er den fysiske, højtpressende back. De kan noget forskelligt, som vi kan bruge, og jeg er lykkelig for, at vi har begge to, siger Eskesen.'

Frederik Bay er ikke den højtråbende type hverken på eller uden for banen, men han er vigtig i omklædningsrummet, hvor 24-årige Bay har en vigtig stemme.

- Han er en virkelig god fyr, der har noget robusthed i sin måde at være på. Han kan tage en joke, og han er også tit offer for, hvis der skal laves sjov og ballade, men han kan sagtens give igen. Han er enormt vellidt af alle, og ingen kommer på kant med Bay. Jeg kan næsten ikke give ham en røffel, hvis jeg bliver sur på ham. Man nænner det ikke, forklarer cheftræneren, der også lytter til spilleren, som har historier, som ingen andre i truppen kan fortælle eller snakke med om.

- Der er ikke mange i dansk fodbold, der har haft en seniorkarriere som Bay. Han har prøvet det hele fra Superliga til 2. division, og han har ikke haft en sæson, der lignede den forrige. Når han fortæller om gamle dage i FC Helsingør - altså før min tid - så bliver der lyttet, og det bliver tydeligt, hvor meget han har prøvet, og at vi har rykket os meget som klub. Frederik Bay er en kulturbærer i FC Helsingør, lyder det fra Morten Eskesen.

Frederik Bay er spilleren med 10. flest kampe i FC Helsingør. 126 kampe og seks mål er det blevet til. I dennes sæson har han scoret et enkelt mål, da han udlignede til 1-1 mod Vendsyssel.

Flest kampe for FC Helsingør

1. Anders Holst: 237

2. Kasper Enghardt: 159

3. Mikkel Bruhn: 157

4. Andreas Holm: 149

5. Jeppe Christiansen: 147

6. Jonas Rohrberg: 142

7. Marin Junior Christensen: 131

8. Ricki Olsen: 130

9: Ronni Andersen: 127

10 Frederik Bay: 126

Annonce
Helsingør For abonnenter

Benzinbiler forbudt: Her kommer de nye parkeringspladser til elbilerne

Danmark

Lørdagens coronatal: Yderligere 25.034 coronatilfælde - antallet af indlagte falder

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Aleyna, Anton og Martine har testet tusindvis under pandemien: - Der er både sjove og ubehagelige oplevelser

Helsingør For abonnenter

Rift om boliger gør køberne mindre kræsne: - Pludselig larmer Kystbanen ikke så meget

Helsingør

Hvad giver man et fyrskib i gave: En ganske særlig 115 år gammel grøn silkegave

Helsingør

Pludselig forsvandt et fast element på Kulturhavnen: Hvad er der blevet af den store 'affaldsfisk'?

Dall: Derfor frygter de andre blå partier DF's næste formand

Erhverv For abonnenter

Klar tale fra formand for erhvervs- og industriforening: 'Dybt foruroligende' sag bør ende i fyring

Sport For abonnenter

Først slog han hovedet, så brækkede foden: - I 2022 er det vist min tur med noget medvind

Nordsjælland

Fred, ro og egen sø for 16 millioner kroner: Kendt komiker køber lieberhaveridyl i Tikøb

Redaktørens stol: Så meget tid må en kommune simpelthen ikke have

Erhverv For abonnenter

Søren har knoklet i over 45 år, men får nej til tidlig pension: - Det er jo ikke for sjov, at man søger det her

Erhverv For abonnenter

Der mangler mails, notater og sms'er: Arbejde for millioner kan være gået til Hørsholm-byggefirma uden skriftlig dokumentation

Erhverv

Kommunen svarer igen efter kritik for sviner-mail: - Når fuld åbenhed ikke rækker

Annonce