Annonce
Navne

Havreholm Slot er under forvandling: - Det er så lidt, der mangler

Havreholm Slot er i gang med at blive forvandlet fra nedslidt til gennemrestaureret slot med moderne faciliteter. Arkivfoto.
Håndværkerne arbejder på højtryk med at færdiggøre den omfattende renovering af slottet i Havreholm. Det oplyser Susanne Risom, hustru til rigmanden Henrik Frederiksen, som for to år siden opkøbte slottet og desuden ejer Hotel Bretagne i Hornbæk.

HORNBÆK: Hvad sker der egentlig med Havreholm Slot? Et spørgsmål som redaktionen har fået stillet af en læser. For noget sker der, efter halvandet år, hvor der har været knapt så meget aktivitet i kølvandet på corona.

- Der fuld power på renoveringen. Håndværkerne er i gang igen. Det er så lidt der mangler, før vi er klar til at åbne. Det kommer til at fremstå så flot og fantastisk. Forventningen er, at vi kan åbne for gæster i slutningen af foråret. Det glæder vi os til, oplyser Susanne Risom, som sammen med sin mand Henrik Frederiksen, står for renoveringen af slottet.

Det er tre år siden Henrik Frederiksen købte Havreholm Slot med det formål at indrette et hotel i særklasse med topmoderne rammer. Slottet har været lukket siden overtagelsen for at give plads til den gennemgribende renovering.

Annonce

Med slottet følger en 30 tønder land stor park og fredsskov. Som en del af renoveringen bliver parken, som tidligere omtalt i Helsingør Dagblad, omdannet til skulpturpark. Fundamentet til skulpturparken blev grundlagt allerede lagt i 1911. Dengang anlagde den daværende ejer af slottet en stor park med hjælp fra landskabsarkitekt Erstad-Jørgensen.

Henrik Frederiksen købte tilbage i 2015 Hotel Bretagne, som også er blevet gennemrestaureret.

Susanne Risom oplyser, at Havreholm Slot og Hotel Bretagne fortsat er ejet af Henrik Frederiksen, og ikke er blevet solgt eller står til at blive sat til salg, som en læser har henvendt sig til Dagbladet for at høre om har noget på sig.

- Folk taler om så meget. Det er fuldstændig det samme som før, oplyser Susanne Risom.

Susanne Risom er uddannet kunsthistoriker og driver Galleriet Hornbæk. Henrik Frederiksen er tidligere storaktionær i Matas-kæden og ejede ni butikker. Kæden blev i 2007 solgt til en britisk kapitalfond, som gjorde ham til mangemillionær.


Annonce
Helsingør For abonnenter

Fra sin altan kan Tommy se parkeringspladsen ved Sundhedscenteret: - Det er det rene kaos

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce

Seneste podcasts

Annonce
Annonce
Helsingør

Forældre bekymrede over mulig lukning af skoler og SFO før tid: - Det bliver en svær situation for mange familier, og eleverne er allerede bagud fagligt

Debat For abonnenter

Helsingør Dagblad mener: Sygeplejerskerne er ikke de eneste, der har knoklet under coronapandemien

Helsingør

Onsdagens corona-tal: Smitten stiger især i Espergærde

Helsingør

Industriforeningens formand sukker: - Det her er et skridt i den forkerte retning

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

Hornbæk For abonnenter

Se den vilde video: - Jeg har aldrig set brandmænd så store i Øresund

Kultur For abonnenter

Karen Beldring optrådte i Operaen med verdensnavnet Efterklang: - Jeg befinder mig godt i rollen som korsanger

Helsingør

Gerda har mistet begge sine børn og Annelise har sagt farvel til flere venner: Denne dag er noget helt specielt for dem begge

Coronasmitte kan igen sende børn hjem til onlineskole

Helsingør

Her rammer besparelserne: Daginstitutionerne lukker tidligere – men måske opdager du det ikke

Debat For abonnenter

Helsingør Dagblad mener: Vi er usle, dumme, tarvelige og ubegavede ...

Helsingør

Se billederne: Nissepiger spreder glæde i gågaderne

Annonce