Annonce
Helsingør

HD for 29 år siden: Skal spare 44 millioner - og kassen er tom

Annonce

Den 17. september 1991: Det ser skidt ud for Helsingør kommunes økonomi i 1992.

For det første mangler der 44 millioner kroner, for at indtægter og udgifter hænger sammen, og så er kommunekassen mere end tom - faktisk ventes der at være et underskud på 54 millioner kroner med udgangen af næste år. Til gengæld skal vi ikke betale mere i hverken person- eller ejendomsskat.

Ved det store budget-seminar på LO-skolen i går for byrådet, ledende embedsmænd, medarbejder-repræsentanter og lokalpressen, præsenterede kommunaldirektør Flemming Jensen et oplæg til, hvordan de manglende 44 millioner kroner kan findes.
Spare-kataloget er på ikke færre end 24 punkter - både små og store forslag - og generelt må socialforvaltningen holde for.
- De 44 millioner kroner er "gabet" mellem indtægter og udgifter til næste år, men det tal kan nemt ændres i løbet af de kommende uger. Måske risikerer vi at få syv-otte millioner mindre i tilskud til beskæftigelses-projekter, så "gabet" kan nemt blive større, forklarede kommunal-direktøren.

- En af årsagerne til den dårlige økonomiske situation er, at antallet af skatteydere falder i Helsingør. I 1990 var der 37.429, men i 1995 vil der kun være 37.140. Endvidere stiger udskrivningsgrundlaget (det folk tjener) mindre i Helsingør end i resten af landet, fortæller økonomichef Torben Simoni.
- Skatteprocenten er halvanden procent over lands-gennemsnittet, og vores kassebeholdning er bestemt ikke noget at skrive hjem om.
Forhåbentlig fortsætter udligningsordningen, for den vil til næste år kunne give os 85-86 millioner kroner fra de rige kommuner, fortæller Torben Simoni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce