Annonce
Helsingør

Hej Helsingør, vi er så klar: Kulturlivet jubler over genåbning

I regn og slud skal kulturen ud. Fra højre er det HamletScenens Lars Romann Engel, skulpturen Han, Kulturværftets Mikael Fock og Helsingør Teaters Jens Frimann Hansen. På den yderste venstrefløj er det Helsingør-borgmester Benedikte Kiær fra De Konservative. Foto: Torben Sørensen
Coronaen har sluppet taget i de danske scener, og nu glæder Kulturværftet, HamletScenen og Helsingør Teater sig til at byde på nye, gode oplevelser.

HELSINGØR: Endelig kom dagen, hvor også kulturlivet efter en lang corona-nedlukning med tomme scener fik lov til at genåbne med teaterstykker og koncerter foran et levende publikum.

Det fik trods kold regn i lårtykke stråler en håndfuld Helsingør-kulturfolk og borgmesteren til at smile varmt torsdag formiddag - til paraplysvingende fotografering ved Helsingør Havn og skulpturen Han, der var ret upåvirket af løjerne.

Helsingør Dagblad stillede Jens Frimann Hansen, leder af Helsingør Teater, Lars Romann Engel, leder af HamletScenen, og Mikael Fock, leder af Kulturværftet og Toldkammeret, det samme spørgsmål.

Annonce

Nu bliver spillesteder og teatre genåbnet.Hvorfor skal helsingoranere være glade for det? Her er deres svar.

Jens Frimann Hansen, Helsingør Teater: - Det giver ikke bare liv og omsætning, men er også vejen til at få det sociale liv tilbage, som næsten alle har savnet og efterspurgt. Men det er også en enestående chance til at prøve noget, man ikke har prøvet før. Min anbefaling er, at man opsøger Helsingørs kulturliv i hele sin mangfoldighed og bredde. Man får helt sikkert noget med hjem, som man ikke havde forventet, og det er vigtigt, når vi nu skal til rigtigt at møde andre mennesker og verden igen.

Lars Romann Engel, Hamlet Scenen: - Fordi den levende scenekunst på formidabel vis fanger nuet ind og altid skaber oplevelser som aldrig før. En fascinerende urkraft på samme måde som stenalderens bålplads, der var samlingspunkt for den gode fortælling, som bandt mennesker sammen på tværs af generationer og oplyste i mørket.

Mikael Fock, Kulturværftet og Toldkammeret: - Man må jo sige, at helsingoranerne er heldige overhovedet at bo i en kommune, hvor kulturen prioriteres i den grad, som det er tilfældet, og at der rent faktisk er masser af kulturoplevelser, der bare venter på at blive delt og oplevet i fællesskab. Kulturen har haft det virkelig svært under coronaen, som heldigvis ikke har knækket hverken kulturen eller kreativiteten, så i kølvandet på corona kan helsingoranerne se frem til såvel kulturproduktioner og -fællesskaber, som de kender, men også flere nye formater og måder at opleve og dele kultur på.

En ekstra tanke

Borgmester Benedikte Kiær giver også et ekstra vip med paraplyen og Dannebrogsflaget ved tanken om, at Helsingør Teater, HamletScenen og Kulturværftet igen kan åbne scenerne for en bred vifte af forestillinger, arrangementer og koncerter.

- Jeg er så glad for, at kulturen genåbner. Jeg glæder mig meget til, at vi alle kan nyde scenekunsten og de kulturoplevelser, vi har med os i kommunen. Det er virkelig skønt at mærke, at Kulturværftet, HamletScenen og Helsingør Teater er klar til at give os de oplevelser, for det åndelige er jo en vigtig del af vores liv, siger Kiær og fortsætter:

- Vi har brug for at blive glade, blive rørt, for at grine og føle og blive sendt hjem med noget ekstra at tænke over.

Annonce

Sofaens vandrette charme

Er I bange for, at vi har lært under corona-isolationen, at vi godt kan leve uden live-koncerter og teaterforestillinger og kan nøjes med at se Netflix hele tiden?

Svaret er et nej.

Mikael Fock, Kulturværftet og Toldkammeret: - Corona og de utallige timers online-møder, streaminger og timer foran skærmene har vist vejen på nogle områder, også nye online-formater er skudt op, som kan supplere vores live-formater. Men det har også vist, at nogle ting bare skal opleves live. Og flere undersøgelser viser, at publikum længes efter at høre koncerter og gå i teatret. Så nej, vi er ikke bange, men vi er klar over, at man lige skal vænne sig til igen at mødes flere på en gang, og noget er helt sikkert forandret i borgernes måde at kulturforbruge på.


Bliver vi ved med at leve op til det, har Netflix ikke en chance

Jens Frimann Hansen, Helsingør Teater


Jens Frimann Hansen, Helsingør Teater: - Nej. Vi skal som altid være skarpe og opmærksomme på at præstere det ypperste, for at gøre os fortjent til borgernes og publikums gunst. Bliver vi ved med at leve op til det, har Netflix ikke en chance.

Lars Romann Engel, leder af Hamlet Scenen: - Scenekunstoplevelser konkurrerer muligvis i nogens optik med sofaens vandrette charme, men nok mindre nu og i fremtiden, da de fleste mennesker længes væk fra skærmen og i højere grad søger mod autentiske her-og-nu-oplevelser at være fælles om. Et ønske, teatret er som skabt til at opfylde for både børn og voksne.

Annonce
Helsingør For abonnenter

Han skal stå i spidsen for spare-ramt udvalg: - Det bliver svært, men jeg vil tage kampen op

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Weekend-lejre for østeuropæiske lastvognschauffører generer beboere: - Det er ulækkert!

Navne For abonnenter

18-årige Sofies far tog sit eget liv: Jeg kan føle mig ligegyldig, hvis folk ikke spørger ind til det

Helsingør

Forhindringsløb: Stien rundt om Gurre Sø blokeret af fældede træer

Livsstil

Med turbåd på Øresund: Et hav af muligheder

To mistænkte tilfælde af ny corona-variant er fundet i Danmark

Erhverv For abonnenter

Det tynder ud blandt kunderne: - Man skal efterhånden være heldig, hvis der kommer én forbi, som gerne vil klippes

Helsingør

Drama på Blichersvej: Løbehjulskører blev kørt ned på cykelstien

Helsingør

Kold luft på Sauntevej: Nu bliver landsretten også blandet ind i strid mellem genboer

Kollegaer slækker på hygiejnen: Fagforening efterlyser mere 'corona-politi'

Helsingør

Corona-bingo på Helsingør Lilleskole: Gaverne bliver bragt til døren, så bedstemor trygt kan spille med

Navne For abonnenter

Ib og Jeanette valgte at stå af hamsterhjulet: Nu bruger de deres tid på at være noget for andre

Sport For abonnenter

Forsvarsgeneral nedtrykt efter uafgjort: - Det værste pointtab i min FC Helsingør-tid

Annonce