Annonce
Helsingør

Hej Helsingør, vi er så klar: Kulturlivet jubler over genåbning

I regn og slud skal kulturen ud. Fra højre er det HamletScenens Lars Romann Engel, skulpturen Han, Kulturværftets Mikael Fock og Helsingør Teaters Jens Frimann Hansen. På den yderste venstrefløj er det Helsingør-borgmester Benedikte Kiær fra De Konservative. Foto: Torben Sørensen
Coronaen har sluppet taget i de danske scener, og nu glæder Kulturværftet, HamletScenen og Helsingør Teater sig til at byde på nye, gode oplevelser.

HELSINGØR: Endelig kom dagen, hvor også kulturlivet efter en lang corona-nedlukning med tomme scener fik lov til at genåbne med teaterstykker og koncerter foran et levende publikum.

Det fik trods kold regn i lårtykke stråler en håndfuld Helsingør-kulturfolk og borgmesteren til at smile varmt torsdag formiddag - til paraplysvingende fotografering ved Helsingør Havn og skulpturen Han, der var ret upåvirket af løjerne.

Helsingør Dagblad stillede Jens Frimann Hansen, leder af Helsingør Teater, Lars Romann Engel, leder af HamletScenen, og Mikael Fock, leder af Kulturværftet og Toldkammeret, det samme spørgsmål.

Annonce

Nu bliver spillesteder og teatre genåbnet.Hvorfor skal helsingoranere være glade for det? Her er deres svar.

Jens Frimann Hansen, Helsingør Teater: - Det giver ikke bare liv og omsætning, men er også vejen til at få det sociale liv tilbage, som næsten alle har savnet og efterspurgt. Men det er også en enestående chance til at prøve noget, man ikke har prøvet før. Min anbefaling er, at man opsøger Helsingørs kulturliv i hele sin mangfoldighed og bredde. Man får helt sikkert noget med hjem, som man ikke havde forventet, og det er vigtigt, når vi nu skal til rigtigt at møde andre mennesker og verden igen.

Lars Romann Engel, Hamlet Scenen: - Fordi den levende scenekunst på formidabel vis fanger nuet ind og altid skaber oplevelser som aldrig før. En fascinerende urkraft på samme måde som stenalderens bålplads, der var samlingspunkt for den gode fortælling, som bandt mennesker sammen på tværs af generationer og oplyste i mørket.

Mikael Fock, Kulturværftet og Toldkammeret: - Man må jo sige, at helsingoranerne er heldige overhovedet at bo i en kommune, hvor kulturen prioriteres i den grad, som det er tilfældet, og at der rent faktisk er masser af kulturoplevelser, der bare venter på at blive delt og oplevet i fællesskab. Kulturen har haft det virkelig svært under coronaen, som heldigvis ikke har knækket hverken kulturen eller kreativiteten, så i kølvandet på corona kan helsingoranerne se frem til såvel kulturproduktioner og -fællesskaber, som de kender, men også flere nye formater og måder at opleve og dele kultur på.

En ekstra tanke

Borgmester Benedikte Kiær giver også et ekstra vip med paraplyen og Dannebrogsflaget ved tanken om, at Helsingør Teater, HamletScenen og Kulturværftet igen kan åbne scenerne for en bred vifte af forestillinger, arrangementer og koncerter.

- Jeg er så glad for, at kulturen genåbner. Jeg glæder mig meget til, at vi alle kan nyde scenekunsten og de kulturoplevelser, vi har med os i kommunen. Det er virkelig skønt at mærke, at Kulturværftet, HamletScenen og Helsingør Teater er klar til at give os de oplevelser, for det åndelige er jo en vigtig del af vores liv, siger Kiær og fortsætter:

- Vi har brug for at blive glade, blive rørt, for at grine og føle og blive sendt hjem med noget ekstra at tænke over.

Annonce

Sofaens vandrette charme

Er I bange for, at vi har lært under corona-isolationen, at vi godt kan leve uden live-koncerter og teaterforestillinger og kan nøjes med at se Netflix hele tiden?

Svaret er et nej.

Mikael Fock, Kulturværftet og Toldkammeret: - Corona og de utallige timers online-møder, streaminger og timer foran skærmene har vist vejen på nogle områder, også nye online-formater er skudt op, som kan supplere vores live-formater. Men det har også vist, at nogle ting bare skal opleves live. Og flere undersøgelser viser, at publikum længes efter at høre koncerter og gå i teatret. Så nej, vi er ikke bange, men vi er klar over, at man lige skal vænne sig til igen at mødes flere på en gang, og noget er helt sikkert forandret i borgernes måde at kulturforbruge på.


Bliver vi ved med at leve op til det, har Netflix ikke en chance

Jens Frimann Hansen, Helsingør Teater


Jens Frimann Hansen, Helsingør Teater: - Nej. Vi skal som altid være skarpe og opmærksomme på at præstere det ypperste, for at gøre os fortjent til borgernes og publikums gunst. Bliver vi ved med at leve op til det, har Netflix ikke en chance.

Lars Romann Engel, leder af Hamlet Scenen: - Scenekunstoplevelser konkurrerer muligvis i nogens optik med sofaens vandrette charme, men nok mindre nu og i fremtiden, da de fleste mennesker længes væk fra skærmen og i højere grad søger mod autentiske her-og-nu-oplevelser at være fælles om. Et ønske, teatret er som skabt til at opfylde for både børn og voksne.

Annonce
Helsingør For abonnenter

Plejehjem glemte at følge op på kræftundersøgelse: - Der er ingen undskyldninger

Nordsjælland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Morten trækker det længstre strå i langvarig kamp mod kommunen: - Vi har lært af vores fejl

Helsingør For abonnenter

Chokpris: Danmarks dyreste sommerhus ligger i Hornbæk

Helsingør

Debat: Der skal strammes op, og det haster

Helsingør

U-vending gik galt: To biler kørte sammen på Kongevejen

Debat

Ugens kandidat: Når drømme bliver til virkelighed

Helsingør For abonnenter

Koster tæt på en milliard kroner: Her skal Espergærdes veje og indkørsler graves op, så kloakvandet ikke ender i Øresund

Debat

Hvilken gave vi gerne vil give Helsingør i købstadsjubilæum?

Nordsjælland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Helsingør

Første private lejer til nyt sundhedshus er på plads: - Vi vil gerne sætte endnu en nål på landkortet i Helsingør

Danmark

Se video med ældgammel elbil: 108 år gammel elbil havde vanvittig rækkevidde

Helsingør

Svane-drama har set sin afslutning: Sådan gik det med svaneungen Egon

Debat For abonnenter

Jeg gider heller ikke bruge 100.000 kroner på en kloak

Helsingør

334 dage i byrådet: Grænseoverskridende

Annonce