Annonce
Helsingør

Helle er ved at vinde kampen over corona

Der vil stadig gå nogle uger, før Helle Olsson Hansen kan gå ud iblandt os, men hun ved, at hun har vundet kampen mod corona. Her ses hun på sin altan på Vapnagård. Foto: Torben Sørensen

Læs Helle Olsson Hansens sygdomshistorie. Tidligere på måneden blev hun testet positiv for coronavirus. Gennem flere uger i ensomhed har hendes krop kæmpet med virussen, som gjorde hende meget syg.

Annonce

Helsingør: Kirketjener Helle Olsson Hansen, 58, har i 14 dage fristet en ensom tilværelse i sin lejlighed på Vapnagård.

Torsdag den 12. marts fik hun, som bor alene, beskeden om, at hun er smittet med coronavirus og ramt af den sygdom, virussen fører med sig, covid 19. I dag er hun i klar bedring. Helt uden medicinering eller andre former for lægehjælp har hun stået imod sygdommen.

Under covid 19's rasen blev hun stærkt svækket af hoste, kraftig hovedpine og feber. Der dannede sig vand i hendes lunger, og hun havde meget svært ved at sove om natten for hoste og kuldegysninger.

Heldigvis var Helle sund og rask, da coronavirussen gjorde sin entré i hendes krop. Hun ved ikke selv, hvordan hun helt præcist er blevet smittet, men der er mange muligheder.

Annonce

I kontakt med masser af mennesker

- Som kirketjener i Sct. Mariæ Kirke har jeg været i kontakt med mange besøgende fra alverdens lande, jeg har spillet banko med mange andre mennesker siddende tæt på mig, så smitten kan være kommet fra mange kanter, siger hun.

Fra det øjeblik, symptomerne viste sig, har hun dog ikke været i kontakt med andre mennesker.

Helle Olsson Hansen fortæller, at hun blev dårlig lørdag den 7. marts.

- Det begyndte med, at jeg frøs, så tænderne klaprede. Det var lige meget, hvad jeg gjorde. Om jeg så pakkede mig ind i flere lag tøj og lagde mig ind under dynen, så kunne jeg ikke få varmen. Det blev ved i to dage, og søndag aften kom feberen og hosten. Jeg var øm i kroppen, og jeg blev ramt af kraftig hovedpine, som ikke ville gå væk, fortæller hun.

Annonce

Lød lige som en sæl

Først troede hun, at det var en almindelig influenza, men hurtigt begyndte mistanken, om at det var tale om noget andet og kraftigere, at snige sig ind i Helles bevidsthed.

Om mandagen kontaktede hun lægens coronahotline. Hun fik at vide, hun skulle holde sig inden døre og se tiden an. Hvis hendes tilstand ikke blev bedre, skulle hun kontakte sygehuset, lød det i telefonen.

- Og jeg fik det bare værre og værre. Mine lunger blev dårlige. Om aftenerne var jeg fuldstændig udkørt af hoste og feber og lå og lød lige som en sæl i sengen, inden jeg skulle sove. Gang på gang vågnede jeg på grund af hosten, beretter Helle.

Annonce

Blev ikke bange

Om torsdagen rettede hun henvendelse til sygehuset i Hillerød, som bad hende komme ind. Hun kørte dertil i sin bil, blev undersøgt og sendt hjem igen. Dagen efter kom meddelelsen om, at hun var smittet med coronavirus. Helle blev ikke bange.

- Jeg er egentlig ikke så sygdomsforskrækket og tænkte, at det bare måtte tage sin tid, siger hun.

Helle fik besked på at holde sig i lejligheden til marts måneds udløb. Hun må gerne gå en tur, så længe hun ikke kommer i nærheden af andre mennesker.

- Der var jo ikke andet for end at rette ind. De sagde, at jeg kunne tage nogle Panodiler for smerterne, men ellers fik jeg ikke ordineret nogen form for medicin, fortæller Helle Olsson Hansen.

Annonce

Strikketøj og Wordfeud

Hun har fået en anden beboer i opgangen til at købe ind for sig. Poserne med dagligvarer bliver sat uden for døren. Inde i lejligheden har Helle fået tiden til at gå med at strikke, lægge puslespil, se tv og spille Wordfeud på nettet.

Hun har to voksne børn, som hun taler med i telefonen eller over nettet. Midt i sin fysiske ensomhed har hun til gengæld kunnet glæde sig over, at sygdommen nu er begyndt at slippe sit tag i hende.

- Selv om jeg endnu ikke har en lægefaglig bekræftelse på, at jeg har slået virussen ned, så er jeg ikke spor i tvivl. Jeg får det bedre, for hver dag der går - ja, næsten time for time, og jeg har meget mere energi, siger hun.

Annonce

Kørt over af et tog

- Men bare for nogle dage siden havde jeg det som om, jeg var blevet kørt over af et tog, lyder det fra Helle Olsson Hansen.

Når karantæneperioden er ovre, skal hun til kontrol, og når lægerne, som hun forventer, raskmelder hende, vil hun alligevel vente med at gå ud iblandt os.

- Mit immunforsvar er fuldstændig nede, så jeg er bange for, at jag kan rage alle mulige andre sygdomme til mig, hvis jeg straks begynder at leve, som jeg gjorde før, coronaen ramte mig, siger hun.

Dermed kan Helle Olsson Hansen se frem til endnu en del uger med Wordfeud, strikketøj og puslespil bag Vapnagård-lejlighedens mure.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Sundhedsmyndigheder vil anbefale obligatorisk brug af mundbind i offentlig transport

Annonce