Annonce
Helsingør

Helsingør bruger - stadig - flest penge på kultur

Helsingør Kommune bruger næste år 45.6 millioner kr. på bibliotekerne, der dermed er den største post på kulturbudgettet. (Foto: Lars Johannessen)

For sjette år i træk er Helsingør den kommune, der bruger flest penge pr. indbygger på kultur. Men beløbet er dalende viser en ny opgørelse.

Helsingør: Der er Helsingør og Albertslund, og så er der alle de andre.  Sådan ser det danske kulturlandskab ud, hvis man gør op, hvor mange af borgernes penge, der bruges på kulturelle aktiviteter. Kulturmediet Søndag Aften har i en årrække gjort op, hvilke kommuner, der bruger flest og færrest penge på kulturen, Igen i år er det Helsingør og Albertslund Kommune, der fører feltet an. I Helsingør bruger kommunen 1603 kroner pr. borger på kulturen, og det er landets højeste forbrug.

Førstepladsen er ikke ny for Helsingør Kommune. Faktisk har kommunen siden 2014 været landets førende, når det drejer sig om at bruge penge på kulturel støtte. Tallene bygger på de kommunale budgetter og i 2019 forventes det at kommunen kommer til at bruge 1603 kr. pr. borger på kultur,

Selv om Helsingør i mange år har været føren på kulturforbruget, så har der i næsten lige så mange år været en modsat rettet tendens. Siden 2015 er beløbet, der bruges pr. borger nemlig faldet stille, men støt.

I budgetterne for 2015 var forbruget således 1713 kroner, i 2016 1704, i 2017 1653 og 2018 1636 kroner pr. indbygger, men tallet for dette år altså er 1603 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Kendis kender…

Annonce