Annonce
Debat

Helsingør Dagblad mener: Fulde unge er trælse. Men traditionen vender tilbage næste år og næste år og næste år

Redaktionschef Josephine Vedel. Foto: Lars Johannessen

Unge larmer for meget, og de sviner. Hver sommer er der problemer med dem.

Vi er vant til at gå i hi hen over vinteren, og når solen så endelig skinner, trækker den os ud blandt hinanden. Det er skønt. Men der sker bare lige det, at vi opdager, at vi er forskellige. Nogle af os nyder roen og stilheden, andre tænder for musikken og smider om sig med affald.

Det er 22. gang, der bliver tændt for musikken til Øl-Løbet i pinsen. Man kan derfor uden tøven kalde begivenheden for en tradition, og det burde derfor ikke komme som nogen overraskelse, at arrangørerne gerne ville have holdt efterfest tæt på Kulturhavnen. Den her gang var det bag madmarkedet.

Annonce

Det må de nu ikke. For det er tilsyneladende kommet som en overraskelse for politikerne, og den dag er der, ifølge formand for by, plan og trafikudvalget, for mange andre hensyn, der skal tages: ”fra vores kulturinstitutioner dernede til Værftets Madmarked, som i den grad vil blive udfordret, og så har vi ovenikøbet et krydstogtskib, der anløber samme dag,” som Janus Kyhl har forklaret det.

Politikerne er nødt til at tage hensyn til en af ”årets største familiedage”, som Kyhl kalder det. Det nytter selvfølgelig ikke noget at have fulde unge mennesker til at løbe rundt blandt familier og turister. Det klæder ikke byen.

Men Simon R. Knudsen, der arrangerer løbet, har en vigtig pointe. Øl-Løbet er blevet en tradition, der ”bliver gået uanset, om vi står som arrangører eller ej. Så spørgsmålet er vel egentlig, om der skal være nogle til at rydde op bagefter.”

I 2019 brugte kommunen 125.000 kroner på at opstille toiletvogne og feje gader efter den festlige gåtur. Men dengang som nu er der tale om en lappeløsning.

Politikerne er nødt til at forholde sig til traditionen Øl-Løbet - eller problemet, hvis man er politiker. De er nødt til at finde en brugbar placering til efterfesten: Et sted til de unge.

De er nødt til at finde en placering til efterfesten: En plads til de unge.

Ellers gentager hovedpinen sig igen næste år og alle kommende år.

Politikerne må i samme omgang spørge sig selv, om Helsingør ikke skal kunne rumme en anarkistisk begivenhed som Øl-Løbet. Helsingør er vel ikke kun for ældre og børnefamilier?

På den anden side må Øl-Løbets arrangører og deltagere erkende, at man ikke både kan puste og have øl i munden. Støjniveauet og alkoholpromillen ved det arrangement er simpelthen for massiv til, at en efterfest-placering på en central og attraktiv plads giver sig selv.

Annonce
Helsingør For abonnenter

For 29.5 mio. kroner får du årets dyreste sommerhus: - Det er helt perfekt

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce

Seneste podcasts

Annonce
Annonce
Helsingør

Britta afgør, hvor meget hjælp du kan få: - Vi finder altid en løsning

Helsingør For abonnenter

Blå blok bestemmer: Her skal nyt plejehjem ligge

Espergærde

Hey, Henning - din bil er kørt til huggeren

Helsingør

Peter leder plejehjem med top trivsel: - Vi er et lille sted, og det skaber en tæthed og samhørighed

Fyret topchef får gyldent håndtryk på adskillige millioner efter amputationsskandale

Helsingør

Usundhed i Helsingør: For meget alkohol, nikotin, junkfood og for lidt motion: - Unge piger mistrives

Helsingør For abonnenter

Familier i Espergærde ånder lettet op efter ændring i lokalplan: 'Det var et reelt scenarie at flytte herfra - nu har vi ro i sjælen'

For abonnenter

It-firma traf afgørende beslutning efter corona: Nu står udviklere på venteliste til et job

Espergærde

Central vej lukkes og busruter lægges om: Sådan ændres trafikken i Espergærde i de næste uger

Vi mistede to personer, da Sidney Lee døde. Den ene var danmarkskendt realitystjerne med 'ekstra cheese'. Den anden lærte vi aldrig at kende

Helsingør

SOSU-krisen  kradser i Helsingør: Kære politikere, har I sovet i timen?

Navne For abonnenter

Et-årige Monas familie gør det, mange andre drømmer om: Familien har opsagt bolig og job for at kaste sig ud i et vildt eventyr

Helsingør

Helt slut med testcenter i Helsingør: Så få lod sig teste på den sidste åbningsdag

Annonce