Det var trist at læse Pia og Kim Eriksens kritik af hjemmeplejen i dagbladet tidligere på ugen. Trist, fordi ægteparret vitterligt har en sørgelig historie at fortælle om sygdom og sundhedspleje. Og trist, fordi tilsvarende fortællinger desværre er hørt talrige gange før fra andre borgere, der har haft samme type oplevelser med den kommunale hjemmepleje.
Ifølge parret er deres hjem i den seneste tid blevet forvandlet til en banegård: "Syv besøg i døgnet er i forvejen meget, og når det så hele tiden er fremmede, bliver det voldsomt. Det er tit, der kommer folk, som aldrig har været her før, og derfor tager opgaverne dobbelt så lang tid, og de har hele tiden brug for at spørge om hjælp", forklarede parret i dagbladet.
Ingen skal bo på en banegård, og derfor er det nødvendigt, at hjemmeplejen er sig sit ansvar bevidst og gør en indsats for at forbedre tingenes aktuelle, begrædelige tilstand.
Det viste artiklen heldigvis også, at man gør. Anne Elmstrøm Ronne, som er leder hjemmeplejen i Helsingør Kommune, forklarede, at man netop er gået i gang med et projekt, hvor planlægningen af medarbejdernes ruter bliver endnu bedre. "Vi skulle gerne se en markant forbedring fra dag ét", lovede Anne Elmstrøm Ronne i artiklen.
Det er afgørende, at hjemmeplejen - først og sidst og vigtigst - får skabt større tilfredshed blandt de kunder, man betjener.
Det udsagn skal Pia og Kim Eriksen og andre kunder af hjemmeplejens serviceydelser holde plejehjemslederen fast på. For det er afgørende, at hjemmeplejen udnytter sine ressourcer bedre, at man får skabt mere trivsel blandt medarbejderne og at man - først og sidst og vigtigst - får skabt større tilfredshed blandt de kunder, man betjener. For det nytter ikke, at man behandler kunderne, som om man befandt sig på en banegård og ikke i et privat hjem.
Derfor er det godt, at hjemmeplejelederen og hendes medarbejdere gør en ekstra indsats for at blive endnu bedre til det, de skal være bedst til: At yde kompetent pleje og omsorg til nogle af de mest sårbare mennesker i vores samfund. Også til mennesker som Pia og Kim Eriksen.