Annonce
Debat

Helsingør Dagblad mener: Kommunens ældre skal ikke bo på en banegård - og derfor skal hjemmeplejen løse sine opgaver bedre

Peter Hagmund, chefredaktør

Det var trist at læse Pia og Kim Eriksens kritik af hjemmeplejen i dagbladet tidligere på ugen. Trist, fordi ægteparret vitterligt har en sørgelig historie at fortælle om sygdom og sundhedspleje. Og trist, fordi tilsvarende fortællinger desværre er hørt talrige gange før fra andre borgere, der har haft samme type oplevelser med den kommunale hjemmepleje.

Ifølge parret er deres hjem i den seneste tid blevet forvandlet til en banegård: "Syv besøg i døgnet er i forvejen meget, og når det så hele tiden er fremmede, bliver det voldsomt. Det er tit, der kommer folk, som aldrig har været her før, og derfor tager opgaverne dobbelt så lang tid, og de har hele tiden brug for at spørge om hjælp", forklarede parret i dagbladet.

Ingen skal bo på en banegård, og derfor er det nødvendigt, at hjemmeplejen er sig sit ansvar bevidst og gør en indsats for at forbedre tingenes aktuelle, begrædelige tilstand.

Annonce

Det viste artiklen heldigvis også, at man gør. Anne Elmstrøm Ronne, som er leder hjemmeplejen i Helsingør Kommune, forklarede, at man netop er gået i gang med et projekt, hvor planlægningen af medarbejdernes ruter bliver endnu bedre. "Vi skulle gerne se en markant forbedring fra dag ét", lovede Anne Elmstrøm Ronne i artiklen.

Det er afgørende, at hjemmeplejen - først og sidst og vigtigst - får skabt større tilfredshed blandt de kunder, man betjener.

Det udsagn skal Pia og Kim Eriksen og andre kunder af hjemmeplejens serviceydelser holde plejehjemslederen fast på. For det er afgørende, at hjemmeplejen udnytter sine ressourcer bedre, at man får skabt mere trivsel blandt medarbejderne og at man - først og sidst og vigtigst - får skabt større tilfredshed blandt de kunder, man betjener. For det nytter ikke, at man behandler kunderne, som om man befandt sig på en banegård og ikke i et privat hjem.

Derfor er det godt, at hjemmeplejelederen og hendes medarbejdere gør en ekstra indsats for at blive endnu bedre til det, de skal være bedst til: At yde kompetent pleje og omsorg til nogle af de mest sårbare mennesker i vores samfund. Også til mennesker som Pia og Kim Eriksen.

Annonce
Helsingør For abonnenter

For 29.5 mio. kroner får du årets dyreste sommerhus: - Det er helt perfekt

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce

Seneste podcasts

Annonce
Annonce
Helsingør

Britta afgør, hvor meget hjælp du kan få: - Vi finder altid en løsning

Helsingør For abonnenter

Stangstiv lystfisker ville med ud at sejle - i stedet mistede han kørekortet

Espergærde

Hey, Henning - din bil er kørt til huggeren

Helsingør

Peter leder plejehjem med top trivsel: - Vi er et lille sted, og det skaber en tæthed og samhørighed

Fyret topchef får gyldent håndtryk på adskillige millioner efter amputationsskandale

Helsingør

Usundhed i Helsingør: For meget alkohol, nikotin, junkfood og for lidt motion: - Unge piger mistrives

Helsingør For abonnenter

Familier i Espergærde ånder lettet op efter ændring i lokalplan: 'Det var et reelt scenarie at flytte herfra - nu har vi ro i sjælen'

For abonnenter

It-firma traf afgørende beslutning efter corona: Nu står udviklere på venteliste til et job

Espergærde

Central vej lukkes og busruter lægges om: Sådan ændres trafikken i Espergærde i de næste uger

Vi mistede to personer, da Sidney Lee døde. Den ene var danmarkskendt realitystjerne med 'ekstra cheese'. Den anden lærte vi aldrig at kende

Helsingør

SOSU-krisen  kradser i Helsingør: Kære politikere, har I sovet i timen?

Helsingør For abonnenter

Blå blok bestemmer: Her skal nyt plejehjem ligge

Helsingør

Helt slut med testcenter i Helsingør: Så få lod sig teste på den sidste åbningsdag

Annonce