Annonce
Helsingør

Helsingør følger landsgennemsnittet: Flere unge har søgt ind på en videregående uddannelse

Det er ikke mere end et par uger siden, studenterne fik huen på. En del af dem har søgt ind på en videregående uddannelse efter sommerferien.  Foto: Torben Sørensen/kalabas.dk
850 unge fra lokalområdet har søgt ind på en videregående uddannelse efter sommerferien. Det svarer til 44 flere ansøgere end sidste år.

HELSINGØR: På landsplan er der syv procent flere unge, der har søgt ind på en videregående uddannelse. Også for Helsingørs vedkommende er der flere unge, der har valgt at søge ind gennem kvote 1 eller kvote 2.

Det viser tal fra Uddannelses- og Forskningsministeriet. Her er tallet steget fra 796 ansøgere i 2019 til hele 850 ansøgere i år.

Det svarer rundt regnet til en stigning på knap seks procent.

Annonce


Det er godt, at så mange har lyst til at tage en uddannelse. Det er rigtig godt for den enkelte og giver flere muligheder i livet

Ane Halsboe-Jørgensen, uddannelses- og forskningsminister


Det var forventet, at flere ville søge ind på en videregående uddannelse på grund af situationen med COVID-19.

Derfor har regeringen og alle Folketingets partier for få uger siden besluttet at afsætte penge til at oprette 5.000 ekstra studiepladser.

- Det er godt, at så mange har lyst til at tage en uddannelse. Det er rigtig godt for den enkelte og giver flere muligheder i livet - men det er også godt for vores samfund. Jeg håber, at så mange som muligt får deres ønske opfyldt. Det er på mange måder ekstraordinære tider, vi befinder os i med coronavirus, siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen.

Populære valg

På landsplan er det især pædagoguddannelsen, sygeplejerske-, medicin- civilingeniør- og diplomingeniør-studiet, der har fået flest ansøgere. På en top ti liste er også psykologi- folkeskolelærer- og jurastudierne populære.

Det flugter nogenlunde med de ansøgninger, Helsingørs unge har sendt afsted. Således har sygeplejerske-, pædagog- finansøkonom-, psykolog- og jurastudiet fået flest ansøgere.

Hver af uddannelserne har 27 1.prioritetsansøgere. De mest populære uddannelsesvalg sidste år var pædagog-, erhvervsøkonomi- og sygeplejerskestudiet.

Den mest populære uddannelse på landsplan er pædagoguddannelsen, hvor i alt 5.910 har søgt ind på uddannelsen i en af de 23 byer i landet, hvor man kan uddanne sig til pædagog.

Sygeplejerskeuddannelsen er den næstmest søgte uddannelse med 5.112 ansøgere.

Annonce

Stor betydning

Helt overordnet er velfærdsuddannelserne fortsat et populært valg. 19 procent af alle ansøgere har søgt ind på en af de fem store velfærdsuddannelser; pædagog, sygeplejerske, lærer, jordemoder og socialrådgiver.

Det glæder ministeren.

- Dygtige lærere og pædagoger har stor betydning for vores børns fremtid. Og sygeplejersker, jordemødre og socialrådgivere spiller en helt central rolle i vores velfærdssamfund, siger Ane Halsboe-Jørgensen.

Annonce

Fremgang på flere uddannelser

Erhvervsakademiuddannelserne har modtaget 10 procent flere 1. prioritetsansøgninger i forhold til sidste år.

Professionsbacheloruddannelserne og bacheloruddannelserne har også oplevet en stigning i forhold til 2019 på henholdsvis to procent og ni procent.

Der er også flere ansøgere på STEM-uddannelserne, som er en forkortelse for Science, Technology, Engineering and Mathematics. I alt har 19.870 søgt ind på en STEM-uddannelse, det er en stigning på otte procent i forhold til sidste år.

Kender du nogen, der skal læse til noget atypisk ?

Skal du selv eller kender du nogen, der skal studere sprog, der ikke længere findes eller pungdyrs udbredelse i Sydøstasien eller andre usædvanlige studieretninger ?

Så hører vi gerne fra dig. Kontakt journalist Tine Zedeler på  t.zedeler@hdnet.dk

Flere unge end tidligere har i år eksempelvis søgt ind på maskinmester (+13 procent), diplomingeniør (to procent) og civilingeniør (+12 procent).

I alt har 94.604 søgt ind på en videregående uddannelse i år. Det er på niveau med 2016, hvor ansøgertallet var 94.744.

I 2019 søgte 88.754 ind på en videregående uddannelse. Heraf blev 65.714 tilbudt optag på en uddannelse.

Ansøgerne til de videregående uddannelser får svar på, om de er kommet ind på deres ønskestudie, 28. juli.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce