Annonce
Erhverv

Helsingør Handel efter delvis genåbning: - Jeg frygter flere konkurser

Kim Backe frygter, at den fortsættende nedlukning for visse erhverv kan resultere i flere konkurser. Foto: Lars Johannessen.
Selvom de økonomiske skavanker er altoverskyggende, frygter Kim Backe også, at de mange nedlukninger får store mentale konsekvenser.

ERHVERV: Flere butiksejere åndede lettet op, da det på onsdagens pressemøder blev meddelt, at en delvis genåbning begynder allerede på mandag.

Glæden udeblev dog ved en lang række liberale erhverv som frisører, restauranter og caféer. De tvinges nemlig fortsat til at holde lukket, og det ærgrer medlem af Helsingør Handel, Kim Backe.

- Det er nogle utrolig hårdt pressede brancher, som er ved at nå overlæggeren for, hvad de kan klare. Jeg havde håbet for dem, at de også ville blive en del af den her genåbning, forklarer han og tilføjer:

- Når det er sagt, glæder jeg mig rigtig meget til at mærke livet i byen på mandag, når butikkerne åbner. Det er på høje tid.

Annonce

Trykket stemning

Kim Backe forklarer, at han har forståelse for, at man ikke kan åbne det hele på en gang. Der er en smittefare, forklarer han, som man fortsat skal være opmærksom på.

- Der er nogle kloge mennesker, som sidder og regner på, hvad der kan lade sig gøre. Men under de rette forhold kan meget lade sig gøre, siger han.

Til Helsingør Dagblad fortalte Restaurant Kaj, at de føler sig overbeviste om, at de på forsvarlig vis er i stand til igen at invitere gæster ind i deres lokaler. Derfor var indehaveren også særligt frustreret over de forlængede restriktion, og det er han ikke ene om, tror Kim Backe.

- Jeg fornemmer, at stemningen er trykket. Selvfølgelig kan nogle restauranter tjene lidt på take away, men det måler sig jo ikke med den indtægt, de får ud af at have normalt åben, siger han.


Folk er kørt helt ned. Økonomien er selvfølgelig det, som er altoverskyggende. Men jeg tror, at nedlukningerne får nogle måske endnu større mentale konsekvenser.

Kim Backe, medlem af Helsingør Handel


Annonce

Mentale konsekvenser

Kim Backe er glad for, at de nuværende hjælpepakker endnu en gang blev forlænget. Det er et plaster på såret for mange, mener han. Dog er han nervøs for, at det ikke er nok til at sætte en stopper for konkurserne.

- Jeg frygter desværre, at der kommer flere konkurser, nu hvor mange brancher må vente endnu længere på at åbne. Nogle af dem er maksimalt presset, siger han.

Og det er ikke kun det økonomiske, han er bekymret for.

- Folk er kørt helt ned. Økonomien er selvfølgelig det, som er altoverskyggende. Men jeg tror, at nedlukningerne får nogle måske endnu større mentale konsekvenser, siger Kim Backe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Hvad har vi lært af corona?

Annonce