Annonce
Helsingør

Helsingør Handel graver dybt i tegnebogen: Stort julemarked på Axeltorv

Axeltorv kommer i år til at danne rammen om et stort julemarked i Helsingør. Foto: Lars Johannessen.
I år satser Helsingør Handel på et større julemarked over en enkelt weekend i samarbejde med et professionelt event-firma.

JUL I HELSINGØR:  Helsingør skal have et stort, hyggeligt julemarked.

Med boder, julepynt, delikatesser, kvalitetsvarer, juletræer, gløgg, kandiserede æbler, hestevognskørsel, juletog, et stort kreativt telt, hvor man kan bygge julebukke og dekorere julehjerter og en masse af alt det, der i øvrigt hører julen til.

Den sidste weekend før jul,  den 18., 19. og 20. december, kommer byen til at dampe af julehygge, når byen største plads, Axeltorv, omdannes til et juleeventyr.

Annonce

Satsning

Det er Helsingør Handel, der sørger for det med en økonomisk satsning på mellem 150.000 og 200.000 kroner. Markedet arrangeres i samarbejde med New Fair, der blandt andet har stået bag det store tilløbsstykke, julemarkedet på Kronborg, i nogle år.

Omkring 20 boder sættes op på torvet. Boderne er de telte, der blev brugt til sommerens succesfulde event på Axeltorv, Smag på Helsingør, hvor flere lokale fødevareleverandører og producenter viste deres produkter frem.


Endnu ved vi ikke, hvordan vi coronamæssigt skal arrangere julemandens traditionsrige ankomst til Helsingør første søndag i advent. Det arbejder vi på at finde ud af i øjeblikket,

Kim Backe, citykoordinator i Helsingør Handel


De sidste par år er det Simon Spies Plads, der har holdt et mindre, men velbesøgt, julemarked.

-  Det har også været rigtig hyggeligt og har været holdt hver weekend i december. I stedet holder vi i år et noget større, på det større Axeltorv og så kun over én weekend, siger Kim Backe, citykoordinator i Helsingør Handel.

Smag på Helsingør, en festival for lokale producenter af mad og drikke, var for første gang arrangeret i sommer. Det blev en succes og nu skal teltene genanvendes til et stort julemarked på Axeltorv.. Foto: Lars Johannessen.

- Vi er ved at lægge sidste hånd på forberedelser til julemarkedet og alt er ikke på plads endnu. Men vi kan garantere,  at vi kan arrangere det på en måde, så alle myndighedernes krav til corona-forholdsregler kan efterleves, siger Kim Backe.

- Endnu ved vi ikke, hvordan vi coronamæssigt skal arrangere julemandens traditionsrige ankomst til Helsingør første søndag i advent. Det arbejder vi på at finde ud af i øjeblikket, siger Kim Backe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce