Annonce
Erhverv

Helsingør Handel om nye virksomheder: - Corona gør os kreative

Kim Backe har tidligere haft butikken Backe Vin i Bjergegade i Helsingør. Foto: Lars Johannessen
Den lokale opbakning er blevet særligt synlig i coronatiden, mener bestyrelsesmedlem i Helsingør Handel. Han håber, at støtten hjælper de nye virksomheder godt fra land.

ERHVERV: Selvom coronavirusset har været en hæmsko for mange erhvervsdrivende i Helsingør Kommune, har den for andre været en mulighed for at tænke ud af boksen.

Det mener Kim Backe, som er citykoordinator i Helsingør Kommune og bestyrelsesmedlem i Helsingør Handel.

- Det er en rigtig god nyhed, at så mange erhvervsdrivende har turdet at stifte virksomheder sidste år. Det kræver, at man tænker i nye baner, og det tror jeg, at coronavirusset har fået os til, forklarer han.

- Nogen er måske blevet arbejdsløse og forsøger derfor at starte noget nyt op. Andre har mere tid på grund af hjemsendelser, tilføjer han.

Annonce

God opbakning

573 virksomheder kom sidste år til i Helsingør Kommune. Det er det højeste antal i Nordsjælland, og det er godt på flere måder, mener Kim Backe, som er overrasket over antallet.

Gode råd til nye virksomheder

Kim Backes bedste råd til nye virksomheder:

  1. Hav en god og gennemarbejdet virksomhedsplan.
  2. Sørg for at få god rådgivning.
  3. Hav styr på din økonomi ned til mindste detalje.
  4. Forbered dig på, at det er hård arbejde, som ofte kræver mere tid end et normalt fuldtidsjob.

- Det er med til at brande kommunen som et sted, hvor folk ikke er bange for at prøve noget nyt. Det skaber en god synergi med et rigt erhvervsliv, og det udvikler kommunen i en positiv retning, siger han.

Her tænker han på, at det blandt andet er med til at skabe arbejdspladser. Kim Backe håber, at virksomhederne lykkes med at etablere sig. Forudsætningerne, mener han, er der i hvert fald.


Støtten er blevet endnu mere synligt under coronatiden.

citykoordinator i Helsingør Kommune og bestyrelsesmedlem i Helsingør Handel


- Der er et godt netværk, hvis man kan forstå at bruge det. Vi har en god erhvervsservice i One Stop, der er god infrastruktur i forhold til København og Sverige, og så har vi måske vigtigst af alt nogle borgere i kommunen, som virkelig støtter op om det lokale, forklarer han.

- Støtten er blevet endnu mere synlig under coronatiden, tilføjer han.

Annonce

Underskov af virksomheder

Selvom, at mange virksomheder sidste år kom til, måtte flere også dreje nøglen om. 51 virksomheder gik nemlig konkurs.

Kim Backe er glad for, at antallet af nye virksomheder overstiger antallet af konkurser, og han håber, at udviklingen varer ved.

- Det er kun godt, hvis vi får en endnu større underskov af små, mellemstore eller store virksomheder, som kan være med til at sætte normen i kommunen. Det kræver, at folk bliver ved med at finde gåpåmodet til at starte selvstændigt op, forklarer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Kendis kender…

Annonce