Annonce
Sport

Helsingør-kamp skal styrke Fremads forståelse for at være en del af toppen

Morten Dahm Kjærgaard og Aarhus Fremad kan lørdag hente ind på topholdet fra Helsingør. Det kræver dog en sejr på Riisvangen. Foto: Axel Schütt
Aarhus Fremad kan lørdag eftermiddag hente yderligere ind på oprykningsfavoritterne fra Helsingør.
Annonce

Fodbold: Aarhus Fremad hentede et enkelt point på topholdet fra Helsingør, da de i første runde af oprykningsspillet fik 1-1 på udebane mod Vanløse.

Lørdag eftermiddag kan århusianerne hente yderligere ind på førerholdet, hvis de formår at besejre det tidligere Superliga-hold.

- Det er en rigtig topkamp. De er favoritter til at rykke op, mens vi kan åbne det hele op, hvis vi vinder opgøret og henter yderligere ind på dem. Det er de her enkeltstående kampe, som man går og spejder efter, fordi det er en helt særlig oplevelse for både spillere og trænere, fordi der er så meget på spil, siger Aarhus Fremads cheftræner Morten Dahm Kjærgaard.

- Det er en kamp, hvor vi har alt at vinde. Helsingør kommer med spillere, der tidligere har spillet Superliga og 1. division. De har også Thomas Kristensen, som har landskampe på CVet. Vi glæder os bare til at skulle måle os mod sådan en modstander. Både som spillere og som hold, for at se hvor langt vi er nået som hold og klub. Dette er et opgør, der kan give os en masse læring og forståelse for, hvad det vil sige at være tophold, siger cheftræneren og tilføjer, at han og spillerne er klar til at omfavne udfordringen og give den fuld gas.

Annonce

Lidt dygtigere

Det første opgør i oprykningsspillet mod Vanløse gav træneren to vigtige erfaringer. Han kunne se, at den overordnede struktur og samarbejdet var i orden. Holdet havde også den kontrol, som de gerne ville have på kampen og kom frem til de chancer, der kunne have givet en udligning langt tidligere i opgøret.

- Men da kampen var færdig, sad alle tilbage med en følelse af, at de gerne ville være lidt dygtigere på det tekniske og i kvaliteten af de beslutninger, der blev truffet undervejs, siger træneren.

Annonce

Kun en uge sammen

Aarhus Fremad er ikke om at stå med den følelse. Det er en tendens, Morten Dahm Kjærgaard har set i de første kampe efter corona-epidemien. Både det taktiske og tekniske har været på et lavere niveau end efter en normal opstart til en sæson.

- Vi har kun haft en uge til at træne sammen som hold inden den første kamp. Der har heller ikke været træningskampe, som der normalt vil være i en opstart og det kan ses på timingen. Vi rammer efter ikke helt de samme ting som efter en normal opstart. Vi skabte de chancer, der skulle til at score, men vi skabte ikke så meget som før coronaen og var ikke helt så dominerende. Det bliver spændende at se om den seneste uge har styrket den del, siger Morten Dahm Kjærgaard.

Han og holdet brugte en del af torsdagens på at gense det første opgør mod Vanløse, mens de fredag kiggede nærmere på Helsingørs optræden mod Middelfart i første runde. En kamp, topholdet tabte 1-2 på hjemmebane.

Lørdagens kamp spilles klokken 15.00 på Riisvangen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce