Annonce
Helsingør

Helsingør Kommune får bøde efter massefyringer

Det var bl.a. i forbindelse med fyringer på Espergærde Skole, at Helsingør Kommune ikke overholdt lovgivningen. Arkivfoto

Overholdt ikke proceduren for masseafskedigelser, da skolemedarbejdere blev opsagt.

Annonce

Opsigelser: Helsingør Kommune skal betale en bøde på 10.000 kroner, fordi kommunen i forbindelse med afskedigelser på Snekkersten Skole og Espergærde Skole ikke har overholdt proceduren for masseafskedigelser. Det skriver Helsingør Kommune på Kommunens hjemmeside. Den faglige organisation FOA politianmeldte i januar 2018 Helsingør Kommune for ikke at have overholdt reglerne, fordi kommunen først efter medarbejderne var indstillet til opsigelse, afholdt forhandlinger med de faglige organisationer. Ifølge loven er kommunen forpliget til at forhandle med de faglige organisationer dagen før medarbejderne får besked om, at der er afskediget. I forhandlingerne skal parterne forsøge at finde andre løsninger end fyringer.

Annonce

FOA: Godt at kommunen holdes ansvarlig

FOA Nordsjælland skriver i en pressemeddelelse, at de er glade for, at Helsingør Kommune som offentlig myndighed bliver gjort ansvarlig, når de ikke overholder dansk lovgivning.

Helsingør Kommune vil fremover sørge for at overholde lovgivningen på dette område.

- Vi kan kun beklage, at vi ikke har overholdt reglerne 100 % på dette område. Men jeg vil gerne understrege, at ingen medarbejdere er blevet stillet ringere på grund af dette. Vi har desuden ændret vores vejledninger ift. opsigelsesprocesser netop på baggrund af denne fejl i 2017, siger centerchef Pernille Madsen, der pt. vikarierer for direktionen i sommerperioden.

BC

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

FC Helsingør tabte til Superligahold

Debat

Debat: DBU udviser ikke loyalitet

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Annonce