Annonce
Helsingør

Helsingør-politikere: Staten svigter Kystbanen totalt

Helsingør-politikerne har tænkt sig at sende et vredt svar af sted til staten for at beklage sig over, at Kystbanen ikke bliver forbedret i ny trafikplan. Foto: Photographer: Torben Sorensen
Annonce

TRAFIK: Kære folketings­politikere, kom nu ind i kampen og få gennemført markante forbedringer på Kystbanen i stedet for at lade banen

køre af sporet uden det nødvendige kvalitetsløft.

Det er hovedpointen mellem linjerne i et brev, som Helsingør Kommune vil sende til staten som et høringssvar til en overordnet plan for jernbanedriften herhjemme frem til 2032.

Kommunens embedsmænd har lavet et udkast til høringssvaret, som det forventes, at politikerne siger ja til på et møde tirsdag i udvalget for by, plan og miljø og senere i byrådet.

Det er ikke begejstrering over tingenes tilstand eller tilfredshed med fremtidsudsigterne, der beskrives i svar-forslaget.

Tværtimod vil Helsingør Kommune kræve kortere rejsetid på Kystbane, bedre materiel og bedre service. Kommunen har tænkt sig at slå på, at Kystbanen slet ikke får den statslige hjælp, der er brug for.

- Det skriger til himlen, at staten har denne her meget store trafikplan, og det eneste sted, hvor der ikke sker noget på jernbanefronten i Danmark, er Kystbanen. På trods af, at den er en af de mest benyttede trafikstrækninger herhjemme, så sker der intet med rejsetiden. De ambitioner er droppet. Det er fuldstændigt uforståeligt, siger Christian Holm Donatzky, radikal politiker og formand for udvalget for by, plan og miljø.

"Helsingør Kommune opfordrer til at rejsetiden bliver kortere på Kystbanen. Det er bekymrende, at opgradering af Kystbanen er sat i bero, og at der derfor som et af de få steder i Danmark ikke er udsigt til kortere rejsetid på en af Danmarks mest benyttede strækninger. Helsingør Kommune opfordrer også til, at der indsættes bedre togmateriel på Kystbanen og arbejdes målrettet på at forbedre servicen på Kystbanen", hedder det i udkastet til brevet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

FC Helsingør tabte til Superligahold

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Debat

Debat: DBU udviser ikke loyalitet

Annonce