Annonce
Helsingør

Helsingør-skoler skal lave tests: Rødt flertal fik en kold skulder af rød minister

Skoleeleverne i Helsingør slipper ikke for de nationale prøver på trods af corona-pandemien. Foto: Lars Johannessen
Eleverne i Helsingørs folkeskoler slipper ikke for at gennemføre omstridte prøver i en corona-tid.

HELSINGØR: Hvis venstrefløjen i Helsingør Byråd havde håbet på, at den socialdemokratiske undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil ville se med røde, milde øjne på et brev fra dem med en bøn om at få lov til at droppe de særlige nationale tests i de lokale folkeskoler, så tog de fejl. Rosenkrantz-Theil har nu afvist, at kommuner, blandt andet Helsingør, må undlade at gennemføre en række computerbaserede prøver, de omtalte nationale test i blandt andet læsning og matematik.

”I den situation, som vi står i nu, hvor børnene har været væk i rigtig lang tid, handler det om at komme tilbage og have en normal skolegang og lære nogle ting og se klassekammeraterne… Vi skal ikke i første time gennemføre test på en skærm. Det er demotiverende for eleverne”, lød det blandt andet fra socialdemokratiske Claus Christoffersen i Helsingør Byråd, da brevet blev sendt af sted – med støtte fra et smalt, rødt flertal uden om blandt andet borgmester Benedikte Kiærs De Konservative.

Men støtten stoppede, da Helsingør-brevet landede på ministerens dør. Rosenkrantz-Theil afviser blankt at tillade, at kommunen sløjfer de omtalte prøver.

Annonce

Ikke overrasket

- Det er ikke uventet, at ministeren svarer sådan. For Rosenkrantz-Theil havde sådan set været ude med den holdning tidligere. Det er også derfor, at jeg syntes, at det var spild af tid at sætte vores administration til at forfatte sådan et brev. Og det viser sig nu, at det var det også, erklærer Benedikte Kiær.

I sit svarbrev konkluderer undervisningsminister Rosenkrantz-Theil , at ”det er vigtigt at få afdækket omfang og karakter af de faglige udfordringer, som nedlukningen har medført, med de forskellige redskaber, vi har, så skolerne kan sætte målrettet ind i forhold til den enkelte elev og klasse. Derfor mener regeringen, at de nationale test skal gennemføres. Og derfor ønsker regeringen ikke at give mulighed for, at gennemførelsen af nationale test kan fraviges”.


Om man kunne have regnet det ud på forhånd? Det mener jeg ikke

Claus Christoffersen, Socialdemokratiet


- Hun har valgt at fastholde de nationale tests ud fra et større perspektiv om måling af eleverne. Mit snit ligger et andet sted. Og jeg er naturligvis ked af, at ministeren mener noget andet. Om man kunne have regnet det ud på forhånd? Det mener jeg ikke, konstaterer Claus Christoffersen.

Alle elever i folkeskolen skal tage 10 nationale test i forskellige fag i løbet af skoletiden.

Læsning, matematik, engelsk og fysik/kemi

Alle folkeskoleelever skal tage 10 nationale test i løbet af skoletiden:

  • Læsetest i 2., 4., 6. og 8. klasse
  • Matematik i 3., 6. og 8.
  • engelsk i 7.
  • Fysik/kemi i 8. klasse

Testene varer 45 minutter ved en computer, og testene tilpasser sig undervejs den enkelte elev, så man får sværere opgaver, når man svarer rigtigt, og lettere opgaver, når man svarer forkert.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Divisions-formand kalder forslaget et frontalt angreb - eks-OB-direktør Thomas Christensen ser hele fodbold-verdens balance truet

Helsingør

En gevinst for Helsingør eller ej? Vi har spurgt seks borgere på gaden om deres holdning til HH-forbindelsen

Annonce