Annonce
Helsingør

Helsingør Stadion indstillet til pris

Helsingør Stadion er i spil til en pris for bedste danske sportsbyggeri i 2019. Foto:

Sammen med tre andre større byggerier er Helsingør Stadion blevet nomineret til prisen for årets idrætsbyggeri.

Annonce

Stadion: I Helsingør har der været skrevet og snakket vældigt meget om det nye stadion. Nu er den nye arena kommet med i en afstemning om 'Årets Idrætsbyggeri 2020" - for sportsfaciliteter bygget færdig i 2019.

Kursus- og konferencevirksomheden Nohrcon, som blandt andet arbejder med byggeri, har sat konkurrencen op, mens et uafhængigt dommerpanel har fundet frem til de nominerede, som foruden Helsingør Stadion tæller Amager Bakke, Holbæk Idrætsby og den genopførte K.B. Hallen.

- Vi har tidligere afholdt lignende kåringer for skolebyggeri, sundsbyggeri og kontorbyggerier. Nu synes vi også, at det var passende med at finde det bedste idrætsbyggeri, for sport og idræt fylder meget i vores samfund. Vi håber, at vi derved kan inspirere andre, der skal levere fremtidens sportsbyggeri, siger Peter Green Melgård, der er kommunikationsansvarlig i Nohrcon.

Det er tilsyneladende de største byggeprojekter, som de fire dommere, der ikke er ansat i Nohrcon, har pillet ud til nominering.

Til afstemningen har dommerpanelet blandt andet skrevet:

”Den organiske form sammen med det hvide lysende hegn får skabt en fin og beskyttende ramme om fodboldbanen, der yderligere er forsænket ned i en landskabelig gryde. Jeg tror på, at det kan være med til at understøtte den intense oplevelse på stedet, når der er kamp på banen.

Det er arkitektfirmaet bag stadionbyggeriet, NOVA5, som har indstillet Helsingør Stadion til prisen.

Det er en åben afstemning på Nohrcons hjemmeside. Man kan stemme frem til den 20. februar, og vinderen offentliggøres den 26. februar.

Nohrcom vil kåre det bedste danske sportsbyggeri i 2019. Et dommerpanel har valgt Helsingør Stadion, Amager Bakke, K.B. Hallen og Holbæk Idrætsby.

De fire dommere er:

Jens Høyer-Kruse, adjunkt, Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund, Syddansk Universitet

Maria Keinicke Davidsen, Partner & Architect MAA, Keingart

Christine Vistoft, Arkitekt MAA, DGI Facilitetsudvikling

Poul Broberg, Chef for Public Affairs, DIF

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Ny aftale om genåbningen på plads: Forsamlingsforbud opretholdes, og baråbningstider udvides i fase 4  

Debat

Klumme: De forbandede gule

Annonce