Annonce
Helsingør

Helsingør-uddannelse får flere til at vælge at læse til social- og sundhedshjælper

Julie Daugaard og Henrik Larsen er nogle af de elever, der har valgt at læse til social- og sundhedshjælper i Helsingør. Foto: Lars Johannessen Foto Lars Johannessen

26 elever startede i går på den nye social- og sundhedshjælperuddannelse i Helsingør. Det svarer nogenlunde til den fremgang, der er i tilgangen af elever i forhold til samme periode sidste år, oplyser Sanne Goksøyr, uddannelseschef for SOSU H, Hillerød og Helsingør.

Annonce

Helsingør: I går var det første skoledag på hovedforløbet til social- og sundhedshjælperuddannelsen i Helsingør, som holder til på Rasmus Knudsens Vej i en af de tilstødende bygninger til erhvervssskolen U/Nord.

25-årige Julie Daugaard, er en af de elever, der har valgt at benytte sig af muligheden for at læse til social- og sundhedshjælper i Helsingør.

- Det er helt vildt godt, at det er muligt at tage uddannelsen her. Det gør hverdagen meget lettere. Det betyder, at jeg bruger mindre tid på transport og har mere tid til familien, siger Julie Daugaard, som bor i Helsingør og også har taget selve grundforløbet på 20 uger på Campus Helsingør.

Henrik Larsen, som er 41 år og bosat i Helsingør, er også blandt de 26 elever, der er startet på holdet. Han tog selve grundforløbet på skolen i Hillerød.

- Det er noget nemmere med transporten at tage uddannelsen her i Helsingør, men jeg var da lidt i tvivl. Dem, jeg gik sammen med på grundforløbet, har valgt at tage uddannelsen i Hillerød, fortæller Henrik Larsen.

Annonce

Glædelig udvikling

Tidligere skulle eleverne til Hillerød for at tage uddannelsen, men en aftale mellem Helsingør Kommune og SOSU H i Hillerød betyder, at de nye elever fra januar i år også kan vælge at tage uddannelsen i Helsingør.

Muligheden for at tage uddannelsen i Helsingør spiller tilsyneladende positivt ind på optaget. Hvis man tæller uddannelsen i Hillerød med, er der her i årets start blevet optaget tilsammen 75 elever på social- og sundhedshjælperuddannelsen.

Sidste år i januar var der samlet 56, der søgte ind på uddannelsen. I januar 2018 var der et optag på 47 elever.

- Vi tror på, at det handler om, at eleverne kan tage uddannelsen lokalt. Det er en glædelig udvikling, og det var også det, vi håbede på ville ske, siger Sanne Goksøyr, uddannelseschef på SOSU H, Hillerød og Helsingør.

Annonce

Lover godt for udvikling

Uddannelseschefen fortæller, at det også er i kraft af et godt samarbejde med Helsingør Kommune, at det er lykkedes.

- Helsingør Kommune har stillet 18 praktikpladser til rådighed, og derudover er det lykkedes at lave praktikaftaler med Fredensborg og Hørsholm. Eleverne har selv haft mulighed for at vælge, hvor de helst vil i praktik, siger Sanne Goksøyr.

- Det glæder mig meget, at der er så fin søgning i år, og 26 elever et optaget på sosu-hjælper-uddannelsen. For det første fordi vi har brug for flere uddannede inden for faget, men også fordi det er vigtigt, at Helsingør igen bliver en uddannelsesby. Det lover godt for udviklingen, siger borgmester Benedikte Kiær.

Annonce

Kan lide at hjælpe andre

25-årige Julie Daugaard har fået lovning på at komme i praktik på plejehjemmet Øresundshjemmet i Humlebæk.

- Det glæder jeg mig til. Jeg kan godt lide at hjælpe andre og være med til at gøre en forskel, siger Julie Daugaard.

Henrik Larsen, som har en uddannelse som tjener bag sig og har arbejdet i ti år som pædagogmedhjælper, har lavet en praktikaftale med Helsingør Kommune.

- Jeg ved ikke endnu, hvilket plejehjem jeg skal i praktik på, men det bliver på et af kommunens plejehjem, fortæller han.

Annonce

Kan få merit

Opstarten af sosu-hjælperuddannelsen i Helsingør kan bane vejen for, at elever på sigt også kan læse til social- og sundhedsassistent i Helsingør.

Som sosu-hjælpere kan eleverne opnå merit og tage hele sosu-assistentuddannelsen på to år i stedet for to og et halvt.

- Vi vil rigtig gerne komme derhen, hvor vi også kan tilbyde sosu-assistent-uddannelsen i Helsingør, men det er ikke noget, der ligger i planerne lige nu. Det kræver, at vi har nok elever til det, siger Sanne Goksøyr.

Om den sosu-hjælperuddannelsen

Social- og sundhedsuddannelsen varer 1 år og 7 måneder, inklusiv Grundforløb 2 på 5 måneder.

Uddannelsen veksler mellem skole- og praktikophold, så man løbende anvender den lærte teori i praksis. Praktikopholdene foregår på en kommunes plejehjem eller hjemmepleje

Der er løn under hele social- og sundhedshjælper-uddannelsen.

Alle elever får en personlig uddannelsesplan, som tager hensyn til alder samt erfaringer med job og uddannelse

Som sosu-hjælper får du viden om og praktisk erfaring med professionel pleje og omsorg og praktisk hjælp til ældre, rehabilitering, demens, ergonomi (arbejdsstillinger) m.m. Typisk vil du også få efteruddannelse og viden om medicin og psykisk sygdom og kan læse videre til social- og sundhedsassistent og senere sygeplejerske, pædagog, socialrådgiver eller farmakonom.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Helsingør

Her vaskes den livsfarlige røg væk: - Vi skal have udryddet cancer hos brandfolk

Annonce