Annonce
Holdet

Helsingør vokser og vokser: - Ingen stopper det, for den næste politiker ser det ikke

I denne uge fik Holdet valget mellem tre historier om henholdsvis boliger, traditionelle "mandejobs" eller folkesygdom. Flertallet ville gerne mere i dybden omkring boliger i Helsingør. Bliver byen alt for stor? Og bliver den kun for de rige? Du kan her læse deres begrundelser for dette valg her.
Winnie Raundorf. Privatfoto

Winnie Raundorf, 1946, Hornbæk:

Almene Ældrebofællesskaber. I Hornbæk er der 35 - 40 års ventetid. Flere politikere mener, der kan bygges disse boliger på Bøgehøjgård, det gamle plejehjem, og der er to andre grunde på spil i Saunte. Jeg vil meget gerne have mere information om dette. Alt skal ikke bygges i Helsingør. Borgmester og viceborgmester samt andre politikere har givet tilsagn om, at Hornbæk er en mulighed. Jeg taler ikke om seniorbofællesskaber, hvor boligselskaberne har en regel om at seniorer er 55 +, derfor bliver der aldrig boliger til os ældre.

Henrik Lieberkind. Privatfoto
Annonce

Henrik Lieberkind, 1946:

Nye boliger er ikke kun et spørgsmål om beboere, men mere om vejnet, skoler, institutioner, plejehjem, sundhedshuse. Jeg mangler et samlet syn på problematikken og ikke kun en indtjening hos en bygherre.

Jette Lützhøft. Privatfoto
Annonce

Jette Lützhøft, 1946, Helsingør:

Der mangler boliger til seniorer med mulighed for fællesskab - gerne mindre rækkehuse med en lille have.

Annonce

Keld Olsen, 1955:

Vi må finde en måde at leve på, så vores unge og andre mindre formuende kan få et sted at bo i vores kommune.

Mette Dalby. Privatfoto
Annonce

Mette Dalby, 1963:

Flere unge i min familie søger et sted at bo i Helsingør og omegn.

Annonce

Ditte Kanstrup, 1960:

Kommunen er ved at bygge naturen væk, og det holder ikke. Naturbeskyttelser, skovbyggelinjer og §3 søer bliver ikke respekteret. Vi skal indføre byggestop, trække vejret, få styr på infrastrukturen (veje, kloakker, institutioner m.m.), inden vi godkender mere byggeri.

Annonce

Gitte Jonna Aaskilde, 1956, Hornbæk:

Nye lejeboliger, seniorbofællesskaber, mulighed for etablering af aftægtsbolig på parceller, så ældre medborgere kan blive i nærmiljø. Jeg er fra Hornbæk og har ingen udsigt til at få en lejebolig. Skal vi plastre Helsingør til med dyre lejeboliger eller ejerboliger, tænker jeg ikke vi behøver - så kom i gang med almennyttige boliger.

Lars Bjørn Madsen. Privatfoto
Annonce

Lars Bjørn Madsen, 1951, Helsingør:

Fordi det er væsentligt at få politikerne til nøje at overveje, om flere bebyggede områder i vor kommune er lykken. Ønsket om boliger - nødvendigvis på bekostning af endnu flere grønne områder og kulturmiljøværdier - er jo udelukkende ønsket om flere skatteydere til kommunen, og her kunne det være interessant at vide om økonomien i grunden hænger helt sammen, når man medregner øgede bygge- og anlægsudgifter i forhold til infrastruktur, skoler, vuggestuer, børnehaver og plejehjem m.v. Jeg tvivler.

Annonce

Susan Skogstad, 1949, Holmene:

Fordi der efterhånden ikke findes boliger til rimelige priser, som førstegangskøbere kan betale.

Jette Schwartz. Privatfoto

Jette Schwartz, 1961, Snekkersten:

Der skal gøres en del ved infrastruktur og trafik i byen til at tage godt imod de mange nye tilflyttere. Den offentlige trafik og cykelstierne skal udbygges, så flere får lyst til at lade bilen stå. Som det er nu, er den kollektive trafik blødende, ikke mange bruger den.

Jørn Duus Hansen. Privatfoto

Jørn Duus Hansen, 1944:

Det er vigtigt at diskutere, hvilken slags kommune Helsingør vil og skal være. Når så mange (københavnere) har lyst til at flytte herop, vil boligerne naturligt befinde sig i den dyre ende. Det kan politikerne kun påvirke marginalt.

Lene Hougaard-Thorsen. Privatfoto

Lena Hougaard-Thorsen, 1964, Ålsgårde:

Helsingør vokser for meget og ender med ikke at være en hyggelig større provinsby. Der bygges flere og flere boliger. Hvor skal pladsen til alle de biler, der følger med, findes? I forvejen har vi meget trafik pga. færgerne. Det går desværre den forkerte vej. Jeg tror, mange nuværende indbyggere begynder at flytte ud af kommunen pga. for mange tilflyttere, og alt det der følger med. Sæt stop for mere nybyggeri nu.

Chris Povlsen. Privatfoto

Chris Povlsen, 1949, Kvistgård:

Det er attraktivt at bo i Helsingør, så derfor er det ofte dyrt byggeri. Lad vores fællesskab, kommunen stå for bygning af nye boliger, ikke private spekulanter. Men forud for nyt byggeri skal der sørges for, at den trafikale infrastruktur er udbygget. Hvordan har man tænkt sig at "adgangsforsyne" de nye boliger på Park- og Idrætsområdet ved Ndr. Strandvej? Forlæng Klostermosevej, som oprindelig tænkt, med en videreføring fra Esrumvej til Strandvejen. Spar byen for den ekstra trafik ad Strandvejen. Gennemfør også planerne for Klostermosevej/Agnetevej, Mørdrupvej og den nødvendige udvidelse af Hovvej.

Johan Kirsby, 1989:

Tænker artiklen skal drejes, sådan at det drejer sig om manglende institutionspladser og politikernes ligegyldighed.

Svend Algren Nielsen. Privatfoto

Svend Algren Nielsen, 1937:

Fordi Helsingørs kvaliteter hænger sammen med dens størrelse og ikke kan bevares, hvis byen bliver ved med at vokse. Og fordi man får en mistanke om, at tilvækst er den eneste mulighed for at få byens økonomi til at balancere - og det er ikke holdbart.

Maria Mbalyowere. Privatfoto

Maria Mbalyowere, 1988:

Boligmanglen af billige boliger, om det er leje eller ejer, er en stor udfordring i Helsingør Kommune. Særligt fordi mange må leje dyrt hos private udbydere grundet flere års ventetid på en ledig lejebolig. Ligeledes er det svært, som borger i kommunen, at komme ind på boligmarkedet i Helsingør. Mange nyligt ombyggede ejerboliger er meget dyre.

Bertel Johansen. Privatfoto

Bertel Johansen, 1948:

Prøv at tælle rige og fattige. Så vil man se, at Helsingør har rigtigt mange fattige, så artiklens overskrift har en forkert præmis. Men ellers er emnet da interessant, for reelt forsømmer byrådet at udstykke til ejerboliger med grundstørrelser, der passer for den lavere middelklasse. Grunde på 550-600 m2 til huse på 70-100 m2.

Estrid Dyekjær. Privatfoto

Estrid Dyekjær, 1979:

Stort set alle partier går til valg på at de grønne områder skal bespares - men samtidig vil de bebygge hver en ledig plet - og fælder gerne vejtræer osv. i processen, som det fx er sket ved Skibstrup. Det er en interessant ting at grave i.

Hans Kjærgaard. Privatfoto

Hans Kjærgaard, 1948:

Fortsætter den nuværende udvikling med nye boliger til de rige, vil Helsingør Kommune kollapse.

Ole Holde. Privatfoto

Ole Holde, 1946:

Fint nok med flere boliger i Helsingør Kommune. Blot der ikke bliver mere ghettobyggeri.

Søren "Yoga" Rasmussen. Foto: Henrik Schurmann

Søren "Yoga" Rasmussen, 1957, Helsingør:

Når nye boliger bygges, så forsvinder grønne arealer, igen. Og med nye boliger bygget så er det irreversibelt, aldrig mere land. Jeg er født og opvokset i Helsingør, og har set byen brede sig over til Snekkersten og videre ud til Espergærde. Ingen stopper det, for den næste politiker ser det ikke.

Lene Lindberg. Foto: Lars Johannessen

Lene Lindberg, 1961, Tikøb:

Jeg synes, nye boliger bør gennemgås, således at man har fokus på blande boligerne, såsom ungdomsboliger, seniorfællesskaber og billige boliger.

Søren Nicolaisen, 1972, Hornbæk:

Flere boliger i Hornbæk. Flere almene boliger i Hornbæk.

Henrik Warburg. Privatfoto

Henrik Warburg, 1964, Helsingør:

Helsingør Kultur skal finde et fælles fodslag, og det er svært med nytilflyttede - ikke at der ikke må komme nye beboere, men psykologien kan man ikke rokke ved. Den identitet helsingoranerne har oparbejdet i generationer, forsvinder ikke ved at knipse med fingrene. Nye mennesker, nye traditioner og her knækker filmen. Hvor mange chefansatte og chefstrateger i Kulturby Helsingør bor i byen? Nytilflytterne har slet ikke fingeren på pulsen, andet end deres egne idéer og skøre påfund? Nepotisme - hvor udbredt er det blandt den ledende del af staben i Helsingør Kommune? Nepotisme er med til at gøre Helsingør Kulturby fattigere.

Allan Bansholm Nilsson. Privatfoto

Allan Bansholm Nilsson, 1941:

En længere pause i nybyggeri, når de vedtagne planer er gennemført, vil være det bedste. Helsingør har så en tilpas blanding af natur og bebyggelse, med en fornuftig balance mellem almennyttigt- og privat byggeri.

Annonce

Mest læste

Helsingør For abonnenter

Fra sin altan kan Tommy se parkeringspladsen ved Sundhedscenteret: - Det er det rene kaos

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce

Seneste podcasts

Annonce
Annonce
Helsingør

Her rammer besparelserne: Daginstitutionerne lukker tidligere – men måske opdager du det ikke

Debat For abonnenter

Helsingør Dagblad mener: Sygeplejerskerne er ikke de eneste, der har knoklet under coronapandemien

Helsingør

Industriforeningens formand sukker: - Det her er et skridt i den forkerte retning

Helsingør

Se billederne: Nissepiger spreder glæde i gågaderne

Regeringen holder pressemøde om restriktioner onsdag aften

Hornbæk For abonnenter

Se den vilde video: - Jeg har aldrig set brandmænd så store i Øresund

Helsingør

Gerda har mistet begge sine børn og Annelise har sagt farvel til flere venner: Denne dag er noget helt specielt for dem begge

Coronasmitte kan igen sende børn hjem til onlineskole

Erhverv

Efter Barslund-konkurs: Medarbejder på 57 skrev ansøgning på Facebook

Debat For abonnenter

Helsingør Dagblad mener: Vi er usle, dumme, tarvelige og ubegavede ...

Helsingør

Kystbanen hårdt ramt: - Vi har 60 sygemeldte lokoførere

Annonce