Annonce
Helsingør

Helsingørs bolsjedreng fylder 60: 'Tiden bliver brugt på min familie og min forretning'

Jens Erik Roepstorff fylder 60 den 5. august 2020. Her sidder han på den faste plads på terrassen med avisen i hånden. Foto: Torben Sørensen/kalabas.dk
Jens Erik Roepstorff var i 1980'erne en af de bedste spillere i dansk håndbold. Siden har han haft succes i tøjbranchen. Onsdag den 5. august fylder han 60 år.
Annonce

FØDSELSDAG: -Man når da lige at tænke ”gosh”, der gik 60 år. Når jeg så ser tilbage på, hvad jeg har lavet som teenager og i mine 20’ere som professionel håndboldspiller, og fra 30’erne til 50’erne med virksomhed og familie, så er der bare gået en stor håndfuld år efterhånden, siger Jens Erik Roepstorff, som sammen med sin kone, Jeanett, har tøjmærket Blue Sportswear, der bliver solgt i Danmark og eksporteret til mere end syv andre lande.

Både Håndbold og tøj har optaget en stor del af Jens Erik Roepstorffs liv, som onsdag den 5. august har varet i 60 år.

På den måde er det meget passende, at det håndboldlandshold, som gjorde navnet Roepstorff landskendt i begyndelsen af 1980’erne, var opkaldt efter det noget specielle kluns, som spillerne var iklædt i kampene.


Jeg har rigtig meget passion for at bygge noget op, og det er noget, både jeg og min hustru nyder at gøre sammen. Vi har tøjsalg i Norge, Finland, Tyskland, Holland, Belgien, Østrig, Schweiz og selvfølgelig Danmark, og det er spændende at være del af en virksomhed, der blomstrer.

Jens Erik Roepstorff, fødselar, tidligere håndboldspiller og forretningsmand.


De brede røde og hvide striber på trøjer og bukser gav landsholdet tilnavnet "bolsjedrengene".

Et ekstremt populært hold, der under ledelse af landstræner Leif Mikkelsen spillede med i verdenstoppen og gjorde sig til specialist i ærgerlige fjerdepladser.

Annonce

162 landskampe og mange store kampe

Jens Erik Roepstorff var den elegante spilfordeler med det store overblik og de hurtige fødder.

Allerede i 1982 blev han kåret til årets håndboldspiller i Danmark, hvor han spillede hele sin karriere og blev dansk mester tre gange med Helsingør IF.

Med ham på holdet spillede Danmark bronzekamp ved både VM i Vesttyskland i 1982 og OL i Los Angeles to år senere. Og tabte begge gange.

Jens Erik Roepstorff fortsatte på landsholdet frem til 1989 og nåede 162 landskampe, men i dag har han lagt boldene på hylden, fortæller han.

-Jeg har slitage i anklerne, så jeg kan hverken spille fodbold eller håndbold, uden at det gør forfærdeligt ondt. Det er et resultat af for meget overdreven eliteidræt, men så kan jeg i stedet bruge tiden på min familie og min forretning, siger Jens Erik Roepstorff.

Annonce

Virksomheden blomstrer

Dengang Roepstorff var aktiv kunne man ikke leve af spille håndbold i den danske liga, og han fik tidligt gang i en karriere ved siden af sporten.

Egentlig læste han medicin på universitetet, men da han i starten af 1980'erne var med til at skabe tøjmærket H2O, blev studierne droppet.

Jens Erik Roepstorff var en af profilerne på det danske håndboldlandshold i 1980'erne. Her ses han under OL i Los Angeles i 1984 med nummer to på brystet mellem Per Skaarup (til venstre) og Morten Stig Christensen. - Foto: Ukendt/Ritzau Scanpix

I 2004 blev H2O solgt til en kapitalfond, og Roepstorff er forblevet i den sportslige ende af tøjbranchen.

-Jeg har rigtig meget passion for at bygge noget op, og det er noget både jeg og min hustru nyder at gøre sammen. Vi har tøjsalg i Norge, Finland, Tyskland, Holland, Belgien, Østrig, Schweiz og selvfølgelig Danmark, og det er spændende at være del af en virksomhed, der blomstrer, siger Jens Erik Roepstorff.

Annonce

Bliver fejret om fredagen

I 1991 købte han sammen med sin hustru et hus i Snekkersten, der har været familien base lige siden. Her har de opfostret familiens fire børn, to piger og to drenge, der nu alle er voksne.

Familien bruger stadig meget tid sammen, og det er også noget af det, den tidligere håndboldspiller ser frem til at gøre mere af i fremtiden.

Den 4. august har han og hustruen 30-års bryllupsdag, der efter Jens Eriks eget udsagn er rigtig godt planlagt i forhold til begges fødselsdage, der falder den 5. og 6 august. Han får dog ikke meget tid til at blive fejret på dagen, da de onsdag skal have taget billeder af den nye Blue Sportswear forårs-og sommerkollektion for 2021.

- Vi er inde i en travl periode for tiden, så den helt store fejring må blive længere ude i fremtiden, hvor det måske kan blive til en stor familietur til udlandet. I denne omgang samler vi den nærmeste familie fredag og spiser en god middag sammen på Marienlyst, forklarer han.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce