Annonce
Helsingør

Helsingørs Covid 19-regning stiger: Nu 95 millioner kroner

Kommunens værnemiddelcentralen ligger på brandstationen på Klostermosevej i Helsingør. Foto: Torben Sørensen/
Også i 2021 forventer politikerne, at pandemien vil presse økonomien.
Annonce

HELSINGØR: Mens coronavirus-smittetrykket stiger og stiger i Danmark, bliver Covid 19-regningen også dyrere og dyrere for landets kommuner, blandt andet for Helsingør. Mandag aften fik de lokale politikere besked om, at lige nu ser det ud til, at Helsingør Kommune i år vil have udgifter på 95 millioner kroner alene på grund af coronavirus-pandemien.

Størstedelen af beløbet bliver dækket ind af staten. På nuværende tidspunkt er vurderingen, at den statslige kompensation vil ligge på omkring 70 millioner kroner, og Helsingørs minus ligger for øjebliket på knap 26 millioner kroner.

- Forhåbentlig skal Folketinget snart tale om det her igen-igen. Det er blandt andet kommunale udgifter til vikarer i hjemmeplejen, de fortsatte udgifter til værnemidler, indtægtstabet i kulturlivet og den slags, som ikke er blevet drøftet endnu, siger Helsingør-borgmester Benedikte Kiær fra De Konservative.

Annonce

Manglende indtægter

For nylig gik syv af Helsingør Byråds otte partier med i et forlig om kommunens økonomi. I aftalen markerede partierne, at de også forventer en 2021-økonomi, der er presset af Covid 19.

- Vi venter spændt på, hvad der kommer til at ske fremadrettet. Hvor langt ind i 2021 kan vi forvente ekstra udgifter på driften og manglende indtægter på alt muligt fra busser til kultur og fritid, siger Kiær.


Hvor langt ind i 2021 kan vi forvente ekstra udgifter på driften og manglende indtægter?

Benedikte Kiær, Helsingørs borgmester


Det er frem for alt stigningen i antallet af ledige, som giver kommunerne ekstra udgifter. Og så er merudgifterne til ekstra personale på plejehjem og i hjemmeplejen også en stor økonomisk belastning. Men også manglende indtægter på Kulturværftet og Helsingør Camping, i Helsingør Svømmehal og i busserne trækker for eksempel ned i økonomien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce