Annonce
Sport

Helsingørs kommende Tour de France-stjerne? - Jeg cykler med min far for hyggens skyld

Cykelfamilien Hansen. To gange om ugen tager far Kim sine tre sønner Calvin (tv.), Luca og Milan (th.) med ud på landevejene på racercyklerne. Foto: Andreas Mayerhofer
Cykle Klubben Kronborg har igen fået gang i ungdomsafdelingen til stor glæde for de cykel-glade børn i Nordsjælland. Også de voksne har glæde af den spirende afdeling af klubben - når de kan følge med.

CYKELSPORT: For Luca Hartmann Hansen handler om at cykle stærkt, når CK Kronborg-tøjet trækkes på, og hjelmen bliver spændt. Den ambitiøse unge mand håber en dag at kravle rundt i alperne på sin tohjulede ven under Tour de France, og derfor træner han ihærdigt mange fem dage om ugen krydret med løbeture på "fridage".

- Når man spørger Luca, om vi skal lave et eller andet, når vi kommer hjem fra skole, så siger han altid "nej, jeg skal lige ud og cykle", siger storebror Milan.


Annonce

Jeg så Tour de France, da jeg var fire år gammel, og så var vi ude og se VM samme år, da det var i Danmark, og siden har jeg bare været bidt af at cykle. Det er det bedste, jeg ved,

Luca Hartmann Hansen, drømmer om pro-karriere i cykelsporten


Lørdag formiddag er de tre Hartmann Hansen-brødre Milan, Luca og Calvin sammen med faderen Kim ude for at nyde livet på cyklen. Her har den lokale klub, CK Kronborg, stillet rammerne til rådighed for for at sammenlægge familietid og foreningsliv.

- Jeg kan rigtig godt lide at cykle med min far og mine brødre, men det er for hyggens skyld. Der bliver ikke kørt helt så hurtigt, som når jeg er til træning de andre dage, siger 14-årige Luca Hartmann Hansen, der har fået sin store passion med ind i familielivet.

- Jeg så Tour de France, da jeg var fire år gammel, og så var vi ude og se VM samme år, da det var i Danmark, og siden har jeg bare været bidt af at cykle. Det er det  bedste, jeg ved, siger den unge rytter, der har fremtidsdrømmen klar.

- Jeg vil være professionel cykelrytter!

Fællesskab på to hjul

Helt så store ambitioner har de andre cykelryttere i familien ikke, men nyder fællesturene.

- Det er skønt at komme ud og køre med drengene. Det er derfor, jeg gør det. Egentlig er jeg til løb og bold, men alle mine drenge er blevet glade for cyklingen, og så er det en mulighed for at være sammen om noget aktivt og være en del af en god forening, hvor der er et godt socialt fællesskab, forklarer 46-årige Kim Hansen.

CK Kronborgs ungdomsafdeling er i en genopbygningsfase efter nogle år, hvor klubben ikke har haft børn i stalden.

I dag er der 13-14 aktive unge i klubben, og det tal arbejdes der hårdt på at løfte. Over de næste tre år skal tallet meget gerne op på cirka 50.

Ungdomsansvarlig Flemming Lind Rasmussen er en af dem, der skal tage det store læs for at fodre den udvikling, og han er fortrøstningsfuld, fordi knægte som Milan, Luca og Calvin nu igen begynder at dukke op til træningen i Helsingør.

- Det er helt vildt vigtigt for en god forening som vores, at der er noget ungdomsliv og sikre de næste generationer af cykelryttere. Vi er en af de eneste klubber af vores art i Nordsjælland, og det er da vores store håb, at vi kan tiltrække de unge med en god og udfordrende træning, siger Flemming Lind Rasmussen, der også træner de unge.

Ligesom med det meste anden sport er konkurrence-elementet en væsentlig del af engagementet og med den øgede tilgang af unge mennesker er CK Kronborg også begyndt at tilmelde ryttere til løb.

- Vi tilmelder vores talenter til licensløb, hvor de kan prøve kræfter med sporten mod jævnaldrende spirende cykelryttere. Det giver både noget motivation og noget erfaring, og det er vigtigt at få med tidligt i forløbet, forklarer træneren.

Klubben opfordrer unge mennesker til at tage kontakt, hvis man vil prøve sig af på den to-hjulede sammen med Luca og de øvrige Kronborg-talenter. Inden man drøner ud og køber dyre racercykler er der mulighed for at teste evnerne af på en af klubbens nye og gode lånecykler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Eriksen har sendt besked til Inter-spillere i gruppechat

Helsingør For abonnenter

Maiken er blevet glad for hjemmekontoret: - Jeg er blevet en bedre mor og kone af at kunne arbejde hjemme

Annonce