Annonce
Helsingør

Helsingørs litteraturfestival vender tilbage i corona-venlig udgave: - Glade for at det kan lade sig gøre

Festivalen skal foregå den 18. og 19. september på Kulturværftets bibliotek og Store Scene. Derudover bliver der i år åbnet en ny scene på M/S Museet for Søfart. Foto: Lars Johannessen
Nordisk Litteraturfestival bliver afholdt på Kulturværftet og M/S Museet for Søfart 18.-19. september.
Annonce

HELSINGØR: - Efter et halvt års usikkerhed er vi enormt glade for, at det er muligt at afholde dette års festival.

Sådan lyder det fra arrangørerne af NORD - Nordisk Litteraturfestival, der for femte år i træk inviterer til litteraturoplevelser med en lang række forfattere og kunstnere fra de nordiske lande.

Festivalen skal foregå den 18. og 19. september på Kulturværftets bibliotek og Store Scene. Derudover bliver der i år åbnet en ny scene på M/S Museet for Søfart.

Det skal være med til at sprede gæsterne og sikre en tryg festival for alle, siger festivalleder Gro Frank Rasmussen.

- Vi har fulgt udviklingen og myndighedernes retningslinjer virkelig nøje, og nu er vi rigtig glade for at kunne melde ud, at det er muligt at afholde en både tryg og sikker festival for publikum og kunstnere. Vi spreder folk, så vi sikrer, at vi ikke står oveni hinanden, siger Gro Frank Rasmussen.

Annonce

Halvt så mange gæster som normalt

Hun oplyser, at festivalen i første omgang sætter halvdelen af det normale antal billetter i salg. Sidste år var der omkring 2500 deltagere.

- Vi kan selvfølgelig være heldige, at udviklingen går i den rigtige vej henover sommeren, og hvis myndighederne tillader det, kan vi måske åbne for flere billetter, siger festivallederen.

- Vi har oplevet under corona-nedlukningen, hvordan kulturen bringer os sammen, så det føles ekstra vigtigt netop i år at bidrage til at skabe fælles oplevelser gennem litteraturen, siger festivalleder Gro Frank Rasmussen. Foto: Christian Stæhr

Hun er sikker på, at der er “ret stort behov for at mødes igen om litteraturen”.

- Selv om vi ikke kan kramme, kan vi stadig mødes i et vigtigt fællesskab. Vi har oplevet under corona-nedlukningen, hvordan kulturen bringer os sammen, så det føles ekstra vigtigt netop i år at bidrage til at skabe fælles oplevelser gennem litteraturen, siger Gro Frank Rasmussen.

Annonce

Forfatter-besøg fra hele Norden

NORD ― Nordisk Litteraturfestival får i år besøg af forfattere og kunstnere fra hele Norden, heriblandt svenske Linda Boström Knausgård, norske Dag Solstad og finske Kjell Westö.

Festivalen får også besøg af Tove Janssons niece Sophia Jansson i forbindelse med, at den første bog om Mumitroldene kan fejre 75-års jubilæum.

Derudover vil bogen ‘Værksteder’ af Jeppe Bangsgaard blive udgivet i forbindelse med festivalen. Bogen giver et indblik i store nordiske forfatteres forhold til det at skrive. Den viser blandt andet nye sider af Helle Helle, Naja Maria Aidt og Lina Wolf, som besøger NORD i anledning af udgivelsen.

Programmet vil løbende blive præsenteret på nordfestival.dk

Fakta: NORD – Nordisk Litteraturfestival

På festivalen kan man opleve det bedste inden for den nordiske litteratur, de største talenter og den litteratur, der har slidstyrke som en klassiker. Igen i år præsenterer festivalen op til 40 forfattere og kunstnere fra hele Norden. Det er Helsingør Kommunes Biblioteker, der står bag festivalen og det er femte gang, at NORD løber af stablen.

NORD – Nordisk Litteraturfestival 2020 er støttet af Kulturrådet - Arts Council Sweden, Nordisk Råd, Statens Kunstfond og Nordisk Kulturkontakt. I år samarbejder NORD med Oslo Poesifestival og Kapittel-festivalen i Stavanger.

Tidspunkt: 18.-19. september
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

En offentlig nedsmeltning

Annonce