Annonce
Sport

Helsingørs lynhurtige sommerfugl har fortsat kurs mod OL: - Det er for tidligt at tage japansk-lektioner

Rasmus Nickelsen, der her jubler over sin DM-guldmedalje i vinter, har kvalificeret sig til EM, hvor fra billetten til OL i Tokyo kan sikres. Foto: Lars Johannessen
På den yderste dag nåede Helsingør Svømmeklubs Rasmus Nickelsen kravet til en plads ved EM, da han vandt Danish Open i 50 meter Butterfly. Drømmen om OL lever derfor videre.

SVØMNING: Trods en masse nervøsitet viste Rasmus Nickelsen onsdag eftermiddag igen, at han Danmarks bedste butterfly-svømmer på de korte distancer.

På 50 meter slog han sit personlige bedste og den danske juniorrekord i tiden 23,58 sekunder, 14/100 af et sekund hurtigere end sin hidtidige bedste, og hvad vigtigere var - hurtige en kvalifikationstiden til Europamesterskabet, som afvikles om en måned.

Ramt af nerver

Det var tilmed absolut sidste chance for få adgang til mesterskaberne, som også kan give den unge mand nøglen til den store drøm - OL i Tokyo senere i år.

- Det var lige på det yderste, at jeg fik sneget mig med, så jeg er meget meget lettet. Jeg har kan ikke svare på, hvorfor det blev så snævert, men jeg har for første gang i min karriere været ret hårdt ramt af nerver, og det kan ikke anbefales til andre, siger Rasmus Nickelsen.


Når jeg aldrig har prøvet at blive ramt så meget af nerver før, har jeg heller ikke haft mulighed for at øve mig på det

Rasmus Nickelsen, svømmer med EM-billet


Den 18-årige svømmer har været suveræn i Danmark på sin distance, og til træning har han også flere gange slået hånden i bassinkanten hurtigere end kvalifikationstiden. Men i konkurrencerne, har nervøsiteten ramt ham hårdt.

- Når jeg aldrig har prøvet at blive ramt så meget af nerver før, har jeg heller ikke haft mulighed for at øve mig på det, og så kom det lige op til det vigtigste halvår hidtil i min karriere. Heldigvis fik jeg nerverne under kontrol i dag, konstaterer Rasmus Nickelsen.

På sin telefon har Rasmus Nickelsen OL-kvalifikationstiden som pauseskærm. Så er han aldrig i tvivl om, hvad der skal til for at opnå drømmen. Den er næsten et sekund væk. Foto: Andreas Mayerhofer

Når han er kvalificeret på 50 meter, får han også lov at svømme på 100 meter, som er den korteste olympiske distance. Derfor har Rasmus Nickelsen nu godt en måned til at få de sidste nerver ud af systemet og finde storformen frem.

Annonce

OL ikke urealistisk

Hans hurtigste tid lyder på 52,på sekunder, og han skal ned på 51,96 for at indløse OL-billetten. 04 hundrededele af et sekund er ikke meget mere end et fingerknips, men i svømmebassinet skal der mange timers træning og forberedelse til at forbedre sig så meget. Men Nickelsen har fortsat indstillet svømmebrillerne mod Japan.

- Det er for tidligt at tage japansk-lektioner allerede, men selvfølgelig arbejder jeg mentalt med muligheden for OL. Der skal næsten skæres et sekund af min rekord, og det er ret meget, men jeg synes slet ikke, det er urealistisk, selvom det nok mere er et håb end en forventning at komme med, siger Nickelsen.

EM afvikles i Budapest, Ungarn, fra den 17. til den 23. maj. Dermed er der fire uger til den afgørende forberedelse.

- De første 14 dage skal jeg arbejde virkelig hårdt med en masse kilometer i bassinet, og de sidste 14 dage er det nedtrapning, hvor jeg forbereder mig direkte på løbene. Mere kvalitet, mindre kvantitet i træningspassene, forklarer Rasmus Nickelsen.

Rasmus Nickelsens vindertid var ny dansk juniorrekord. den danske seniorrekord er sat af Jakob Andkjær, der vandt en VM-medalje i tiden 22,93 tilbage i 2009.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Søren stod på speederen for at redde sine dyr: - Så ringede naboen og spurgte hva' faen det var for en måde at køre på

Debat

Klumme: Når en leder tager fejl

Annonce