Annonce
Helsingør

Helsingborg: Næsten hver fjerde plejehjemsbeboer døde på bare en måned

December måned bød på en overdødelighed blandt ældre bosat på et plejehjem i Helsinborg. Det viser en opgørelse som Helsingborg Dagblad står bag. Arkivfoto.
På kun fire uger var der 13 ældre bosat på plejehjemmet Borgvalla i Helsingborg Kommune, som afgik ved døden. Mere end halvdelen af beboerne blev syge af covid-19 i samme periode. Det skriver Helsinborgs Dagblad, som har kortlagt dødsfaldene.
Annonce

HELSINGBORG: Fra den 29. november og en måned frem var der 13 beboere, der døde på plejehjemmet Borgvalla. Der er tale om et plejehjem med bare 47 boliger, som har adresse i området Vallåkra, der er en del af Helsingborg Kommune.  Flere af dødsfaldene kan være en udløber af covid-19 og med 13 døde er der tale om en overdødelighed, fremgår det af avisens kortlægning.

En af de døde er Eva-Maria Johanssons mor Ella Johansson, som blev 94 år. Datteren er kritisk overfor, hvordan personalet håndterer sikkerheden i forhold til at beskytte de ældre mod smitte fra cov-19.

Kun én gang har hun set at en ansat bruger håndsprit, og der bliver også slækket på sikkerheden i forhold til brug af visirer, fortæller datteren. Avisen har også talt med andre pårørende til de døde beboere, ingen af dem har dog nogen direkte kritik at rette mod  håndteringen af sikkerheden.

Annonce

Afviser kritik

Uanset hvad der er årsagen er 13 dødsfald på en måned, betydeligt flere end normalt, og covid-19 er også en medvirkende årsag til, at der er flere, der er døde, konstaterer Mats Nilsson, som er ansvarlig læge på plejehjemmet.

Afdelingschefen for plejehjemmet har ikke ønsket at kommentere på det høje antal døde, oplyser Helsingborgs Dagblad. Men hun tilbageviser kritikken om, at der bliver sløset med sikkerheden, og  fortæller, at de ansatte følger alle sikkerhedsanvisninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Travlhed før genåbning: - Vi undersøger, om vi må lukke kunderne ind ad bagdøren

Annonce