Annonce
Helsingør

Helt vild udvikling: Så meget er huspriserne steget på få måneder

På blot to måneder er priserne på en gennemsnitlig bolig i Helsingør kommune steget med rundt regnet 200.000 kroner.

BOLIG: Bedst som man troede, at boligpriserne ikke kunne stige yderligere, overrasker de igen. Det viser de seneste tal fra Boligsidens Markedsindeks.

Heraf fremgår det, at priserne på et gennemsnitligt hus i Helsingør kommune er steget med rundt regnet 200.000 kroner alene i løbet af de seneste to måneder. Dermed placerer Helsingør sig som en af landets kommuner med de hurtigst voksende boligpriser.

Hovedstadsområdet

Kun i femten af landets 98 kommuner har gevinsten for boligejere været 200.000 kroner eller derover, og iblandt de femten placerer flere sig tæt på Helsingør.

- Selvom vi ser stigende salgspriser for villaer og rækkehuse i store dele af landet, er der stadig stor forskel på, hvilken hastighed priserne stiger med. Når vi befinder os i de dyre kommuner omkring hovedstaden med høje kvadratmeterpriser, stiger boligpriserne i kroner mere end i områder med lavere kvadratmeterpriser, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden og tilføjer:

- Her skal der dermed ikke lige så store ændringer til for at opnå denne vækst i priserne, som der skal i for eksempel Tønder Kommune, hvor den gennemsnitlige kvadratmeterpris er væsentlig lavere end i hovedstadsområdet.

Annonce

Særskilt

Boligsidens statistik er lavet på baggrund af, hvad de betragter som et gennemsnitligt hus; nemlig en villa på 140 kvadratmeter.


Udviklingen er et meget godt billede på den bevægelse, der typisk finder sted. De stigende huspriser har rod i hovedstadsområdet og i landets andre storbyer og spreder sig derfra til de øvrige dele af landet.

Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos Boligsiden


Det er således en sådan villa, som i gennemsnit er steget med rundt regnet 200.000 på blot to måneder - en stigning, som for andre kommuner tager flere år.

I Vestjylland og på Fyn har det nemlig for flere kommuner taget to år at opnå samme stigning, som helsingoranerne har oplevet siden februar 2021.

- Udviklingen er et meget godt billede på den bevægelse, der typisk finder sted. De stigende huspriser har rod i hovedstadsområdet og i landets andre storbyer og spreder sig derfra til de øvrige dele af landet. Bølgen rammer i første omgang de omkringliggende kommuner og når med tiden ud til hele landet, siger Birgit Daetz.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Sport

Faldt om i januar: Hjertestop har ramt flere unge fodboldspillere

Annonce