Annonce
Coronavirus

Henrik mangler cykelpiloter: - Det gør mig ked af det

Henrik Norrild har taget passagersædet i en prøvetur af cyklerne ved Plejehjemmet Grønnehaven. Foto: Lars Johannessen.
Cykelpiloterne, som giver plejehjemsbeboere et frisk pust i hverdagen, har kun en lille håndfuld frivillige, der er aktive.

HELSINGØR: Henrik Norrild er kaptajn på tre plejehjem i Helsingør Kommune. Det er ham, som står med ansvaret for, at hverdagen hos en række plejehjemsbeboere bliver forfrisket med vind i håret og en cykeltur som passager.

Men det er hårdt arbejde, og sådan har det været længe. Cykelpiloterne, som de hedder, stræber efter frivillige kræfter, der i ny og næ vil afsætte en time i døgnet til at cykle plejehjemsbeboere rundt om Kronborg, en tur i byen eller noget tredje.

- Det gør mig ked af det. For jeg ved hvor stor en glæde, det skaber. Vi mangler virkelig nogle ildsjæle, forklarer Henrik Norrild.

Annonce

Tandløse smil

Der er op mod 40 helsingoranere, som i dag står på cykelpiloternes frivilligliste, men det er de færreste, som er aktive. En lille håndfuld, siger Henrik Norrild. Det er, hvad han har at gøre godt med.


Glæden og de tandløse smil, man oplever, går helt ind i sjælen.

Henrik Norrild, kaptajn for Cykelpiloterne i Helsingør


Cykelpiloterne er imidlertid sat i bero på grund af corona, men lige så snart at smittesituationen tillader det, drejer hjulene rundt igen.

En kort introduktion er alt, det kræver, før man kan blive cykelpilot. Selv cykler Henrik Norrild også, og det har han gjort i mange år.

- Glæden og de tandløse smil, man oplever, går helt ind i sjælen, siger han.

Annonce

Ny cykel

Som det ser ud nu, er det kun plejehjemsbeboere, der har mulighed for at sætte sig op i cykelpiloternes lad. Men Henrik Norrild arbejder på at udvide konceptet, så også hjemmeboende ældre kan få vind i håret.

- Der er mange enlige derude, som kunne nyde godt af en cykeltur og noget socialt samvær. Jeg har ansøgt om midler til en cykel, der kan bruges andres steder end på plejehjemmene, fortæller han.

Cykelpiloterne har for øjeblikket cykler ved Plejehjemmet Kristinehøj, Plejehjemmet Birkebo og Plejehjemmet Grønnehaven.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce