Annonce
Sport

Her er FC Helsingørs nye bomber: Køber topscorer hos rival

Nicolai Geertsen skal ikke længere bekymre sig om at stoppe Kristoffer Munksgaard. De to bliver nu holdkammerater i FC Helsingør. Foto: Claus Birch.
En uge efter, at topscorer Sebastian Czajkowski sagde farvel til FC Helsingør, er en ny angriber på plads. Fremad Amagers topscorer, Kristoffer Munksgaard, er købt fri og tiltræder i januar hos topholdet i 1. division.

FODBOLD: Angriber-jagten i FC Helsingør efter Sebastian Czajkowskis exit blev kort. Allerede efter en uge er afløseren på plads, og det bliver 31-årige Kristoffer Munksgaard, der skal tage plads i angrebet hos 1. divisions tophold.

Han er købt fri hos rækkens bundprop, Fremad Amager, for en ikke offentliggjort transfersum. Der er netop det med placeringen, der har været det store lokkemiddel.

No brainer

- Kig på tabellen. Lige nu er FC Helsingør en meget, meget attraktiv klub at komme til, og jeg har stadig store ambitioner med min fodbold. Da muligheden med det her skifte, var det en no brainer. Det var ganske enkelt for god en mulighed til at lade gå forbi mig, siger Kristoffer Munksgaard.

Da muligheden med det her skifte, var det en no brainer. Det var ganske enkelt for god en mulighed til at lade gå forbi mig.

Kristoffer Munksgaard, ny FCH-spiller

Angriberen var i mange år kantspiller i Næstved, hvor han meget ofte har gjort ondt på FC Helsingør i sine møder med den nu kommende arbejdsgiver. For et par år siden drog han til et ambitiøst nyt projekt i Fremad Amager, men her har resultaterne på det seneste været dårlige. I sin modne fodboldalder var FC Helsingør en mulighed for at give landets bedste række et skud.

Kristoffer Munksgaard får nummer ni i FC Helsingør. Foto: FCH

- Nu er der stadig meget, der skal gå op, før vi rykker op med FC Helsingør til sommer, men det er da bestemt en mulighed. Det er en trup med mange rigtig gode og sultne spillere, hvor jeg forhåbentlig kan komme ind med en masse mål og noget erfaring, siger Kristoffer Munksgaard, der takker sin snart forhenværende klub for muligheden.

- Fremad Amager har været rigtig gode i den her proces, som er gået meget, meget stærkt. De ville ikke stå i vejen for min mulighed, og det er jeg taknemmelig for. Det er en klub, som jeg har været glad for at spille i, fortsætter angriberen.

Annonce

Hele pakken

Kristoffer Munksgaard kender kun FC Helsingør ude fra, og så har han bekendte i truppen som Daniel Norouzi og Nikolaj Hansen, der også har en fortid i Næstved. Indtrykket af Morten Eskesens Helsingør-projekt er imidlertid meget positivt.

- FC Helsingør har tilsyneladende hele pakken. Omklædningsrummet virker virkelig godt, der bliver spillet god fodbold, og klubben ligger godt til i kampen om Superliga. Jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang, siger Kristoffer Munksgaard.

Som kantspiller i Næstved var han en af de hurtigste spillere i 1. division, og selvom alder ofte tager toppen af hastigheden, så skal man ikke regne med at kunne lunte, når man som forsvarsspiller skal indhente angriber Munksgaard.

- Det er en anden position, jeg har i dag som spidsangriber, men når folk siger til mig, at der er noget, jeg ikke kan, så viser jeg dem, at de tager fejl. Jeg kommer stadig med fart, og så har min erfaring givet andre værktøjer, som jeg glæder mig til at vise frem i Helsingør, siger spilleren der har scoret en tredjedel af Fremad Amagers 18 mål i denne sæson.

Annonce

Jagtet længe

Hos FC Helsingør er sportschefen svært tilfreds med den nye spiller.

- Der har ikke været et transfervindue i mange år, hvor vi ikke har talt om Munksgaard, og derfor er vi meget, meget glade for og stolte af, at han nu er vores. Han er en spiller, som jeg er sikker på, vil give vores spil en ny dimension, og vores fans skal være glade for, at han nu er på vores side i kampene, konstaterer Brian Gellert.

Kristoffer Munksgaard fik sin fodboldopdragelse i Brøndby, for hvem han også debuterede med i Superligaen, inden turen gik over et kort visit i Lyngby, to lange perioder i Næstved, et stop i HB Køge, og to år i Fremad Amager, inden han endelig nåede til det nordlige Sjælland.

Annonce
Helsingør For abonnenter

Ikonisk strandvejsvilla med en festlig historie solgt: - Der har været holdt nogle vilde abegilder

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør For abonnenter

Benzinbiler forbudt: Her kommer de nye parkeringspladser til elbilerne

Helsingør For abonnenter

Rift om boliger gør køberne mindre kræsne: - Pludselig larmer Kystbanen ikke så meget

Helsingør

Varsel om forhøjet vandstand mandag morgen: - Kan føre til lokale kystnære oversvømmelser

Navne

Indian er blevet redet af tre generationer og sætter fortsat tempo på morgenturene i skoven: - Han er en god ven, der puffer til mig på dårlige dage

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Erhverv For abonnenter

Klar tale fra formand for erhvervs- og industriforening: 'Dybt foruroligende' sag bør ende i fyring

Sport For abonnenter

Først slog han hovedet, så brækkede foden: - I 2022 er det vist min tur med noget medvind

Helsingør

Pludselig forsvandt et fast element på Kulturhavnen: Hvad er der blevet af den store 'affaldsfisk'?

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Helsingør

Hvad giver man et fyrskib i gave: En ganske særlig 115 år gammel grøn silkegave

Erhverv For abonnenter

Søren har knoklet i over 45 år, men får nej til tidlig pension: - Det er jo ikke for sjov, at man søger det her

Helsingør

Aleyna, Anton og Martine har testet tusindvis under pandemien: - Der er både sjove og ubehagelige oplevelser

Annonce