Annonce
Danmark

Her går det godt - vil du ha’ 1000 kroner?

Peter Rasmussen, chefredaktør, avisen Danmark
Annonce

Nu skal man selvfølgelig ikke være smålig - og da slet ikke på statens vegne. Så når Mette Frederiksen mener, at vi skal dele 1000 kroner ud til alle på dagpenge, kontanthjælp, flexjob, efterløn, skånejob, sygedagpenge, jobafklaring og i det hele taget overførselsindkomst, så må man jo håbe, at hun har råd til det.

1,8 milliarder kommer det til at koste. Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti har selvfølgelig været på banen, fordi de mener, at for mange af pengene havner i lommerne på flygtninge og indvandrerne.

I denne uge gik Berlingskes leder også til angreb på ordningen, fordi pengene også bliver delt ud til borgere med gæld til det offentlige - for eksempel skattegæld eller ubetalte bøder.

”Det er bestemt ikke gavnligt for vores retsfølelse, når man bliver belønnet for ikke at betale, hvad man skylder”, buldrede Berlingeren.

Socialdemokraterne forsvarer sig med, at 1000-krone-sedlerne slet ikke er en belønning - det er et forsøg på at skubbe gang i dansk økonomi efter coronaen.

Men her kunne Jyllands-Posten så i ugens løb fortælle, at det går faktisk rigtig godt i Danmark. For eksempel har detailhandlen haft en fremgang på 9,4 procent i maj sammenlignet med april. Det er den største månedlige stigning siden 2000.

Salget af sko og tøj er steget med hele 98 procent i maj, mens omsætningen af fødevarer og andre dagligvarer steg med 8,6 procent. Og hvis det er boligmarkedet, der skal skubbes gang i, så er det også ved at være i sidste øjeblik.Hvis det er boligmarkedet, der skal skubbes gang i, så er det ved at være i sidste øjeblik. Her går det nemlig også rigtigt godt.Her går det nemlig også rigtig godt med 4992 solgte huse i maj. Det er 39 procent mere end i april - og tre procent mere end i maj sidste år, viser tal fra Boligsiden.dk.

Men selvfølgelig er der også sorte skyer i horisonten. Beskæftigelsen er for eksempel faldet med 73.000 personer fra marts til april, og der er formentlig en ny bølge fyringer på vej, når corona-hjælpepakkerne udløber i juli og august. Oven i det varslede Den Internationale Valutafond en negativ vækst på 10 procent i eurozonen.

Det vil udløse et større gok i nødden til dansk eksport end vi fik under finanskrisen, og foreningen Dansk Erhverv vurderer, at det vil bringe 100.000 job i fare.

I den sammenhæng er det måske lige i underkanten at stikke folk på overførselsindkomst en ekstra tusse. Hvis det er hele verdens økonomi, vi er i gang med at skubbe gang i, så skal der formentlig mere til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Souschef fritstillet efter blodigt opgør: Kommunen venter på politiets efterforskning

Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Annonce