Annonce
Navne

Både folkeligt og celebert: Her mødes de kendte og lokale over en pariserbøf

Brødrene Anders (tv) og Jens Christian Gregersen genåbnede for seks år siden Hornbæk Bodega, efter at have bragt den tilbage til oprindelig stand. Her fotograferet sammen med daglig leder af restauranten Lone Greisen.  Foto: Charlotte de la Fuente
Hornbæk Bodega emmer af stemning og historie. Spisestedet er både folkeligt og celebert. Det er så populært, at det til trods for at have åbent alle årets dage, er nødvendigt at bestille bord forinden, fortæller medindehaver Jens Christian Gregersen.

HORNBÆK: At træde ind i Hornbæk Bodega er som at træde ind i en tidslomme, fra dengang stedet åbnede for 50 år siden. Alt er bevaret og sat tip top i stand - fra den karakteristiske grønne farve som pryder vægge og loftsbjælker til de gamle DSB-togsæder, som tidligere har været inventar i togkupeer på første klasse og de brune krostuemøbler.

- Det lå lige til højrebenet at bevare stedets ånd og omdømme. Der er så meget historie her, at det ville være synd at ændre på noget.

- Der kommer stadig gæster, som ikke har været her i 20-30 år, men som bliver berørte over, så meget det ligner sig selv fra dengang, de kom her. Det var måske her, de mødte deres kommende mand eller kone, fortæller Jens Christian Gregersen, medindehaver af Restaurant Hornbæk Bodega og Strandpavillonen, som bliver drevet side om side.

Annonce

Københavneren

Tilbage i 70'erne var Hornbæk Bodega synonym med stedet, som københavnere og sjællændere valfartede til hver weekend for at feste til den lyse sommermorgen. Første lørdag i maj, når bodegaen åbnede, var der gratis fadøl, fortæller en af de gæster, som selv kom på Hornbæk Bodega tilbage i 70'erne.

- Det var gang i den hver weekend. Bodegaen blev omtalt som: "Den lille lavloftede".

- Den blev indrettet i en lidt mere mondæn engelsk pubstil. Der var også rigtig mange jetsettere, som kom der, fortæller Michael Sørensen.

Han har tidligere nedfældet bodegaens historie til det lokal-historiske tidsskrift.

- Bodegaen var med til at starte hele Hornbæk-trenden. Bodegaen blev derfor også kaldt for 'Københavneren' i daglig tale, siger Jens Christian Gregersen.

Annonce

Et stort ønske

Det er ni år siden, at han sammen med sin bror Anders Gregersen blev indehaver af Hornbæk Bodega. Det skete i forbindelse med, at brødrene overtog spisestedet Strandpavillonen, byens lige så kendte naborestaurant.

På det tidspunkt havde bodegaen været lukket i omkring et årti. Brødene havde tidligt en plan om at lade 'bodegaen' genopstå. Ikke som beverding, men som et sted hvor man mødes for at spise - uanset pengepung.

Der var flere gæster, der spurgte os om, hvornår vi åbnede bodegaen igen. Men lige i begyndelsen syntes vi, det var lidt for meget at gabe over. Vi skulle lige på plads med Strandpavillonen først.

Jens Christian Gregersen, medindehaver Restaurant Hornbæk Bodega og Strandpavillonen

Hornbæk Bodega fejrer 50-års fødselsdag

I år er det 50 år siden Hornbæk Bodega kom til verden. Det bliver fejret med en åben reception for stamgæster og venner af stedet søndag den 1. maj klokken 13-16.

Dagen bliver fejret med musikalsk underholdning af sanger og 'spillemand' René Hejdmann, som optræder med Kim Larsen og kendte Gasolin-sange. Når han ikke optræder solo er han forsanger i Gasolinkopibandet Gasbox.

Der vil også være besøg af pigegarden.

- Der var flere gæster, der spurgte os om, hvornår vi åbnede bodegaen igen. Men lige i begyndelsen syntes vi, det var lidt for meget at gabe over. Vi skulle lige på plads med Strandpavillonen først, fortæller Jens Christian Gregersen.

Annonce

Populært

Restaurant Hornbæk Bodega genåbnede i maj 2016 og er i dag et populært spisested for både lokale, sommerhusejere og gæster udefra.

- Vi har mange gæster. Der er som regel fuldt hus til både frokost og aften. Man skal helst reservere et bord i forvejen. Vi har en del gæster, der kommer flere gange om ugen, fortæller han.

Menukortet er dansk uden dikkedarer. Frokostkortet byder på et udvalg af kendte smørrebrødsfavoritter. Om aftenenen er det gode danske retter som stegt flæsk og persillesovs, wienerschnitzel og helstegt rødspætte, der er på menuen.

De første år knoklede brødrene i døgndrift for at gøre Strandpavillonen og siden Hornbæk Bodega til en succes. Foto: Charlotte de la Fuente

- Prismæssigt er det et sted, hvor alle kan være med. Du behøver ikke skæve til højre på menukortet, inden du bestiller, fortæller Jens Christian Gregersen.

Jens Christian og Anders Gregersen havde fra starten en plan om at genåbne Hornbæk Bodega, da de for ni år siden overtog Strandpavillonen lige ved siden af.  Foto: Charlotte de la Fuente
Annonce

Stedet hvor de kendte mødes

Der kommer også en del kendte ansigter på bodegaen foruden Strandpavillonen.

- Vi har en del jetsettere og kendte mennesker, der kommer her. De fleste kan godt lide at komme her i fred og ro uden for meget opmærksomhed. Det respekterer vi, fortæller Jens Christian Gregersen.

En af de kendte gæster, der kommer jævnligt på bodegaen er den lokalt bosatte standup-komiker Casper Christensen, mest kendt fra tv-serien og filmen Klovn.

- Der er lige blevet optaget et nyt afsnit af Klovn, hvor nogle af scenerne er filmet her på stedet. Vi har også lavet nogle sommerfester med Casper Christensen, fortæller han.

Annonce

Afsindigt søde kunder

Indehaverne af de to kendte spisesteder har det privilegie at have mange loyale gæster, selv når krisen kradser. For selv om Hornbæk Bodega og Strandpavillonen blev hårdt ramte af corona-krisen, var der en helt utrolig opbakning fra gæsterne, fortæller Jens Christian Gregersen.

- De sidste to-tre år har været hårde for os. Men folk har været afsindigt søde og støttede op om os, da vi valgte at holde åbent for take-away, fortæller han.

Rent personalemæssigt er der også mange gengangere. En af dem er Lone Greisen, som har været Hornbæk Bodegas daglige leder, siden bodegaen åbnede.

Hornbæk Bodega er blevet renoveret i original stil, og står som en tro kopi af dengang stedet åbnede for 50 år siden. Foto: Charlotte de la Fuente

Der har været mange arbejdstimer forbundet med at overtage både Strandpavillonen og Hornbæk Bodega, men det har været alle timerne værd, fortæller Jens Christian Gregersen. Selv tog han springet og flyttede fra Nordjylland til Nordsjælland.

- Det var en omstilling på den gode måde. Vi har knoklet i døgndrift. Det har været en lang rejse. I starten stod jeg selv i køkkenet, og Anders serverede maden. Vi har bygget på efterhånden, som der kom flere penge i kassen. Jeg har ikke fortrudt på noget tidspunkt, fortæller Jens Christian Gregersen, som er bosat i Ålsgårde.

Annonce

Hornbæk har det hele

 Lone Greisen tegner restaurantens ansigt udadtil - og har været med siden 2016, hvor stedet genåbnede efter mange års dvale.  Foto: Charlotte de la Fuente

Han lægger ikke skjul på sin store begejstring for Hornbæk.

- Hornbæk er så exceptionel og byder ind med så mange ting. Det at du både har vandet, stranden, plantagen og byen samlet i gå-afstand, samtidig med at der er masser af gode restauranter, butikker og hoteller, gør Hornbæk helt unik. Den er bare 'number one', mener  Jens Christian Gregersen.

Hornbæk Bodega var tilbage i 70'erne Hornbæks festlige hjørne. Nu er det et populært spisested. Foto: Charlotte de la Fuente

Det er ikke kun mad, brødrene disker op med for gæsterne. Der er også ind imellem livemusik-arrangementer. Et af de populære musikoplevelser er med det lokale band Beverly Hills Orchestra, som i årevis har givet koncert fast i påsken og pinsen - og altid for fulde huse.

- Folk er allerede begyndt at bestille billetter til pinse, fortæller Jens Christian Gregersen.

Strandpavillonen og Hornbæk Bodega tæller en stab af 12 fastansatte - inklusive Jens og Anders. Dertil kommer de medarbejdere, der er hyret ekstra ind i forbindelse med højsæsonen.

Hornbæk Bodega er et populært spisested. Foto: Lars Johannessen.
Annonce
Sport For abonnenter

Ekspert retter skarp kritik af FC Helsingørs ordvalg omkring fyring: Nu undskylder klubben

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce

Seneste podcasts

Annonce
Annonce
Erhverv

Helsingør-virksomhed tabte 18 millioner kroner på ét år: Blev presset til det yderste - nu er skuden vendt

Helsingør For abonnenter

Den vigtigste jagt fortsætter: Helsingørs SOSU'er mangler stadig mange kolleger

Helsingør

Se billederne: Det var en gang et kvarter for beskedne søfolk - nu er det et af Helsingørs mest eftertragtede

Helsingør

Indkalder til stormøde efter fodboldvold i gaderne: - Det her skal tages i opløbet

For abonnenter

Den perfekte storm har ramt bilbranchen: Bilerne bliver i nærheden af 30 procent dyrere

Nordsjælland

Derfor holdt togene stille: Efterlyst person stak af - nu har politiet pågrebet ham igen

38-årige Nina Østergaard bliver topchef for Fyns største koncern

Helsingør

Så blev ruten offentliggjort: Her skal du stå, hvis du vil vinke til Dronningen

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Helsingør For abonnenter

Arkitekt ryster på hovedet af Kiærs kritik af legeplads: - Vi leverede præcist, hvad Helsingør Kommune bestilte

Helsingør For abonnenter

Menneskejagt i Bycenteret: Politiet fangede efterlyst, men aktionen sluttede ganske uheldigt

Sport

Chok i FC Helsingør: Fyrer sportschef for 'upassende adfærd'

Annonce