Annonce
Helsingør

Hestepiger og hår: Passage-festival med stærke kvinder

Hvorfor er det altid mænd, man ser på rytterstatuerne? Det spørgsmål har ført til forestillingen City Horses, hvor 2 kvinder danser galopperende gennem byen. (Foto: Tina Axelsson)

Årets Passage-festival præges af en række markante kvindelige forestillinger.

Annonce

Helsingør: Romeo og kvinderne. Det kunne være overskriften på dette års Passage-festival der finder sted fra den 27. juli til og med den 3. august.

Festivalen har allerede kunnet præsentere den italienske superkunstner Romeo Castelucci som hovednavnet, og fredag kunne festivalen præsentere flere navne.

- Der viser sig at være en feministisk rød tråd, siger Camilla Hasseriis Dietz fra Helsingør Teater, med henvisning til at der er flere ret markante forestillinger ude fra et kvindeligt perspektiv.

En af forestillingerne, der også har lagt motiv til årets Passage-plakat er Hairy Tales. Det handler om hoved. og kropshår, et emne som svenske M.P.A.C. præsenterer som et feministisk punkcirkus.

- Ulig normerne for det traditionelle cirkus, hvor kvinden forventes at optræde mellem muskuløse mænd som et smukt baggrundsbillede, afviser vi at være assistenter eller yndige rekvisitter, siger M.P.A.C. selv om forestillingen.

Også forestillingen City Horse et svensk initiativ . Duoen Byström Källblad, der er identisk med kunstneren Helena Byström og koreografen Anna Källblad har set på rytterstatuer verden over. De synes statuterne fortæller en udpræget mandlig historie og vil gerne give et kvindeligt modspil.

Det sker i form af tyve kvindelige dansere, der vil komme galloperende gennem byen.

Det franske Compagni Sous X kommer med en forestilling i et helt andet tempo, Den danske titel er De Ukendtes Jord, og handler om de mange hjemløse der begraves uden at have sit eget gravsted. En af dem vender tilbage til livet og fortæller sin historie. På Passage-festivalen bliver det Andrea Vagn Jensen, der bliver fortælleren i en dansk version.

Det franske Theatre du Voyage Interior tager i forestillingen Capitol Women udgangspunkt i mellem 10 og 20 danske kvinders hverdag og laver sammen med dem en performanceforestilling.

Det endelige program for Passage er endnu ikke offentliggjort, men dukker gradvist op på passagefestival.nu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Helsingør

'Latterligt', 'for dumt', 'helt forkert': Afvisning af kinesisk festival møder kritik

Helsingør

Coronastatus for Helsingør: Hurrah, nu er vi kun nummer syv

Annonce