Annonce
Helsingør

HF & VUC Nordsjælland bygger en ny skole ud mod Kongevejen

Den gamle Skolen ved Kongevejen-bygning bliver stående. Ved siden af (til venstre) står den gamle gymnastiksal. Den bliver revet ned, så der bliver plads til den nye HF & VUC Nordsjælland-bygning. (Foto: Torben Sørensen).

Nu er lokal uddannelsesinstitution klar til at gå videre med stort projekt om nybyggeri.

Helsingør: 2.500 kvadratmeter i højst tre etager. Så stor bliver den bygning, som HF & VUC Nordsjælland vil bygge på det sted, hvor Skolen ved Kongevejens gymnastiksal ligger i dag - ud mod Kongevejen ved hjørnet af Gl. Banegårdsvej.

På et møde mandag skal politikerne i Helsingør Byråds økonomiudvalg diskuterer de planer, som HF & VUC Nordsjælland har for byggeriet af en ny skole i Helsingør. HF & VUC Nordsjælland er i dag placeret på Montebello ved Gurrevej i Helsingør, og uddannelsesinstitutionens ledelse har i årevis haft et ønske om at få skolen rykket tættere på byen og tættere på stationen.

Den drøm skal realiseres nu, hvor HF & VUC Nordsjælland i 2018 har haft løbende forhandlinger med Helsingør Kommune, som jo er sælgeren af grunden.

Annonce

Stadig stort projekt

Benedikte Kiær, Helsingørs konservative borgmester, glæder sig til skolebyggeriet og over, at HF & VUC Nordsjælland stadig bevarer en afdeling i Helsingør, selv om uddannelsesinstitutionens volumen i Danmark er blevet mindre, fordi den beslægtede Forbedrende Grunduddannelse, FGU, er blevet etableret.

- Der er jo lavet meget om på hele uddannelsesområdet, og det betyder, at HF & VUC generelt har fået færre elever. Men i en tid, hvor HF & VUC lukker i mange kommuner, så er jeg for, at vi stadig har det tilbud i Helsingør, forklarer Benedikte Kiær.

Oprindeligt var planen, at HF & VUC Nordsjælland ville købe retten til at bygge op til 3.500 etagekvadratmeter - for godt 1.600 kroner stykket. Men givetvis på grund af FGU-etableringen har skolen nu meddelt, at projektet er skaleret ned til kun at omfatte 2.500 etagekvadratmeter, fordi behovet ikke er større i dag.

- Nu er vi blevet præsenteret for et projekt, der måske ikke er lige så stort, som man tidligere havde forventet, at HF & VUC Nordsjælland ville bygge, men det er stadig et stort projekt. Og nu skal der arbejdes videre på det i Helsingør Byråds udvalg for by, plan og miljø, så vi fortsætter ad det spor, der er lagt, forklarer Kiær.

Annonce

Skal passe til skole

En HF & VUC-plan om at bygge en ny skole i en modene bygning i Svingelport efter nedrivning af den gamle brandstation på stedet røg ind i en del lokal kritik for et par år siden, fordi mange borgere ikke mente, at den moderne bygning ville passe til resten af området.

Benedikte Kiær håber, at HF & VUC ledelse vil opføre en skole på grunden ved Gl. Banegårdsvej og Kongevejen, som passer til den smukke, gamle skolebygning, den nye bygning får som nabo.

- Det er rigtig vigtigt for mig, at man bygger noget, der spiller flot op af den gamle bygning mod Kongevejen, så det bliver et helstøbt billede, man får, når man kommer kørende ned ad Kongevejen, siger Kiær.

Efter mødet i økonomiudvalget bliver Helsingør Kommunes Center for By, Plan og Vand givetvis sat i gang med at lave en lokalplan for arealet og skolebyggeriet. HF & VUC Nordsjælland har tidligere vurderet at skulle bruge knap 80 millioner kroner på skolebyggeriet, men det var til en skole på cirka 3.500 kvadratmeter.

Annonce

Måske en udgift

I øvrigt kan det ende med, at Helsingør Kommune skal have penge op af lommen i forbindelse med HF & VUC Nordsjælland-byggeriet.

I 2017 blev projektet vurderet til at give kommunen en indtægt på 7,1 millioner kroner ved salget, men det var med 3.500 etagekvadratmeter i spil. Nu er der som omtalt skåret 1.000 etagekvadratmeter af skolebyggeriet, og så er kommunens estimerede indtægt for projektet nede på 5,5 millioner kroner.

Da det er Helsingør Kommune, der skal betale for nedrivning af de bygninger på grunden, som ikke skal bruges, og anden klargøring af grunden til byggeriet, står kommunen måske tilbage med en nettoudgift. Etableringen af parkeringspladser på stedet er eksempelvis kommunens ansvar.

- Det er rigtigt, at det måske bliver en udgift. Den må vi drible videre med i budgettet. Men i sidste ende er jeg stadig rigtig glad for, at HF & VUC Nordsjælland ikke har planer om at lukke i Helsingør, så vi stod i samme situation som mange andre kommuner, hvor netop det er sket, konstaterer Benedikte Kiær.

Det er blandt andet i Frederiksværk og Frederikssund, at HF & VUC Nordsjælland lukker afdelinger til sommer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Kendis kender…

Annonce