Annonce
Helsingør

Løb eller gå til fordel for kræftforskningen: - Vi er vilde med den nye lokalitet

Stafet For Livet er for alle, der har lyst til at være med - og man kan gå eller løbe ruten rundt om Kronborg. Arkivfoto: Lars johannessen
Arrangørerne af årets Stafet For Livet glæder sig over de nye omgivelser på Kulturværftet og opfordrer til, at mange melder sig til.

HELSINGØR: Stafet For Livet har i år skiftet omgivelserne på de grønne arealer ved Nordre Strandvej ud med omgivelserne på Kulturhavnen. Det foregår på udeområdet foran værftshallerne og indenfor i området der støder op til Værftets madmarked.

- Vi er rigtig glade for, at vi ikke som sidste år er nødt til at aflyse, og at det er lykkes os at få mulighed for at flytte lokalitet til Kulturværftet. I år får vi mulighed for at gå eller løbe på Danmarks smukkeste rute rundt om Kronborg, fortæller Finn Victor Stahlschmidt, som de seneste fire-fem år som frivillig, bosat i Hornbæk, har været PR-ansvarlig for Stafet For Livet.


Annonce

Det gælder ikke om at komme først, men om at gøre en aktiv og fælles indsats i kampen mod kræft.

Finn Victor Stahlschmidt, frivillig og PR-ansvarlig, Stafet For Livet, Helsingør


Sidste år blev begivenheden, som plejer at blive afholdt i juni måned, aflyst som følge af coronasituationen. I år har arrangørerne, med den usikkerhed der var i løbet af foråret, valgt at afholde arrangementet for første gang  i september.

- Vi har kæmpet lidt med tiden i år. Vi er vilde med vores nye lokalitet på Kulturhavnen. Vi håber, at vi har lagt bunden og kan fortsætte med at være der, siger Finn Victor Stahlschmidt.

Det praktiske

 • Starten på dette års Stafet for Livet går lørdag den 4. september  kl. 11:00 til klokken 23.00.
 •  I år holder stafetten til på arealet ved Kulturværftet og hallen ved Værftets Madmarked.
 • Vil du vide mere om Stafetten, tilmelde et hold, give en hånd med eller bidrage økonomisk, så kig forbi: www.stafetforlivet.dk
  /stafet/helsingoer.
 • Formand for Stafet For Livet Helsingør er Lene Lissau

Fælles indsats

I stedet for 24 timer strækker stafetten sig i år over 12 timer. Ellers er program og koncept i princippet det samme og alle kan være med, oplyser Finn Victor Stahlschmidt.

- Stafet for Livet kan måske lyde, som om det er et motionsløb eller en konkurrence, men det er det ikke. Deltagerne på de tilmeldte hold bestemmer selv, om de vil gå eller løbe på rundstrækningen rundt om Kronborg. Det gælder ikke om at komme først, men om at gøre en aktiv og fælles indsats i kampen mod kræft.

Det er de tilmeldte hold, der er "motoren" i pengeindsamlingen. For hver omgang de deltagende løber eller går rundt på den udlagte bane rundt om Kronborg, kommer der sponsorerede indsamlingskroner i kassen.

Stafettens æresgæster er Fighterne – alle tidligere eller nuværende kræftpatienter, der til lejligheden stiller op i gule trøjer. De er symbolet på de udfordringer, man har været igennem eller er midt i som kræftpatient.

Det går pengene til

 • De penge, der bliver samlet ind til Stafet For Livet, går til Kræftens Bekæmpelses livsvigtige arbejde med forskning, forebyggelse og støtte til patienter og pårørende.
 • Kræftens Bekæmpelse bruger:
 • 61 % af de indsamlede penge på forskning
 • 20 % på patientstøtte lokalt
 • 16 % på oplysning
 • 3 % på administration

Alle deltagere og alle andre, der har lyst til at kigge forbi, samles til den stemningsfulde lysceremoni lørdag aften og giver sig tid til eftertanke og fordybelse.

- Lyset symboliserer håbet om, at kræft en dag kan bekæmpes, og at de, der mistede livet på grund af denne sygdom, ikke er glemt. Ved lysceremonien vil der blive holdt en tale, og Marie Dam Jensen vil synge, oplyser Finn Victor Stahlschmidt

Annonce

Samarbejde med kunstforening

Kunstforeningen for Helsingør og Omegn og Stafet for Livet har i år fundet hinanden i et vaskeægte win-win samarbejde. Det opstod, da det viste sig, at Kunstforeningen for Helsingør og Omegn årlige kunstudstilling skulle være i Hal 14 på Kulturværftet samme weekend. Kunstforeningen har derfor besluttet, at overskuddet af salget af udvalgte kunstværker går ubeskåret til Stafetten og altså dermed til kræftforskning.

- Vi er selvfølgelig interesseret i at så mange som muligt kommer forbi, og kigger på de værker vores medlemmer udstiller og måske køber et med hjem. Derfor var det indlysende at samarbejde med Stafetten på denne dag. Og så vil vi naturligvis meget gerne støtte den sag, som Stafet for Livet er sat i verden for – at samle penge ind til kræftforskning, siger Mogens Aasvang, formand for kunstforeningen.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Populær specialbutik lukker: - Det er en virkelig svær beslutning

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce

Seneste podcasts

Annonce
Annonce
Helsingør

Initiativrig entreprenør kastede håndklædet i ringen efter to år: Nu har han solgt perlen ved Øresunds kyst videre

Erhverv For abonnenter

Vender historisk underskud til millionplus: Kongrescenter fik så travlt, at direktøren selv måtte hjælpe med serveringen

Helsingør

Efter at have holdt ulovligt i mere end et halvt år: Så skete det endelig

Helsingør

Tårnhøje corona-tal: Smitten eksploderer i flere af kommunens sogne

Sygehuse indhenter tidligst pukkel om et år: - Vi står i en meget alvorlig situation

Helsingør For abonnenter

Ikonisk strandvejsvilla med en festlig historie solgt: - Der har været holdt nogle vilde abegilder

Helsingør

Herreværelset skød nytåret ind

Helsingør

Varsel til el-kunder i Helsingør: Så meget skal du regne med, at din regning stiger

Ordning med lønkompensation bliver forlænget i to uger

Helsingør

Kundernes biler gik op i flammer: 'Det er dårligt for forretningen'

Debat For abonnenter

Helsingør Dagblad mener: Nu skal stadionkrisen løses

Helsingør

Kvindelig bilist påkørte væltet træ: Politi og brandvæsen måtte rykke ud

Annonce