Annonce
Helsingør

Hjælpepakker: - Coronaen har ramt Helsingørs erhvervsliv hårdt

- Vi kigger ind i et efterår med allerede flere annulleringer af arrangementer, siger Birgit Nørgaard, direktør for Konventum & Højstrupgård, Helsingør. Foto: Henrik Petit
- Krisepakkerne hjælper nogle, ikke alle, siger formanden for Erhvervs- og industriforeningen Helsingør, Jacob Runge Olsen. Helsingør Dagbad har talt med et hotel- og konferencecenter, der er nervøse for efteråret.

ERHVERV: Mens  297 virksomheder i Helsingør Kommune søgte om hjælpepakker i foråret, er der flere virksomheder, der aldrig har søgt. Der er også virksomheder, som tidligere i forløbet vurderede, at det var bedst for dem at tilbagekalde hjemsendte medarbejdere og sige farvel til lønkompensationen.

I weekenden udløb ordningen med at kunne sende medarbejdere hjem med lønkompensation. Alle venter i spænding på, hvad de samlede regeringsforhandlinger fører til på dette område. Om der kommer en ny runde hjælpepakker, men i en anden model.


Annonce

For nogle brancher har det været livsnødvendigt med hjælpepakkerne, for andre har pakkerne ikke været aktuelle. Krisepakkerne har hjulpet nogle af os, ikke alle.

Jacob Runge Olsen, erhvervsformand i Helsingør.


-  Det er meget branchebestemt, det her. Men der skal ikke herske tvivl om, at coronaen har ramt Helsingørs erhvervsliv hårdt og kostet vækst og arbejdspladser. For nogle brancher har det været livsnødvendigt med hjælpepakkerne, for andre har pakkerne ikke været aktuelle. Krisepakkerne har hjulpet nogle af os, ikke alle. Nu er det tid at se frem og justere vores forretninger til fremtiden, som givet vil bringe visse forandringer, siger Jacob Runge Olsen, formand for Erhvervs- og Industriforeningen Helsingør.

- Coronaen har kostet vækst og arbejdspladser for erhvervslivet i Helsingør, siger Jakob Runge Olsen.Foto: Torben Sørensen

- Erhvervslivet står ved en vigtig skillevej lige nu. Og vi er klar over, at der er nogle virksomheder og brancher, der er virkelig hårdt ramt. Det gælder blandt andet underholdningssektoren, eventbranchen og hele kursuserhvervet, konstaterer Jacob Runge Olsen.

En opgørelse fra Erhvervsstyrelsen viser, at 297 virksomheder i Helsingør Kommune per 1. maj er blevet godkendt til lønkompensation.

Blandt de virksomheder, der har fået den største lønkompensation i kroner og øre, er Konventum og Noa Noa, der har modtaget henholdsvis 2,9 og 2,1 millioner kroner, fremgår det af opgørelsen.

Da Helsingør Dagblad taler med Runge Olsen, er han på seminar i brancheforeningen Danske Malermestre, hvor han sidder i bestyrelsen som ejer af sit eget malermesterfirma i Helsingør.

- Vi kan høre og mærke her, at disse konferencesteder har det virkelig hårdt. Jeg har også lige hørt, at konferencecentret Nyborg Strand er lukningstruet. De mister dagligt voldsomme store beløb. Det er virkelig kritisk, siger Jakob Runge Olsen.

Et efterår med annulleringer

Hotel- og konferencecentret Konventum i Helsingør er en af de virksomheder i Helsingør Kommune, der har fået den største lønkompensation, idet stort set al aktivitet måtte lukkes ned i marts.

Her blev 65 medarbejdere sendt hjem med lønkompensation, mens kun 10 ansatte blev tilbage.

- Den 29. juni kaldte vi alle medarbejdere tilbage for at klargøre hotellet til åbning. Og siden den 1. august har vi driftet fuldstændigt. Takket være et fint samarbejde med de faglige organisationer har vi undgået de massefyringer, vi i starten troede, vi var nødt til at iværksætte,  fortæller direktør på Konventum og Højstrupgård, Birgit Nørgaard.

- August har også været fantastisk for os. Mange af de arrangementer og selskaber, der blev udsat, er blevet afholdt her. Desværre ser vi nu ind i mange annulleringer til efteråret på grund af det fortsat gældende afstandskrav, siger Konventums direktør.

Ny politisk aftale

Ny politisk aftale skal sikre restriktionsramte virksomheder, kulturliv og idræt


Regeringen og V, RV, SF, K, Alt. er fredag blevet enige om en aftale, der skal hjælpe dansk erhvervsliv, kultur og idræt.

Ledigheden falder, og flere og flere virksomheder står igen på egne ben, efter at have fået hjælp fra hjælpepakkerne de seneste måneder.

Derfor har regeringen og Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Konservative og Alternative indgået en aftale om at udfase hjælpepakkerne og i stedet målrette indsatsen til de dele af erhvervs-, kultur- og idrætsliv, der er ramt af restriktioner med forbud om at holde åbent, forsamlingsforbud, grænselukninger og rejserestriktioner frem mod 31. oktober 2020.

I aftalen er også nye indsatser, der skal styrke aktiviteten i kultur, idræt og foreningslivet, en pulje til at styrke innovation og omstilling i hårdt ramte erhverv og et samarbejde mellem erhvervsliv og myndigheder for at se på, hvordan man kan åbne mere op på en sundhedsmæssigt forsvarlig måde.


Annonce
Helsingør

Tag kandidattesten her

Erhverv For abonnenter

Slagter Baagø fylder 100 år: - Jeg skal sgu nok dø med støvlerne på og kniven i hånden

Nordsjælland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Dollar-milliardær har kastet sine penge og kærlighed på gammelt Helsingør-skib: Funchal får en ny chance

Navne For abonnenter

Børnene var Asgers drivkraft: - Jeg møder jævnligt folk, der fortæller mig, at min far var den mest fantastiske lærer

Helsingør

Der var mord, grin og masser af musik i "Strien"

Navne For abonnenter

Asger var altid hjælpsom og fuld af gode ideer

Nordsjælland

Kom gratis til debat om Helsingørs store kulturforbrug

Erhverv For abonnenter

Thomas smed karrieren i skraldespanden og kastede sig ud som eventyrer: Siden har han ikke set sig tilbage

Debat

Unge-debat: Film og serier skader os mere, end vi tror

Nordsjælland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Helsingør

Sarah tog sit livs valg midt i personlig krise: - Min søn begyndte at skrige helt uhæmmet

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Helsingør

Pegede på ansat: Dreng viftede med pistollignende genstand på burgerbar

Sport For abonnenter

Fra favorit til konstant underdog: - Nu bliver vi straffet benhårdt hver gang

Helsingør

Mens corona-smitten stiger: Mange flere af os skal behandles for senfølger

Annonce