Annonce
Helsingør

Holdet: Testkapaciteten i Helsingør er ringe, og det er oftest nødvendigt at tage hele vejen til Hillerød

Ulrik Velser. Privatfoto
Holdet blev i denne uge spurgt, hvad de synes om kommunens covid-19 testkapacitet. Læs et udpluk af svarene her.
Annonce

Ulrik Velser, 1969:

Jeg er meget skuffet over de begrænsede antal tider, der er i Helsingør ved færgeterminalen. Vi er nødt til at tage til Hillerød hver gang.

Annonce

Daniel Gal Ostenfeld, 1973:

Det kan naturligvis altid blive bedre, men helt ærligt så har der jo været problemer med, at folk ikke har udnyttet testmulighederne fuldt ud. Nu klager de så over, at der er kø. Men da det gjaldt om at vise samfundssind gad de ikke at blive testet, men nu hvor de skal til frisør, så vil de pludselig testes alle mand. Så er det okay, der måske er lidt kø.

Inger Abildgaard. Privatfoto
Annonce

Inger Abildgaard, 1952:

Vi har oplevet bedre tilgængelighed i Hillerød, og har benyttet Hillerød frem for Helsingør.

Kåre Mulvad Steffensen. Privatfoto
Annonce

Kåre Mulvad Steffensen, 1978:

Jeg har egentlig oplevet lange ventetider alle stederne. Senest oplevede jeg også, at den estimerede tidsangivelse på cphmed ikke passede, 0-15 minutter mod de reelle 2 timers kø.

Hvis tidsangivelsen fungerede bedre, og der måske var 1-2 steder mere i kommunen, kunne det være godt.

Annonce

Lene Bertung, 1960:

Den er alt for lav. Jeg er sikker på en masse går hjem igen. Det er ikke rimeligt, at fok skal vente i flere timer. Når de kræver man er testet, når man skal til massør, frisør og andet, og dem der står i salonerne og massørerne også skal være testet (rimeligt nok), må ventetiden max. være 30 minutter - kom nu.

Annonce

Christina Møller, 1977:

Under alt kritik. Simpelthen ikke i orden, at der ikke er blevet opjusteret med endnu et teststed, når nu regeringen har udstedt de retningslinjer, de har.

Heidi Rasmussen. Privatfoto
Annonce

Heidi Rasmussen, 1972:

Jeg synes ikke man kan være bekendt at udvide testtider, og så ikke ansætte flere mennesker. De løber alt for stærkt. Og nu er uddannelsen jo ikke flere uger.

Lars Hebsgaard. Privatfoto

Lars Hebsgaard, 1975:

Det er ubegribeligt at testudbyderne ikke formår at tilpasse kapaciteten bedre. Det har i flere dage været kendt, at de liberale erhverv skulle åbne og dermed mange flere testes. Alligevel var der flere timers kø både søndag og mandag (og formentligt også i de følgende dage). Mange menneskers tid er spildt i køerne, og det er frustrerende.

Robin Corneliussen. Privatfoto

Robin Corneliussen, 1953:

Nu er jeg mest blevet testet i Hillerød, ved PCR test, men har også fået lyntest i Helsingør og har været godt tilfreds. Det er klart, der vil komme nogle spidsbelastninger, og det vil påvirke logistikken, når folketinget har besluttet ekstra test. Det er jo sådan, at der også kan testes ret sent på aftenen. Derfor er det kommunens opgave, at få bredt det ud til os helsingoranere igennem dagspressen. Det eneste sted, jeg har oplevet hul i logistikken, var en dag jeg ringede på kommunens hovednummer, og de ikke vidste de aktive teststeder. Dette oplevede jeg som besynderligt, men alt i alt er planlægning og afvikling ok.

Freddy Peter Jensen. Privatfoto

Freddy Peter Jensen, 1950:

Jeg kan ikke udtale mig. Jeg er blevet testet i Hillerød. Det tog kun 5 minutter, så var testen fuldført.

Janne Fjeldborg Krogh. Privatfoto

Janne Fjeldborg Krogh, 1945:

Som dårligt gående kører jeg til Hillerød, hvor jeg bliver hjulpet af de utrolig søde og hjælpsomme medarbejdere. I det hele taget er jeg dybt imponeret over, hvor utroligt både vaccine- og testcentre fungerer, også selvom der er ventetid. Vi har aldrig prøvet dette før og alligevel er det hele kommet op at stå i løbet af kort tid. Kommunen gør jo hvad den kan, for at hjælpe borgerne. De er jo afhængige af de beslutninger, der er taget af Sundhedsstyrelsen.

Marc Wesley Nielsen, 1988:

Generelt rigtig dårlig. Finder det en anelse tragikomisk, at vi i en kommune der er større end for eksempel Hillerød, har så ringe faciliteter. Har dags dato stadigvæk ikke været til PCR test i Helsingør, da jeg som oftest har skullet vente op til en uge, og derfor er taget til Hillerød i stedet for. Dog synes jeg at kviktestene har fungeret, hvis man er kommet uden for myldretid.

René Blumensaadt. Privatfoto

René Blumensaadt, 1975:

Som danmarks 16. største by, er det alt for ringe at kapaciteten hele vejen igennem har været så lav. Jeg har selv måttet søge til København og Hillerød for at blive testet. På et tidspunkt oplevede jeg 16 dages ventetid - bare for at få en tid. Kun én gang er det lykkedes mig at blive testet i Kommunen. Selv Gribskov og Halsnæs Kommuner gør det bedre.

Claus Helge Nielsen. Privatfoto

Claus Helge Nielsen, 1958:

Det er svært at svare på. Står man der to timer, er jeg sikker på, at alle synes den er for mangelfuld. Men omvendt kan man jo ej heller kapacitere for mulige spidsbelastninger, så ville man blot etablere en dyr overkapacitet. Jeg selv søger ydertidspunkter - det vil sige, jeg står tidligt op og er nede ved færgeterminalen senest klokken 06 eller jeg kommer klokken 21.15. Der er sjældent kø - i går morges 15 minutter. Men jeg tror at mange bør overveje hvornår og om de bør testes - hvis det blot er et led i en "jeg er nervøs og vil helst testes hver anden dag" serie, så bør man nok overveje kun at gøre det, når der et egentlig behov. Tag derned dagen før, du skal til frisør eller mødes med nogen uden for din bobble, og ikke bare løbende for at have en frisk test.

Rune Jørgensen, 1985:

Den har hele tiden været alt for lav, også selvom den er blevet udbygget. Faktisk pinligt ringe, PCR-test har adskillige dages ventetid, lyntest er trods alt til at leve med, men virker til at være svingende kvalitet. Sidst fik min kone intet svar.

Rikke Pettersson. Privatfoto

Rikke Pettersson, 1967:

Der har nok været spidsbelastning op til frisørernes åbning, og man skal tage i betragtning at mange store skoleelever også skal testes frem mod næste uge. De gange jeg har været på Vapnagård, har der højst været 10-15 minutters ventetid.

Jens Fage-Pedersen. Privatfoto

Jens Fage-Pedersen, 1952:

Det er utilfredsstillende, at der nogle gange er lang kø ved PCR-teststedet på Helsingør Station, hvor man skal have bestilt tid.

Hans Kjærgaard. Privatfoto

Hans Kjærgaard, 1948:

Jeg synes kommunens testkapacitet er tilstrækkelig. Der er måske ventetider, men det er ok når der er så mange der skal testes. Det havde været meget værre hvis der ikke mødte folk op.

Bendt Bendtsen. Privatfoto

Bendt Bendtsen, 1941:

PCR test med tidsbestilling fungerer meget fint. Færgevej 9, ok?

Peter Lundø.Privatfoto

Peter Kristian Lundø 1964:

Alt for få tider til PCR test. Det er dybt godnat, at man skal køre til Hillerød for få en påkrævet test før en undersøgelse på hospitalet. I Hillerød. Og vel at mærke to dage før undersøgelsen.

I forhold til kviktest må man vel gå ud fra, at det kun er her i starten der er pres på. Jeg vil da tro, det flader ud om nogle dage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Overlæge med speciale i overvægtige børn: Det ligger dybt i os, at når vi er kede af det, så propper vi noget i munden

Annonce