Annonce
Holdet

Holdet: De fleste vil gerne betale for at undgå beskidt vand i Øresund

Rødt flag på Espergærde strand. Livredder Jens Tellram-Thrane guider gæster i forholdsregler. Det rødeflag skyldes overløb i rensningsanlæg pga skybrud.Foto: TORBEN SORENSEN/KALABAS
En del Holdet-medlemmer er dog klar til at skylle politikerne ud med spildevandet.

HELSINGØR: Forleden princip-besluttede Helsingør Byråd, at de talrige overløb fra kloakkerne af beskidt spildevand ud i Øresund skal bremses på en måde, der ifølge de fleste politikere og Forsyning Helsingør er den eneste rigtige, men som en del borgere ikke er tilfredse med – separatkloakering.

Separatkloakering vil sige, at spildevand fra toilet, vask og lignende fra et hus skal løbe i et selvstændigt rør ud til kloakledningerne ved vejen, mens vand fra husets tagrende løber i et andet rør. Og separationen fortsætter naturligvis i hovedkloakkerne.

Det bliver husejeren selv, der skal betale for separatkloakeringen inde på egen grund. Størrelsen på udgiften for den enkelte husejer er endnu uvis, men der er typisk tale om mange penge – måske helt op til 100.000 kroner eller mere har kommunen anslået.

Annonce

”Den inkompetente kommune kan ikke blive ved med deres dyre projekter for borgernes penge. De penge må findes andre steder. Det kan ikke være rigtigt at borgerne skal punge ud igen. Hvis de ikke havde investeret i det dyre flis-anlæg, ville der være masser af penge til kloakering”, lød en kommentar fra et medlem af Helsingør Dagblads gruppe af engagerede borgere, Holdet.

Mange vil betale

Sådan kritisk var holdningen fra godt hver tredje Holdet-medlem, der svarede på Helsingør Dagblads spørgsmål:

Er det i orden, at boligejere selv skal betale 30.000 kroner, 100.000 kroner – måske mere - for at få separatkloakeret på egen grund, fordi der sker overløb af spildevand i Øresund? Er det ikke kommunens problem, at det ikke er blevet implementeret før?”

Men mange andre Holdet-medlemmer havde en anden vinkel på problemstillingen. De ville gerne være med til at betale regningen for at holde Øresund fri for coli-bakterier.


Alle grundejere har fået større friværdier i de sidste 5 år, og det er derfor helt rimeligt.


Mere end halvdelen af de knap 140 Holdet-medlemmer, som svarede på spørgsmålet, mente, at det helt eller delvist var rimeligt, at boligejerne selv betaler for separatkloakeringen på egen grund. Og så er det Forsyning Helsingør, der skal sørge for at etablere separatkloakeringen i fælleskloakkerne.

”Alle grundejere har fået større friværdier i de sidste 5 år, og det er derfor helt rimeligt, at vi selv skal betale de ekstra omkostninger”, lød en Holdet-kommentar for eksempel.

Vil du blande dig i debatten og give din holdning til kende? Kom med på Holdet!
Annonce

Teoretisk diskussion

Det glæder den radikale Christian Holm Donatzky, at mange Holdet-medlemmer er klar til at åbne bankkontoen for udgifterne til separatkloakeringen.

- Men lige nu er det jo en ret teoretisk diskussion, og vi kender ikke de beløb, det vil dreje sig om. Og selv om man så siger, at borgerne selv betaler på egen grund, og kommunen eller Forsyning Helsingør betaler resten, så er kommunen og forsyningen jo faktisk borgerne selv, så i sidste ende er det bare borgernes penge, men det er jo også borgernes spildevand, siger Holm Donatzky.

I øvrigt har Forsyning Helsingør vurderet, at det vil tage mellem 30 og 50 år at lave separatkloakering i hele kommunen. Formentlig vil forsyningen begynde arbejdet i Espergærde.

Annonce
Helsingør

Tag kandidattesten her

Helsingør For abonnenter

Fremmed kvinde fødte tre børn i Amandas hus: Nu skaber hun nyt liv i den gamle fødeklinik

Nordsjælland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Lokalradio under beskydning: Får stor bøde og trussel om lukning

Helsingør For abonnenter

Fritidshus steg 2,6 millioner på et år

Helsingør

Det endte godt: Farvel til Strien og ud til Laden

Helsingør

Radikale spidser: - Det er svært at se forskel på Kiær og Christoffersen

Hornbæk

Gasudslip i lokalt supermarked: Medarbejder kørt til tjek på sygehus

Erhverv For abonnenter

Allan giver sit livsværk videre: - Det bliver ligesom at få min anden ungdom

Helsingør

Sådan kan Helsingørs mangel på pædagoger afhjælpes: De ældre må arbejde længere

Nordsjælland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Helsingør

Ser du en valgplakat hænge her, må du anmelde det: Her er oversigten over ulovlige valgplakater

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Sport

FC Helsingør måtte nøjes med et point mod bundhold efter rædselsstart

Hornbæk For abonnenter

En havneudvidelse har skabt splid i Hornbæk: Nu er en løsning på vej

Debat

Debat: Jeg kritiserer ikke alle offentlige ansatte

Annonce