Annonce
Helsingør

Hornbæk Havnebestyrelse til lokale: - Vi lytter selvfølgelig til jer

Jørgen Haagen Nielsen ved Hornbæk Havn. Foto: Lars Johannessen.
Formanden for Hornbæk Havnebestyrelse maner til ro i konflikt om udvidelsesplanerne. - Intet bliver gjort, før borgerne har sagt det, de finder nødvendigt, siger Jørgen Haagen Nielsen.

HORNBÆK: Går alt efter den foreløbige plan, kan Hornbæk se frem til en betydelig udvidelse af lystbådhavnen.

Hornbæk Havnebestyrelse har således sendt en skitseret udvidelsesplan til Kystdirektoratet i håbet om at få den godkendt.


Det er helt naturligt, at vi ikke har involveret dem endnu. Vi har ikke engang fået tilladelse til at udvide endnu. Hvis vi får tilladelse, er det første der sker, at vi involverer hele byen i planerne. Det lover jeg

Jørgen Haagen Nielsen, formand i Hornbæk Havnebestyrelse


Annonce

Lokal konflikt

Hvorvidt, den godkendes, finder de ud af i løbet af den kommende måned, fortæller bestyrelsesformanden. Imidlertid er der dog opstået en konflikt.

Flere i lokalbefolkningen har nemlig ytret deres utilfredshed med, at de ikke er blevet involveret i udvidelsesplanerne.

- Det er helt naturligt, at vi ikke har involveret dem endnu. Vi har ikke engang fået tilladelse til at udvide endnu, siger Hornbæk Havenbestyrelsens formand, Jørgen Haagen Nielsen, og fortsætter:

- Hvis vi får tilladelse, er det første, der sker, at vi involverer hele byen i planerne. Det lover jeg.

Annonce

Ingen lokalplan

Jørgen Haagen Nielsen forklarer, at forud for, at Hornbæk Havnebestyrelse kan gå til kommunen med planerne, er tilladelser nødsaget.

Får de tilladelserne, går de til kommunen, og her vil borgermøder med mulighed for at drøfte lokale holdninger og lade dem veje ind i den endelige beslutning.

- Men vi snakker altså langt ude i fremtiden, så når lokale hører, at vi er langt i processen, er det ikke helt rigtigt. Der kan nemt gå to år, inden den endelige beslutning tages, siger Jørgen Haagen Nielsen.

Annonce

Dyr udvidelse

Foruden spørgsmålet om, hvorvidt tilladelser fra lokalbefolkningen og offentlige instanser gives, stiller han sig også tvivlende over for, om der kan rejses penge til projektet.

Jørgen Haagen Nielsen forklarer, at projektet forventes at koste i omegnen af 20 millioner kroner.

- Og vi er slet ikke engang begyndt at tænke på, hvordan vi finder sådan en sum penge, siger han og fortsætter:

- Men det håber jeg da selvfølgelig, vi gør. Jeg tror Hornbæk Havn ville være godt tjent med udvidelsen, men jeg har fuld forståelse for, at der for så vidt muligt skal være konsensus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Forsinket vaccineplan chokerer rejsebranchen: 'Vil det så ske igen - og til det værre?'

Debat

Debat: Opsigelserne står i kø

Annonce