Annonce
Helsingør

Hornbæk-opfordring: Vent med havneudvidelse

Skal Hornbæk Havn vokse? Det ønsker havnen at have mulighed for. Foto: Lars Johannessen.
Politikerne ønsker, at Kystdirektoratet sætter omstridt sag om 100 nye bådpladser på pause.

HORNBÆK: Kære Kystdirektorat, vil I ikke gerne vente med at give Hornbæk Havn tilladelse til 100 nye bådpladser ude i vandet, indtil vi i kommunen er færdige med en plan for alt det, som en udvidelse af havnen vil kræve af forandringer inde på land?

Sådan kan et aktuelt høringssvar fra Helsingør Kommune til Kystdirektoratet omformuleres. Svaret blev sendt af sted efter et møde i Helsingør Byråds udvalg for by, plan og miljø torsdag.

Populært sagt er det Kystdirektoratet, der bestemmer på vandet, mens kommunen gør det på landjorden. Hornbæk Havn har søgt direktoratet om en udvidelse til 100 nye både, og derfor er Helsingør Kommune blevet bedt om at komme med et høringssvar, som altså går på, at Kystdirektoratet bør sætte sagsbehandlingen på pause, indtil kommunen er klar med en samlet plan for Hornbæk Havn som helhed.


Det hele skal ud i offentlig høring

Jens Bertram, politiker


- Først og fremmest skal vi have lavet en helhedsvurdering af de indvirkninger, det vil få med 100 nye bådpladser, der blandt andet vil betyde mere parkering på land. Og det hele skal ud i offentlig høring. Men personligt støtter jeg op om havnens ønske om en udvidelse, siger den konservative byrådspolitiker Jens Bertram.

Kommunen ønsker at lave en overordnet plan - blandt andet efter borgerinddragelse. Hornbæk Havnebestyrelse har over for Helsingør Dagblad lovet, at borgerne vil blive involveret i processen omkring udvidelsesplanerne, som vil blive en årelang affære.

Udvidelsen vil skulle ske på sydsiden af havnen ved at udvide havnebassinet ind mod land. Nogle lokale borgere er kritiske.

Koster 20 millioner kroner

Ifølge Hornbæk Havn vil udvidelsen af havnen kunne løbe op i 20 millioner kroner.

Den skal skabe større brugbarhed og attraktionsværdi for sejlende turister.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce