Annonce
Sport

HSOK var godt repræsenteret til rekordstævne på klippeøen

Lene Jensen gjorde det stærkt på Bornholm. Privatfoto

ORIENTERING: Orienteringssporten har flere traditionelle løb, og et af dem har netop fundet sted: Höst-Open, der er blevet afviklet hvert år i den sidste weekend i oktober på Bornholm, siden før århundredeskiftet, bortset fra versionen i 2020, som alle andre arrangementer blev aflyst. Der blev taget revanche i 2021, hvor der blev sat en ny rekord: i alt 1.100 løbere. Helsingør Ski- og Orienteringsklub var repræsenteret med en halv snes løbere.

Höst-Open består af to etaper, der samlet udgør løberens placering. For nogle år siden blev de udvidet med ekstra løb: et løb på sprintdistancen, der afvikles om fredagen. Ja i år var der endda to sprintløb: et i Gudhjem og et på Christiansø at vælge mellem.

Sprintløbene

Det var ikke alle HSOK'ere, der deltog i sprintløbene. Af dem, der deltog i løbet i Gudhjem, var det Kirsten Ellekilde, der imponerede med en delt andenplads i D70. Af løbere, der valgte Christiansøs udfordringer, klarede Mette Seir Hansen sig til en andenplads i D70, mens hendes ægtemage, Laus Seir Hansen også gjorde det godt ved at blive nr. 6 af 65 deltagere i H60. John Miené blev nr. 4 i H80.

Annonce

De to etapeløb

Det første løb blev afholdt i området, der benævnes Hammeren. Det bedste lokale resultat opnåede Lene Jensen med en andenplads mellem 40 konkurrenter i D60. Det viste sig, at kortet, Hammeren, godt kunne byde på visse vanskeligheder. Således havde Rolf Lund, H65, ikke en af sine bedste dage, med en niendeplads blandt de 50 deltagere. John Miené blev igen nr. 4 i H80.

Den anden etape fandt sted i området, der benævnes Bolsterbjerg. Der viste Rolf Lund igen sit format, idet han toppede foran de 50 konkurrenter med en tid, der var 7 min. hurtigere end nr. 2. Det betød, at han rykkede op til en tredjeplads samlet. Lene Jensen, D60, viste igen stabilitet, ved en ny andenplads, der også blev hendes endelige placering. Hun kunne have stillet op i D65, som hun ville havde vundet; men hun valgte at løbe D60 for at kunne sammenligne sit løb med gode veninder. I H80 sluttede John Miené med fjerdepladsen og med klubkammeraten, Flemming Larsen som nr. 5.

Vejret levede op til Bornholms tilnavn: solskinsøen, de første to dage; men den sidste dag var overskyet, dog uden regn. Alle HSOK ére nød dagene på øen med de særlige udfordringer og agter at stille op igen, når der indbydes til Höst-Open anno 2022. Nu er der kun to større arrangementer at se frem til: DM-nat den 13. nov. og dagen efter langdistanceløbet Jættemilen. Her er HSOK med, da begge løb afvikles i Nordsjælland.

Af Eva Müllertz

Annonce
Helsingør For abonnenter

Han skal stå i spidsen for spare-ramt udvalg: - Det bliver svært, men jeg vil tage kampen op

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Weekend-lejre for østeuropæiske lastvognschauffører generer beboere: - Det er ulækkert!

Navne For abonnenter

18-årige Sofies far tog sit eget liv: Jeg kan føle mig ligegyldig, hvis folk ikke spørger ind til det

Helsingør

Forhindringsløb: Stien rundt om Gurre Sø blokeret af fældede træer

Livsstil

Med turbåd på Øresund: Et hav af muligheder

Kom med ud i en mørk skov ved Polens grænse, få nyt om de rige, og så er der mere fra kommunalvalget til dig, som ikke kan få nok

Erhverv For abonnenter

Det tynder ud blandt kunderne: - Man skal efterhånden være heldig, hvis der kommer én forbi, som gerne vil klippes

Sport For abonnenter

Forsvarsgeneral nedtrykt efter uafgjort: - Det værste pointtab i min FC Helsingør-tid

Helsingør

Kold luft på Sauntevej: Nu bliver landsretten også blandet ind i strid mellem genboer

Nu må også femårige vaccineres mod corona, men beslutningen kan være svær for forældre

Helsingør

Corona-bingo på Helsingør Lilleskole: Gaverne bliver bragt til døren, så bedstemor trygt kan spille med

Helsingør For abonnenter

Jobbet der får folk til at køre fra Gedser til Helsingør: - Man skal kunne lide at snakke med mennesker

Helsingør

Drama på Blichersvej: Løbehjulskører blev kørt ned på cykelstien

Annonce