Annonce
Navne

Hugo er bycentrets charmetrold: - Vi skal på plejehjem sammen

Blomsterhandler Michael Kalkan og Hugo er bedste venner. Foto: Tine Zedeler
Kakaduen Hugo sidder med på skulderen, når Michael Kalkan betjener kunderne i blomsterbutikken i Helsingør Bycenter.

HELSINGØR: " Hej, smukke dig", " Hej Hugo", " Hvad så Hugo" og " Kombardo". Det er nogle af papegøjen Hugo's yndlingskommentarer, når han er i hopla.

- Han snakker ind imellem. Det kommer lidt an på humøret. Han kan også godt finde på at puste fjerene op på hovedet. Det gør han, når han gerne vil vise sig frem, når han bliver bange eller vred. I dag er han lidt træt, fortæller Michael Kalkan, medindehaver af Sille H. Blomster i Helsingør Bycenter.


Annonce

Hugo hader at være i bur. Han har også fundet ud af, hvordan han selv åbner buret indefra.

Michael Kalkan, medindehaver, Sille H Blomster, Helsingør Bycenter.


Kunderne elsker ham

Det er to et halvt år siden, Hugo blev fast inventar i butikken og ikke mindst Michael Kalkans liv.

- Før Hugo passede vi en blå amazone-papegøje, men ejeren ville have ham tilbage efter syv måneder. Vi elskede den, og så besluttede vi os for at få Hugo i stedet. Vi fik ham, da han var helt lille. Vi vil ikke undvære ham, han er en del af butikken, fortæller Michael Kalkan.

Han har Hugo med på arbejde, hver dag når han møder ind i butikken. Ofte sidder Hugo på skulderen af ham, når han betjener kunderne. Han er også ind imellem med i varebilen, når der skal leveres buketter ud af huset.

- Han følger med i det hele. Kunderne er helt vilde med ham. Han er berømt, fortæller han.

Kakaduen Hugo er Helsingørs mest kendte kakadue og kunderne er vilde med ham. Foto: Tine Zedeler
Annonce

Hader at være i bur

Hugo har også sit eget bur i butikken, men det er ikke så tit, han opholder sig der.  For selv om det er et stort bur og indrettet med diverse aktiviteter, er det ikke just Hugo's yndlingssted, fortæller Michael Kalkan.

- Han bliver sur over det. Hugo hader at være i bur. Han har også fundet ud af, hvordan han selv åbner buret indefra. Vi har været nødt til at sætte en hængelås på. Han er ret klog.

Annonce

Elsker at blive kløet

Hugo er som oftest kun i bur om natten, selv om han helt sikkert hellere ville sove med i sengen, fortæller Michael Kalkan, som er Hugos faste plejefar.

Han kan også godt finde på at lave gale streger, fortæller han.

- Han ved godt, når han har gjort noget forkert. Så står han og kigger ned i jorden.

Og han er også lidt af en bangebuks, fortæller hans ejer.

- Han er stadig kun en baby og bliver tit bange. Hvis der kommer en flue, eller der springer en ballon. Han er også en kælepotte og elsker at blive kløet på hovedet og over hele kroppen. Han kan godt finde på at prikke på mig med hovedet, når han vil kløes, fortæller Michael Kalkan.

Araen HUGO i blomsterforretningen i Helsingør Bycenter. Foto: Tine Zedeler

Hugo er kommet for at blive, hvis man spørger butiksindehaveren.

- Vi skal på plejehjem sammen, hvis vi bliver gamle sammen. Jeg har fået at vide, at han kan blive mellem 20 og op til 80 år gammel, fortæller Michael Kalkan.

Hugo er knap tre år gammel og af racen Kakadue Alba.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce