Annonce
Hornbæk

Hundedyre kvadratmeter i Hornbæk: Her skal du betale 266.000 kroner for at få plads til en tre-personers

Pejsestuen i landets dyreste fritidshus. Foto: Nybolig Peter Leander

BOLIGER: De kan bare komme an i Klampenborg og Skodsborg og Tisvildeleje. Det dyreste sommerhus i Danmark ligger - endnu engang - i Hornbæk. Det er den lokale mægler Nybolig Peter Leander, der har huset til salg, og det koster 29,5 millioner kroner. Det er mange penge i betragtning af, at ejeren ikke engang  må have adresse i det i vintermånederne og at der er heller ikke havudsigt.

Til gengæld er huset kun et par år gammelt og stort - 214 kvadratmeter. Så det koster altså omkring 266.000 kroner at få plads til din 3-personers sofa på lige netop dette sted. Set i det lys bør man nok tænke sig om en ekstra gang, før man bestiller en model med chaiselong. Sommerhuset ligger til gengæld på en landets mest eftertragtede og eksklusive sommerhusveje Skovvej.

Lige børn leger bedst

Som nævnt er der ikke havudsigt, hvilket ellers er et af topkriterierne for folk, der leder efter sommerhuse ved nordkysten og andre steder i landet - og som de fleste nok også ville forvente af en fritidsbolig til knap 30 mio. kroner.

Der skal graves dybt i lommerne for at få fingrene i det 214 kvadratmeter store og næsten nye fritidshus her på Skovvej i Hornbæk. Foto: Nybolig Peter Leander

Men liebhavermægler Peter Leander peger på, at kvarteret i sig selv er nok til at berettige udbudsprisen.

- Du kan stadig gå til stranden og du kan gå til byen. Vi er i et eksklusivt kvarter, hvor mange af ejerne har samme baggrund og indbyrdes relationer, enten personlige eller forretningsmæssige. Selvstændige erhvervsdrivende, bestyrelsesmedlemmer - de kender hinanden og på den måde er det et hjemligt område for mange i købergruppen, siger Leander.

Annonce

Selvvandende have

Han vurderer, at havde huset ligget på for eksempel Kystvej nogle få hundrede meter tættere på klitterne med udsigt til sundet, så skulle det have kostet over 40 millioner kroner. Men så var ejendomsskatterne også skudt i vejret. Husets beliggenhed på Skovvej gør, at ejerudgifterne holder sig "nede" på 6.815 kroner om måneden.


Havde huset ligget på for eksempel Kystvej nogle få hundrede meter tættere på klitterne og med udsigt til sundet, så skulle det have kostet over 40 millioner kroner

Peter Leander, liebhavermægler, Hornbæk


Der er dog også andre forhold ved ejendommen, som sender den op i den ekstreme prisklasse.

Luksus præger alle aspekter af fritidshuset. Foto: Nybolig Peter Leander

Selvvandende have, et så godt som uforgængeligt naturskifertag og integreret opvarmet garage står på listen over salgsargumenterne.

Annonce

Allerede pæn interesse

Trods prisen regner den erfarne mægler regner med, at Skovvejs-huset er solgt hen over sommeren, og efter kun et par dage på markedet er der allerede sendt salgsopstillinger og såkaldte coffee table books på huset ud til flere interesserede, blandt andre et par udlandsdanskere.

Fritidshuset på Skovvej ligger på en 1.476 kvadratmeter stor grund. Parti fra spisestuen. Foto: Nybolig Peter Leander

De skyhøje priser på sommerhuse i specielt Nordsjælland får ikke Peter Leander til at mene, at markedet er overophedet.

Annonce

Det skal ikke blive ved

- Ikke endnu. Vi er på niveau med 2006-niveauet og endda lidt højere, men det er ikke skræmmende. Priserne skal dog ikke blive ved med at stige med tocifrede procentsatser, for så er der en risiko for overophedning, vurderer han.

- Men coronakrisen har også været med til at gøre husene dyrere nu, da vi ikke har kunnet rejse ud af landet i mere end et år, siger ejendomsmægleren, som venter at priserne vil stabilisere sig i takt med, at samfundet vender tilbage til normale tilstande.

Du kan se landets dyreste fritidshus her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce