Annonce
Helsingør

Hundesager samler støv på politigården

Annonce

HELSINGØR: Et presset politi er tvunget til at nedprioritere sager i et omfang, der ikke er set i årevis. Grænsekontroller og forhøjet terrorberedskab tærer på ordensmagtens kræfter og kræver meget mandskab.

Det går blandt andet ud over sager om hunde, der bider andre hunde. De dumper næsten altid nederst i bunken, og flere sager er mere end et år gamle.

Skulle de endelig blive efterforsket, bliver det ikke sjældent af uerfarne politifolk, som må tage over fra mere erfarne politiassistenter, der må forlade stationen for at tage til Rødby og kontrollere flygtninge, erfarer Helsingør Dagblad.

- Det er rigtigt, at vi prioriterer andeledes, end vi gjorde tidligere, og terrorberedskab og grænsekontroller gør, at vi har længere sagsbehandlingstid på en del sager, siger politikommissær Henrik Hattel fra Nordsjællands Politi.

- Vi prioriterer stadig sager, hvor der for eksempel er tale om vold mod mennesker meget højt, mens sager om hunde ryger i én stor bunke, men vi vurderer i hvert tilfælde alvorligheden af anmeldelserne. Så må folk finde sig i, at der kan gå længere tid, før der bliver skrevet en bøde ud til en ejer for ikke at holde sin hund i snor, end der gjorde før, fortsætter politikommissæren, som tilføjer, at der er flere hundesager i Nordsjællands Politi i dag end tidligere.

- Ikke fordi der kommer flere anmeldelser, men fordi der er en længere sagsbehandlingstid end for et år siden, siger Hattel.

Læs mere i Helsingør Dagblad fredag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce